Geçen hafta Muammer abiden gelen hadi çadırlı ava gidelim teklifinden sonra günlerim çok keyifli geçmeye başlamıştı . 19 mayıs haftası planladığımız kamplı av iptal olunca moralim çok bozulmuştu . 2 günde olsa yine çadırlı av teklifi keyfimi yerine getirdi bu hafta. Engin ben ve Muammer abi av ve kamp için hummalı bir çalışmaya başladık haftasonu için . Çadır kampları çok keyif aldığım aktivitelerdir hele birde balık avıyla pekiştirlince benim için anlamı bir başkadır. Cuma gününe kadar vakit nasıl geçecek diye düşünürken vakit geldi 🙂 Saat 10 gibi Muammer abi geldi biraz evde oturup sohpetten sonra eşyaları indirdik . Kocaman araba daha Engin ve eşyalarını almadan neredeyse dolmuştu . Yola çıkıp Engini aldık ve araba ağzına kadar malzeme ile dolup taştı ve meraya doğru yola koyulduk . Sabaha karşı 4 buçuk gibi meraya geldik ve hazırlıklara başladık . Yem tepsileri tripodlar kum dikenleri oltalar hazırlandı . Çadırları balık kesince kurarız diye sözleştik . Engin 7. balığını alırken ben ilk balığımı çekiyordum 😀 Beklediğimiz çupralar güneş yükselirken hala yokken Engin üst iğnelerden 300 400 grlık mırmırları çekmeye devam ederken bizde Muamer abiyle çadırları hazırladık . Benim hırsızlı takım iş yapmayınca hemen daha orta sulara hitap eden takımımı hazırladım ve sularla buluşturdum . Gün boyunca nadir çupra , mırmır ağırlıklı alıklar aldık . Hava kararınca Muammer abi ve Engin yattı . Yatmak içimden gelmedi olta başında kaldım bende . Garip bir şekilde mera akşam çok balık yapmayan bir mera . Tek bildiğim dev mığrıların merada kol gezdiği . Gece oltam 2 defa resmen yere değdi . Baktım 2sindede iğneler ufak geldi , bir kezde kösteği koparınca oturdum 0.50 floradan köstek hazırlayıp büyük iğne bağladım . Anında sonucunu verdi 750 grlık bir mığrıyı kıyıya aldım . Onun haricinde gece 4 tanede istakaroz aldım . Uykusuzluk baş gösterince gece 2 gibi takımları toplayıp çadırın yolunu tuttum . Sabah fetih gösterilerinden dolayı yolların kapalı olacağını duyunca erken toparlanmak zorunda kaldık . Muammer abi ve Engin sabah uyumayı tercih ett ben ise 4 saat uyuyup oltayı son 1 saat daha atma kararı aldım . 2 tane daha 25 cm üstü mırmır kandırıp avı sonladırdım ve bir av daha tadı damağımızda sona erdi . Sizleride çok fazla sıkmadan resimlerle başbaşa bırakıyorum . Toplamda Engin ve ben 7 kilo balık aldık 🙂