Ekipman konusunda fikir istiyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Msecim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Msecim

Yeni Üye
Tepki
10
Ödül
5
Merhaba.

Tatlı suda at-çek yöntemiyle perch, sudak ve turna avlamak istiyorum. Tecrübem az, hevesim çok 🙂
Bir dizi ekipman edindim (Fladen xtra flexx 270cm 10-30gr, shimano fx4000 ve bir kaç daha hesaplı makina (Çin Ryobi vb) ve teleskopik kamış (Protackle 240 30-60gr, Daiwa Sweepfire Mini 300cm 20-60gr ve Albastar Eren 300cm 40-80gr teleskopik kamış da aldım çünkü taşıma konusu benim için biraz sorun, Protackle ve Daiwa orta sert, Alba star ucu baya esnek)

Silikon yem ve sahte balık ağırlıklı avlanmayı düşünüyorum. Silikonlar 5-15 gr arası, sahte yemler 10-20 gr arası olacaktır. Jig ve Kaşık da kullanırken bu aralıklara uygun alacağım.
Aşağıdaki ekipmanlar ilgimi çekti. Tecrübeli avcı arkadaşlarımızın görüşlerini, varsa bu ürünlerle kendi kullanım tecrübelerini öğrenmek istiyorum;

Makina olarak;
Daiwa RS 2500
750 tl, kuponla 650 lira, kampanyayla 585 liraya geliyor.
Ürün orjinal midir, Çin malıysa da iş görür bir ürün mü emin olamadım.2023 yılında çıkmış ama hakkında pek bilgi bulunmuyor.
(link)

Bauer Mito light 3000-4000/ Air Light 3000-4000
(link)

Bu ürünleri 700-800 lira dolaylarına almak mümkün. Ürün görece yeni bir ürün, fena da durmuyor, ama kullanıcı deneyimi ve incelemesi yok. Üstelik, aşağıdaki "Bauer opera model" makina videosunda görülebileceği üzere rulman sayısı belirtilenden eksik, yani firmaya olan güvenim azalıyor bu sebeple;

Dam Quick 1, 2000 FD 3+1
(link)
700-800 lira bandına alınabiliyor, çok incelemesi yok
(Dam Impressa 3 biraz daha ucuza Impressa 4 biraz daha pahalıya)

Kamış olarak;
Ryuji Luna II, 225cm, 0.5-10 gr atar
Ürün 700-800 lira dolaylarına alınabiliyor
(link)

Ürünle ilgili detaylı bilgiye erişemiyorum. Ağırlığından tahminime göre ürün karbon, halkalar fena görünmüyor, kullananlar fiyatına göre beğenmiş gibiler. Ama atar değerleri yanlış muhtemelen. 3-15 atar gibi duruyor daha çok. 5-10 gr silikon ve sahte atsa ve iyi yüzdürse bana yeterli aslında

Okuma fuel spin/ wave power 2-12 gr atar 223 cm
(link)

Ürün 700-800 lira dolaylarına alınabiliyor
Ürün bilinen bir ürün ama bu fiyata alınacak en ideal ürün mü ve daha önemlisi benim için doğru ürün mü emin değilim. Daha yeni ürünler de çıktı malum.

son olarak, bunlar yerine benzer fiyat aralığında öneriniz varsa işitmek isterim.

Zaman ayıracak herkese şimdiden teşekkür ederim. Oltanız keskin olsun.

Son düzenleme:
Merhaba Mustafa , Bauer mito 3000 liği aldım 2-3 avda da kullandım hoşuma gitti güzel makina ip ile kullandım bir sorum yaşamadım ben 10 üzerinden 8 verdim tam bir f/p ürünü gibi geldi bana, sadece yazılan ağırlığından 20 gr daha ağır çıktı, kamış olarak sert bir kamış al 10-40 gr gibi, turna için genelde 10-30 gr arası kullanılır, burada makina daha hesaplı bende buradan almıştım (link)

Merhaba Mustafa , Bauer mito 3000 liği aldım 2-3 avda da kullandım hoşuma gitti güzel makina ip ile kullandım bir sorum yaşamadım ben 10 üzerinden 8 verdim tam bir f/p ürünü gibi geldin bana, sadece yazılan ağırlığından 20 gr daha ağır çıktı, kamış olarak sert bir kamış al 10-40 gr gibi, turna için genelde 10-30 gr arası kullanılır.

Turna için Fladen uygun olmaz mı sizce? Yumuşak mı olur?
Acemeliğimde turna yakalamak pek istemem 🙂 Önceliğim Sudak olurdu ama popülasyonu az, o sebeple mecburen Perch önceliyorum. Elimdeki kamış atarları ise en az 10-30 (Fladen), ( teleskopikler 20-60, 30-60, 40-80 gibi orta-sert kamışlar, Albastar Eren hariç, o baya yumuşak)

Mesele şu ki, perch için daha küçük silikonlar öneriliyor, 5-7cm, 3 gr gibi. 3-5 gr da jighead, taş çatlasın 8 gr eder. O sebeple yukarıda yazdığım HRF kamışlarını düşündüm. Ne alsam gereksiz aslında ama işte görünce gözüme takılıyor.

Ryuji luna, 0.5-10, bunu alacak gibiyim. Fiyatı da fena değil, atarı 3-15 daha doğru demişler. 3-15 olursa 6-10 gr silikonlarıma uygun olur, 10-12 gr sahtelerimi de yüzdürebilirim diye düşünüyorum. Bu kamışı önerenler de gördüm forumda, o yüzden sıcak bakıyorum biraz da. Sizin fikriniz nedir?

Makinada Mito öncelik. Peki sizce;
Dam Quick Impressa 4,
Dam Quick 1
Daiwa RS 2500

Nasıl makinalar?

Fladen için çok esnek kamışmış diye duydum , turna ve sudak için sert kamış her zaman iyidir , yumuşak kamışla sahte yeme zor aksiyon veriliyor özelikle kaşık tarzı yemlere , perch te girerse işin içine bir kamış daha alman lazım , madem yer sıkıntın var ben sana kendime aldığım lrf kamışını tavsiye edeyim (link) , orta sertlikte bir kamış , ben bunu derelerde tatlı su kefali ve alabalık için aldım ,4 -10 gr arası verimli atar aralığı, makinalar içim dam bu serisi pek iyi değilmiş diye duydum, daiwa alacaksan da 1000 liğini alman lazım bu kamışa.

Back