Evet...
Uzun aradan sonra konu da netleşince sonucu yazayım dedim. Bu yaz yerleşmek istediğimiz bölgeyi keşfetmek için eşimle çıktık. İlk durak İzmir oldu. Bu etapta sağolsun @Abdullah SÜRÜCÜ kardeşimin ilgisine teşekkür ederim. Urla'da kendisiyle de görüşecektik. Görüşmek için anlaştığımız saate kadar zaman geçirmek ve fikir sahibi olmak için bi Seferihisar ve Sığacık yapalım dedik. Seferihisar'a pek ısınamadık ve ardından gittiğimiz Sığacık'da turlarken arkadaşımızla karşılaştık. İlle de bırakmam diye ısrar edince Abdullah'a mazeretimizi bildirip arkadaşa misafir olduk. Ardından kıyı kıyı aşağılara inelim dediysek de aracımız Ürkmez sahil civarında elektronik direksiyon sisteminden arıza lambasını yaktı. Direksiyon bildiğiniz kazık kesiliyor, döndürme imkanınız sıfır. Kontağı kapatıp açılınca düzelse de park halindeki manevralarda arızayı tekrarlayınca risk almayıp geri dönmeye karar verdik.
Dönüş yolunda hadi zaten dönüyoruz madem, Bademli'ye uğralayalım dedik ve altı gün Denizkamp'da kaldık🙂 Anladık ki araç iklim seçiyor. Sıcağı gördükçe mayışıp arıza veriyor, yukarılara (Ege'nin yukarıları) çıktıkça arıza ikazı vermedi. Aslında direksiyon milindeki belki bir kaç mikronluk eğrilme bile bu arızaya sebep olabiliyor. Bunu özel elektronik sistemlerle tespit edip onaran bir kaç firma var. (Ataşehir'de Fırat Torna misal)
Neyse, Dikili'ye de kısa kaçamaklarla uğradık. Kamp sona erince Yeni Foça'yı da görüp öyle dönelim istedik. Yeni Foça için şunu söyleyebilirim; o kadar Ege ilçesi, beldesi, kasabası, köyü gezdim ama beni bu kadar ilk bakışta etkileyen bir yer daha görmedim. Ki askerliğini Foça'da yapmış adamım ben ama o zamanlar bu gözle bakmamışsam demeki ki🙂
Oradaki marinayı gördük, limanı gezdik, emlakçılara uğrayıp bilgi aldık, biraz da arka tarafları gezdikten sonra ver elini İstanbul...
Amaçlarımızdan biri de Milas Ören marinayı görebilmek ve oradaki tanıdıkla konuşabilmekti ama maalesef araç nedeniyle o taraflara inemedik. Sonra biraz daha detaylı araştırıp, konuşup anladık ki Ören bizim hayalimizdeki yer değil.
Zaten oğlumun mezun olmasıydı beklediğimiz ve ardından Dgs sınavlarına girip sonuçlarını bekleyecektik. Şimdi bu aşamaların tümü tam istediğimiz gibi geçti ve bitti. Mezun olundu, Dgs kazanıldı ve açıktan Uluslarası Ticaret okuyacağı kesinleşti.
Tüm bu gelişmeler bizi Fethiye' ye itti. Oraya yerleşmeye karar verdik. Sonuçta Fethiye'de bir marina var. 27 km ötesinde Göcek'te ise beş tane marina var. Birinden birinde iş bulur diye umuyoruz.
İş kaldı Ekim sonunda ev tutmak için yapacağımız geziye. Gönlümüze ve bütçemize göre bir ev tuttuktan sonra hemen dönüp Kasım başı gibi taşınmak istiyoruz. Evdeki eşyaları kolilemeye başladık bile.
Tüm bunlar netleşmeden evvel kafam karmakarışık ve acayip stresliydim. Halen daha ortada tutulmuş bir evin olmaması gibi belirsizlikler stres yaratsa da tatlı yorgunluklar bunlar.
Eh şimdi oralarda yaşayanlar parmak kaldırsın görelim🙂
Edit: Konuyu açtığımdan itibaren destek olan, fikirlerini paylaşan tüm arkadaşlara içten teşekkür ederim.