Elektrikli elekle ‘hamsi katliamı’

Yarını yarın düşünürüz mantığı... tabi yarın düşünebilecekleri birşeyler bulabilirlerse.
Deveye sormuşlar boynun niye eğri diye, nerem doğru ki diye cevap vermiş.
Keşke "malesef" demekten başka şeyler de yapabilsek ama "malesef" yapamıyoruz.
Bu tarzda burada açılan kaçıncı haber konusu bu, hiç birşeyi değiştirmiyorlar.
Norveçte adam sırf balık tutabileceği sınırı geçti diye ceza yiyor Sahil Güvenlikten. Bizimkiler katliam yapıyorlar ve haber Türkiye'nin en çok okunan gazetelerinde yayınlanıyor ama müdahale eden bile yok.
Tekneleri denetleyip bu teçhizatı bulunduranlara ne bir para ve ne avlanmaktan men cezası, hiçbirşey...
" İki zeytin ağacı için amma tantana yapıldı, zeytini marketten de alırsınız" diyen bir devletten de herhangi birşey yapacağını ben şahsen pek beklemiyorum.

Milliyet'te elektrikli elekle tutulan balık haberine adamın biri aşağıdaki yorumu yazmış, tespit tam da bundan ibaret;

"Son balık tutulduğunda beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak"...

Son düzenleme:
Yapılacak tek şey var boşa konuşmayalım hiç kimse balık tüketmiyecek okadar analarımıza bacılarımıza kısacası eşimize komşumuza herkeze söyleyeceksiniz balık almayı durdursunlar unutmayın birden bir milyondan milyon eksilir tek bunu yapabiliriz gerisi laf ta kalır yok sa inanın ben çok küfür ediyorum hiçbirşey olmuyor

Akıllılar önceden ağlarlar; bilgisizler işin sonunda başlarını vururlar. İşin başında sonunu gör de ceza gününde pişman olma.

Mevlana

Back