Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

En sevdiğiniz av ve balık

Nedim Ceylan

Daimi Üye
Adı
Nedim Ceylan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba, hayalimizdeki veya tekrar olsa keşke dediğimiz avlarımızı burada paylaşalım mı? Ne dersiniz?

Ben başlayayım.

O gün tüm izinler alınmış olmalı. Bir yere yetişme telaşım olmayacak, birisi o gün benden bir şey beklemiyor olacak.
Takımlarda eksik olmayacak. Huzur kaçıracak bir soru işareti olmadan evden çıkmalıyım.
Kesinlikle sabah suyu olmalı. Karanlıkta yola çıkacağım. Meraya vardığımda hava aydınlanmak üzere olmalı. Aylardan Kasım, hava soğuk.
Bulutlu bir hava isterim, yağmur da olmayacak. Rüzgar olmalı, deniz ne çok yatık ne çok patlak olmalı. Kıyılarda turkuaz rengi deniz, dalgalar köpüklü olmalı.

Merada kimse olmamalı. İnsana dair bir yapı, araç, çöp olmamalı. Sanki oralara hiç uygarlık ulaşmamış gibi hissetmeliyim.

Uzak atış. İlla ki uzak atış yapmalıyım. Balık açıkta binmeli. 40 - 50 metre açıkta. Yavaşça sararken kayaya takılmış gibi aniden gerilmeli misina. 3 kg üzeri bir levrek olmalı. Son dalga ile kıyıya vurduğunda, ait olduğu yere dönmek için atlayıp zıplarken, kumları etrafa savuran bir levrek.

Hepinize hayalinizdeki avlar rastgelsin.

Umut19

Aktif Üye
Adı
umut
Kan Grubu
A Rh Negatif
Sakin biryer olmali insan olmasin mumkunse onun disinda tek kriterim samandirali bir av olmali balik turu onemli degil samandirali av baska

cazcıh

Üye
Adı
talip
Kan Grubu
A Rh Pozitif
güzel başlık. gelsin pişmanlıklar...

keşke dediğim üç av var. biri saroz'da tekneyle çıktığımız bir avda sırtı çekerken oltama vuran irice bir lambukanın fırdöndünün klipsini takmadığım için rapala ile beraber kayıplara karışmasıdır. ondan sonra bir daha balık vurmadı. alınan ders: fırdöndüyü her zaman bir daha kontrol et!

ikincisi ertesi yıl aynı tekneyle gene sırtı çekerken bu kez oltaya binen ne olduğunu bilmediğim iri bir balığın bu sefer 200 gr.lık kurşunu da alıp kayıplara karışmasıdır. sebebi de şu; küçük klipsimi bir türlü kurşunun deliğine geçiremeyince, ipi doğrudan kurşuna bağladım ve yüke binince kopup gitti. sonra klips bulduk ama bir daha balık vurmadı. alınan ders: sırtı çekerken kurşuna ip bağlanmaz!

üçüncüsü de kızılırmak'ta oldu. o kadar iyi misina sarılı makaram varken o ava markasına güvenerek 0,28 misina ile gittim. oltama binen yayın balığı bir iki saniye sonra kopup gitti. kaçan balık büyük olur derler (çünkü büyük balık misinayı kopartır) ama herhalde en az sekiz on kilo vardı. hayatımın avı olabilirdi. olmadı. ondan sonra, en şahane makaralar, kalın misinalar ve yemlerle beş altı kere daha yayın avına gittim ama bir tık bile alamadım. alınan ders: her zaman en "büyük" ihtimale göre tedbirini al ve kalamayı kontrol et.

caner6ntaş

Yeni Üye
Adı
Caner Altıntaş
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Deniz hafif kıpırtılı olmalı, akıntı rüzgara eşlik etmeli yönü batıya olmalı, tam soluma attiğim2-2,5 gramlık jighead makarayı ağır ağır sarana kadar hafif sağimdan çıkmalı bütün bunlar olurken silikonuma ispariler musallat olmuyorsa beklediğim av yakındadır Karagöz gelecektir...
IMG_20200404_113114.jpg

reelmaster

Daimi Üye
Adı
M.AKİF
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Kesinlikle Çeşme Alaçatı da Orkinos avı..
Şöyle 2 hafta önceden hazırlığımı yapıp 500 mt 120 lb Momoi jigline ip ve 109 lb Seaguar Fc ile 2 adet orkinos iğnesine 2000 lira para vericem. 2000 lirada Yol ve konaklama için harcıycam .. Sonra ilk binen balığın ilk saniyelerde aldığı kalamaya dayanamayıp "kalama, kalama" diye bağırıcam.. Sağolsun yüksek zekalı ve ön görülü (cüssesi iri ancak beyni cüssesine kıyasla ufak) olan badim benim bu feryadıma anında müdahale edip zaten bana göre yüksek olan kalama ayarını full drag moduna alarak beni denize uçurmaya çalışacak ! Ancak benim küt diye küpeşteye yapıştığımı ve "Aç Ulan Aç. Aç" feryadımı duyunca aklı başına gelip Strike pozisyonunda 200 metre ipi daha bedavaya balığa yedirecek. Daha sonra her ne kadar 2 tık daha kalamayı kapatmayı başarsam da 1 dakika dolmadan spooled olucam..
İşte benim en değerli avım. Ne de olsa dakikası 4000 lira.. Bu arada "kardeşim ne bağırıyon , kalamayı kendin ayarlasana" diyenlere : İki eliniz de makinanın bir hayli önündeyken ve çift kolunuzun gücü bile yetersiz kalırken tek elinizi bırakmayı aklınızın ucundan bile geçiremiyorsunuz ! Bu arada full kalama 60 lbs ! Uyduruk teçhizatla bu iş olmuyor ! Grillox mücadele kemeri şart . Oda 6000 lira ??? "Ah ulan ah. 4000 liraya ne güzel spin takım alınırdı ,sen kim orkinos kim? "diyebilirsiniz ama ,seneye bi 4000 daha verirsiniz... Allahtan Kamış ve çıkrık denize gitmedi . Yoksa dakikası 20.000 lik olurduk mazallah. :koptum::komik::koptum:

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Her şeyden önce özgür olmalı insan..
Ununu elemiş olmalı.
Gittiği yerde geride bıraktıklarını düşünmeyecek durumda olmalı.
Bir de geçim derdi olmamalı ki tadından yenmesin.. :)
İşte böyle bir durumdaysanız istavrit bile yakalasanız dünyanın en şanslı avcısı olursunuz.
Yoksa o parayı makineye vermek yerine çocuğa bilgisayar mı alsaydım, evdeki çamaşır makinesini mi değiştirseydim diye düşünmek avın tadını kaçırır.
Ben burada denizle ve balıklarla baş başayken şimdi evdekiler ne yapıyordur, acaba aldığım 3 günlük izini 2 güne mi düşürsem diye düşünmek de avın tadını kaçırır.

Bir de üç gün balığa gittin de elin boş mu geldin sorusuyla karşılaşmaya paha biçilemez.. :D