Düğümler,Testler,Öneriler

Ben bu maun düğümü hakkında bir soru sormak istiyorum ustalara. Bülent bey düğümü 30 mm ye 30 mm le iple yapmış ama ip misinayı şok olarak kullanmış. Ve düğümde bir konik açı oluşuyor dolayısıyla ip şok leaderken atışta patlama ihtimalini neredeyse sıfıra indirmiş oluyor. Ancak düğümü ince bir ip üzerine naylon misinayı şok olacak şekilde kullandığımız da sıkıntı olur. Dolayısıyla naylon misinayla yapılan düğümün tam zıddını yapsak düğüm aynı performansı verir mi ?

Ben bu maun düğümü hakkında bir soru sormak istiyorum ustalara. Bülent bey düğümü 30 mm ye 30 mm le iple yapmış ama ip misinayı şok olarak kullanmış. Ve düğümde bir konik açı oluşuyor dolayısıyla ip şok leaderken atışta patlama ihtimalini neredeyse sıfıra indirmiş oluyor. Ancak düğümü ince bir ip üzerine naylon misinayı şok olacak şekilde kullandığımız da sıkıntı olur. Dolayısıyla naylon misinayla yapılan düğümün tam zıddını yapsak düğüm aynı performansı verir mi ?

Mahin düğümü'nü,Sevgili Bilent Yıldırım ile geçtiğimiz yıllarda bizzat karşılıklı paylaştım.

Bu yüzden gönül rahatlığı ile cevap verebilirim.

Öncelikle ilgili videoyu bir daha izlerseniz,misinalar inceldikçe daha fazla düğüm atılmasından ve naylon misinanın önde kullanılabileceğinden söz ediyor.
Video öncesi paragrafın son satırında not olarak (Misinayı öne yaptığınız durumlarda ipin iki ucunuda eşit çekmeye dikkat edin.) diyor.

Ben,Boğazda kullanmış olduğum surf kamış ve makinemle yapmış olduğum avlarda Whiplash Blaze Orange 20 lb.-0.06 mm kullanıyorum.
İp misina sonrası, shock leader olarak'da naylon misina kullanıyor,ve düğüm olarak mahin düğümünü atıyorum.
Bu güne kadar düğüm ile ilgili bir sorun yaşamadım.

Hımm teşekkürler, o zaman iple çekim yaparken eşit şekilde çekip tam ve düzgün şekilde oturmasını sağlamak yeterli olacaktır. Böylelikle kaymanın önüne geçmiş oluruz inş. Çok teşekkürler hemen deneyeceğim.

Son olarak 16 mm ip misinayı kaç sefer sarayım sizce 10 defa falan yeterli olur mu?
Bir de 35 mm naylon kullanacağım. Naylonà yuvarlak yapayağım için onu da mı ilinde geçirmeli yoksa 3 4 defa geçirmeli miyiz ?

Çok önemli ve değerli bilgiler gerçekten. Peki, kasa düğümü için düşünceleriniz nelerdir?

Önder abi mahin düğümü daha iyi gibi demişsin bencede 2 yıldır kullanıyorum on numara bi düğüm konik olması atış anında çıkışı sürtünmeyi sıfıra indiriyor sen bide 0.35 misinadan şok yapıyosun ben 0.25 den yapıyorum mükemmel incelik oluyor gözükmüyor bile neredeyse birde şunu dene abi düğüm atargibi yapıp ikikere geçiriyorsun ya sonra arasından geçirip sarıyorsun tek geçir halkayı 11düz 9 ters çevirip sar sık dahadaince düğüm oluyor tek boğduğun için kayma gene olmuyor çok doladığın için

Back