Düğümler,Testler,Öneriler

peki @gün batımı önder abi bu fg konot hakkında bır bılgıye sahıpmısınız sızce nasıl bır dugumdur
Fg düğüm shock leadar düğümler arasında güzel, fakat zor bir düğüm,özellikle bu düğümü meralarda ihtiyaç duyulduğunda yapmaya kalkarsanız epey zorlanacağınızı düşünüyorum.
Bu düğüme aynı zamadan komple bakmak lazım.

Şöyle'ki

Düğümü sağlam yapmak istiyorsanız, epey uzun bir düğüm yapmanız gerekiyor.
Burada atışlarda uzak erimlerde bulunabilmeniz için fincanlar'dan rahat geçmesi,yani sürtünmeyi mümkün olduğunca az yapması gerekiyor.
Kamışınızın fincanlarının ufak veya büyük olması burada önemli.

Düğüm uçlarının arkada kalması avantaj,ama fincanlar ufak ise atış pozizyonununa göre sürtünme fazla olabilir,ve atış erimini azaltabilir.

Yine'de yukarıda belirttiğim gibi güzel bir düğüm olduğunu düşünüyorum.

Fg düğüm ile ilgili benim beğendiğim bir viedo'lardan birini yüklüyorum.

Keyifli forumlar dileğiyle.

Son düzenleme:
Son olarak 16 mm ip misinayı kaç sefer sarayım sizce 10 defa falan yeterli olur mu?
Bir de 35 mm naylon kullanacağım. Naylonà yuvarlak yapayağım için onu da mı ilinde geçirmeli yoksa 3 4 defa geçirli miyiz ?

0,16 mm.için 10 defa yeterli olacağı kanaatindeyim.
Geri kalan kısımlarını video görüntülerindeki gibi uyguladığınızda güzel bir mahin düğümü atmış olacaksınız.

Çok önemli ve değerli bilgiler gerçekten. Peki, kasa düğümü için düşünceleriniz nelerdir?

Bu soruna kasa düğümünde, atışlar sırasında patlamalar yaşağıdını düşünerek şöyle cevap vereyim.

Çapari ile kıyıdan avlar yaptığımızda hepimizin başına gelenlerin başında, ya yaptığımız kurşun kasasında, ya'da ana beden tarafında( klipsli fırdöndüye taktığımız tarafta) bulunan kasalarda patlamalar yaşamamız.

Bunların çoğu çapari takımımızın kalınlığını dikkate almadan daha büyük kurşunlarla abanarak atış yapmamızdan kaynaklanıyor. bu patlamalar ya, kasaların düğümünden ya'da kasanın bedeninde oluyor.

Bura'da kasa düğümüne çok alternatifler üretmemiz olmuyor.
Kasayı,2 li veya 4 lü yapıyoruz.Kasa düğümü'nü yaparken en fazla dikkat edeceğimiz ıslatarak önlem almak oluyor.

Benim burada size önerim,kasaları yaparken bir kat ip ilave etmeniz, bu elinizde bulunan atıl ip misinalardan olabilir,kullanacağınız kurşunun ağırlığına göre kalınlığını tayin edebilirsiniz.
Bu ip misina, düğümün içinde yer alacağı için ,naylon misinaların bir birini kesmesini engelleyeceği gibi,aynı zaman'da kasa bedeni'ne destek olacak ve kopmaların önüne geçecektir.

Örnek olması açısından bir fotoğraf ekliyorum.

Keyifli forumlar dileğiyle.

images.jpg

Önder abi mahin düğümü daha iyi gibi demişsin bencede 2 yıldır kullanıyorum on numara bi düğüm konik olması atış anında çıkışı sürtünmeyi sıfıra indiriyor sen bide 0.35 misinadan şok yapıyosun ben 0.25 den yapıyorum mükemmel incelik oluyor gözükmüyor bile neredeyse birde şunu dene abi düğüm atargibi yapıp ikikere geçiriyorsun ya sonra arasından geçirip sarıyorsun tek geçir halkayı 11düz 9 ters çevirip sar sık dahadaince düğüm oluyor tek boğduğun için kayma gene olmuyor çok doladığın için
Sevgili Erol;
Önerini dikkate alacağım.
Keyifli forumlar dileğiyle.🙂

Sok olarak mahin düğümünü denedim de ben pek başarılı olamadım ;-)

Naylon 35 mm awa shima
İp misina 16 mm daiwa tournament.

Naylon kalın geldi galiba ya da ben beceremedim.

Şimdi bir de elimde artık bir misina var 5 m kadar 24 mm berkley whiplash pro green bunu yapmayı istiyorum.

Aklıma takılan soru şu her ikisi de ip misina olduğunda sizce en iyi düğüm hangisi?
Hangi düğümü tercih etmeliyim?

Eğer mahin düğümüyle yapacaksan düğüm sayısı yine ince olanın 8 ila 10 civarında mi olmalı ?

İpe iple mahin düğümü atıldığında toplanma yapabilir mı?

Son düzenleme:
Duble uni yaptım 6 ya 4 gayet sağlam duruyor en güzeli bildiğin yol acelemiz varsa.

Ben bir ara oturup mahin düğümünü çalışırım 😉 artık diğer av günlerine mahin le çıkarız.

Back