Tekneyi bu tarafa mı getirsek 🙂evet, zaman zaman istavrit, hatta palamut 🙂
Palamut avını nasıl yapıyorsunuz, sırtı mı?
Tekneyi bu tarafa mı getirsek 🙂evet, zaman zaman istavrit, hatta palamut 🙂
Tekneyi bu tarafa mı getirsek 🙂
Palamut avını nasıl yapıyorsunuz, sırtı mı?
aslında bir kaç kere gerçekleşen hoş bir tesadüf diyebiliriz 🙂 yemli avlanırken sıkılan ve spin yapmak isteyenlere bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar denk geldi. sert/dalarlı sahte ile...
Bizimde Foça'da evimiz var, yazın her haftasonu oradayım. Görüşebiliriz.. Yeni Foça'da verimli avlar yapanlar var. Fakat orada doğru düzgün mera bilemiyorum. Forumda İzmir civarı için açılmış konuya göz gezdirirsen faydalı olacaktır.Bende yenifoça civarında böyle avlar yapmak istiyorum bakalım. Takım kurmak gerek işte. Birde dip balıkçılığından başka tecrübem yok hiç.
Sent from my iPhone using Tapatalk
🙂150 cm 165 cm bot kamışı ve 6000 lik 5000 lik makina alıp 0.20 ip misina sarip 100 gr kurşunlarla kullanabilirsiniz. Takım ve bedende 0.27 misina kullanıyoruz biz bölgedeki balıklara göre değişiklik gösterir
Çok memnun olurum görüşmekten ve tekne ile çıkmaktan. Ekipmanları nereden alıyorsunuz? Kemeraltı mı?Bizimde Foça'da evimiz var, yazın her haftasonu oradayım. Görüşebiliriz.. Yeni Foça'da verimli avlar yapanlar var. Fakat orada doğru düzgün mera bilemiyorum. Forumda İzmir civarı için açılmış konuya göz gezdirirsen faydalı olacaktır.
Çakmaklı, Gencelli, ..... 3-5 ay öncesine kadar 2 haftada 1 çıkıyordum. Benim teknecik de Çakmaklıda bağlı. Ama bu bölgeden alınan balıklarda koku oluyor. Ben yakaladıklarımı arkadaşa veriyordum. Ameliyat olduğu için artık çıkamıyoruz. Tekne de orada yatıyor.Çok memnun olurum görüşmekten ve tekne ile çıkmaktan. Ekipmanları nereden alıyorsunuz? Kemeraltı mı?
El oltası meselesine gelirsek o bölgede ve tabii ki başka yerlerde de el oltası kullanmaya devam eden, bundan çok büyük keyif alan avcılar var. Bu alışkanlık meselesi ve siz de buna devam edebilirsiniz. Bu bölge aşırı derin değil , çok yorucu olacağını da sanmıyorum. Ama iyi bir makina-kamış-ip misina takımı büyük kolaylık oluyorHerkese Merhaba;
14-15 yaşlarımdan beri Yenifoça,Foça,Çandarlı civarından balığa çıkarım, karadan hayatımda olta atmadım, hep tekne ile ve hep el oltası ile. Evlilik şehir değişikliği sonra izmire geri dönüş, çoluk çocuk derken denizden 10 sene kadar ayrı kaldım diyebilirim. Şimdi yenifoça'da kendi teknemi aldım. Fakat henüz 1 tane bile oltam yok. Bu konuda neler yapayım neler alayım diye araştırma yaparken gördüm ki herşey çok değişmiş. Yeni terimler yerleşmiş (Jig, spin, LRF vs..) adını bile zor telaffuz ettiğim hepsi yabancı markalar olan kamışlar, makinalar, suni yemler konuşuluyor heryerde. Peki el oltasına ne oldu? öldü mü artık el oltası ve bu stil avlanma? Hayatımda hiç kamış olta ile avlanmadım avlanmakta istemiyorum. Balığı elimin parmaklarımın ucunda hissetmek istiyorum.
Şimdi okuyanlardan ricam, nasıl bir olta takımı kuralım? hedefim dip balıkçılığı (Mercan, Çupra, karagöz) ve sırtı avcılığı.
Çakmaklı, Gencelli, ..... 3-5 ay öncesine kadar 2 haftada 1 çıkıyordum. Benim teknecik de Çakmaklıda bağlı. Ama bu bölgeden alınan balıklarda koku oluyor. Ben yakaladıklarımı arkadaşa veriyordum. Ameliyat olduğu için artık çıkamıyoruz. Tekne de orada yatıyor.
Malzeme için en iyi yer Kemeraltı Kızlarağası civarı. 8-10 büyük balık malzemecisi bir arada. Çoğunlukla aranılan her şey bulunabiliyor.