Eksik Veya Yanlış Var Mı ? Lrf

bu arada ifadeler için özür dilerim bilinçli koymadım

Öncelikle herkese teşekkür ederim. Gelen yorumların en büyük ortak noktası misinamın kalınlığı ve makinemin daha çok spine uygun olduğu. Misinamı incelteceğim fakat makine konusunda maalesef elimden bir şey gelmiyor çünkü bu iş için almıştım ve bir makine daha alamayacağım 🙁 Ayrıca atarı daha düşük bir kamış seçeceğim. Tekrardan teşekkürler.
Oncelikle makineyi ip ile doldurmaya takilma. Altina dolgu yap. Zaten attin agirliklar ile en uzak mesafen kac mt olucak. Senin icin 100 mt bile fazla. Ama elinde yedek bulunsun. İp misinalarin eksi yani sigara kulu bile eritebiliyor. O yuzden fazla sarmayi dusunme altina dolgu uzerine 100 mt ip misina idealdir.
Bu arada yeni takimin hayirli olsun.
Makina onceden alinmis eger kullanimda afie kalmazsa yada kamista denge bozmaz ise kullan. Kullanamazsanda bir tane 1000 lik makina alirsin.
Guzel avlarin olsun.

Kardeşim bende yeniyim ama ararştırmalarıma göre misina o kalınlıklarda en fazla 150 metre var galiba ama söyle söylim makinanın altını misinayla doldurup üstüne ipi sarıyorşar diye çok duydum ve forumlarda okudum takımın hayırlı olsun.

bende
makina😱kuma alaris 20
kamış 😱kuma dead ringer dr-s-701 210cm 2-12gr aldım diğerlerini almadım ipi mi misinamı hala kara kara düşünüyorum =D
Değerli yorumun için teşekkür ederim. Bence ip misina al 😉

Oncelikle makineyi ip ile doldurmaya takilma. Altina dolgu yap. Zaten attin agirliklar ile en uzak mesafen kac mt olucak. Senin icin 100 mt bile fazla. Ama elinde yedek bulunsun. İp misinalarin eksi yani sigara kulu bile eritebiliyor. O yuzden fazla sarmayi dusunme altina dolgu uzerine 100 mt ip misina idealdir.
Bu arada yeni takimin hayirli olsun.
Makina onceden alinmis eger kullanimda afie kalmazsa yada kamista denge bozmaz ise kullan. Kullanamazsanda bir tane 1000 lik makina alirsin.
Guzel avlarin olsun.
Çok teşekkür ederim. Piyasada Shimano kaririki 300 mt bulmuştum fakat yorumunuzdan sonra 150 mt alıp altına dolgu yapacağım.

0.8 bir ip kaç kilo çeker tamam lrf yapıcaz ama deniz koca derya süprizleri kaldırır mı ki büyük birşey denk gelse kamış kırılmasın diye misinayı keserim herhalde daha hiç denemedim

0.8 bir ip kaç kilo çeker tamam lrf yapıcaz ama deniz koca derya süprizleri kaldırır mı ki büyük birşey denk gelse kamış kırılmasın diye misinayı keserim herhalde daha hiç denemedim
Doğru diyorsunuz fakat Lrf takımlarında da hep bu incelikleri kullanıyorlar. Benim de pek anladığım bir konu değil🙂

Gelen tüm yorumları okuduktan sonra ve piyasayı inceledikten sonra bu takımda karar kıldım :

Kamış : Okuma Dead Ringer 228 1-8 gr
Makine : Okuma Inspira Isx 30B
Misina : Shimano Kairiki x8 0.10 150 mt
Leader : Daiwa Prorex FC Leader Fluorocarbon 0.23 mm
Beni bilgilendirdiğiniz ve yönlendirdiğiniz için tekrardan teşekkür ederim.🙂

Son düzenleme:
Bence ip misina hala kalın makina da max:20 olmalı.
Makine konusunu dediğim gibi çözemeyeceğim çünkü bu iş için almıştım ve tekrardan Inspira 20b gibi bir makine alamam. Misina konusunda daha düşük tercih etmememin sebebi misinanın çeker değerinin makinenin drag gücüne eş değer ya da daha fazla olması gerektiğindendir . Makine 6 kg drag gücüne sahip, kairiki 0.10 da aynı şekilde 6 kg. Leader misinayı farklı model almayı düşünüyorum o da 7 kg çekerli.
Yorumunuz için teşekkürler.

Herkes makinemin uygun olmadığını ve misinamın kalın olduğunu söylüyor. Yeni makine almaya karar verdim ve takımı SON KEZ düzenledim.

Kamış : Okuma Dead Ringer 228 cm 1-8 gr
Makine : Okuma Ceymar FD CXT-10
Misina : Kendo Dynema x4 0.08 mm 120 mt
Leader : Vega Akada 0.20 mm Fluorocarbon

Tüm yazılanları göz önünde bulundurdum makinemi de değiştirdim umarım takımda HİÇBİR hata kalmamıştır 🙂

Back