Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

en uzun LRF kamışı

Scolopax

Aktif Üye
Adı
sinan
LRF veya light spin kamışları neden uzun olmuyor? 3 - 3.30 veya 4 metre olsalar kayalara taktırmadan koltuğumuzda oturarak avlansak güzel olmazmı? :D
surf kamışla avlan denebilir ama LRF için ağır oluyor. Kamış LRF gibi ince fakat uzun olsa hassaiyet azalır ama LRF kamışta bazı kayalık yerlerde kısa kalıyor illaki taktırmamak için aşağıya suyun kıyısına kadar inmek gerekiyor.
LRF de en uzun kamış olarak ne kullanıyorsunuz veya light spinde. Acaba en hafifinden surf kamışı alıp yarı parçasını ince parçalarla değiştirip LRFye uygun uzun hale getirebilirmiyiz?

çanakkaleli1717

Yeni Üye
Adı
erco
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Dediğiniz gibi güzel olur :) fakat olmaz :D
Kamış uzadıkça aksiyon yapmanız zorlanacak ve hassasiyeti azalacaktır.
Ve kamış uzakdıkça ağırlık artacaktır. Yani surf kamışla atmış gibi olacaksınız yine de.
Dediğiniz surf kamışla olmaz. Bir nebze 3.5 teleskobik kamışlarla deneseniz bile bu da sizin lrf kamışınızın ağırlığının yine de x2-x3 katı olacaktır.
Belki merayı değiştirmekte fayda olabilir :) Rastgele

Scolopax

Aktif Üye
Adı
sinan
bende daiwa megaforce 2.60 metre 3-18 gr kamış var lrf gibi kullanıyorum. Bu kamış şöyle 3.20 felan uzun olsa çok güzel olacak. Dragos taraflarında büyük kefaller çok zevkli oluyor ama bu seferde uzun bir kepçe gerekiyor. Tek tek aji gibi istavritte alması güzel oluyor. Bu kamışı çok seviyorum ama biraz uzun olsa daha da çok seveceğim :D :D

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Hocam en çok tercih edilen lrf kamışları 175-225 cm arasında. 225 den uzun kullanan görmedim ama 175 den kısa kullanan var.Aksiyon verebilme yetisi kaybından ziyade insanlar yakalanan balığın verdiği hissiyatı arttırmak için özellikle kamış boyu kısaltıyorlar. Denize yakın mesafeden avlandığınız meralarda uzun kamış ucu sürekli suya yanaştığı için onunla uğraşmaktan bel ağrısı yapar çünkü kendinizi kasmak durumunda kalıyorsunuz, ne kadar hafif olursa olsun.

Engin Daiwa

Aktif Üye
Adı
Engin
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Yakin zamanda major craft triple cross 270cm 1-20gr atarli bir modelini aldim. Aslinda light spin cinekop sarikanat icin aldim fakat lrf’de ne kadar basarili olur bilemiyorum. Eger lrfde bu modeli kullanan varsa daha iyi bilgilendirebilir

Scolopax

Aktif Üye
Adı
sinan
Yakin zamanda major craft triple cross 270cm 1-20gr atarli bir modelini aldim. Aslinda light spin cinekop sarikanat icin aldim fakat lrf’de ne kadar basarili olur bilemiyorum. Eger lrfde bu modeli kullanan varsa daha iyi bilgilendirebilir
LRF de de olur çok güzel. ben 3-18 260 kamışla LRF yapıyorum. yok hassiyeti az olurmuş aksiyonu bilmemne olurmuş işi abarttılar ya hiçbirşey olmaz ne olacak gayet güzel oluyor bana göre. Hatta her spin kamışı da LRF gibi kullanılır ne olacak nedir bu hassiyet aksiyon. Tek kuyruk altı sıyırtma ile istavrit avlardık o zaman kamışta yoktu elle atar çekerdik. Aksiyon bilmemne felan da yoktu o zamanlar. Bu işe öyle büyük paralar yatırmaya gerek yok. Şimdi elli bin türlü çapari çıkardılar bilmemneli ,simli ıvır zıvırlı. Ben 50 senedir kullandığım ağ ipliğini çözüp taradığım çapariyi gene aynı şekilde yapıyorum. Gidiyorum bu yeni uydurulmuş çapariyle avlananların yanına atıyorum onlar ne kadar balık çekiyorlasa ben de aynısını çekiyorum değişen birşey yok. Takımın inceyse avcı olur gerisi palavra.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
LRF de de olur çok güzel. ben 3-18 260 kamışla LRF yapıyorum. yok hassiyeti az olurmuş aksiyonu bilmemne olurmuş işi abarttılar ya hiçbirşey olmaz ne olacak gayet güzel oluyor bana göre. Hatta her spin kamışı da LRF gibi kullanılır ne olacak nedir bu hassiyet aksiyon. Tek kuyruk altı sıyırtma ile istavrit avlardık o zaman kamışta yoktu elle atar çekerdik. Aksiyon bilmemne felan da yoktu o zamanlar. Bu işe öyle büyük paralar yatırmaya gerek yok. Şimdi elli bin türlü çapari çıkardılar bilmemneli ,simli ıvır zıvırlı. Ben 50 senedir kullandığım ağ ipliğini çözüp taradığım çapariyi gene aynı şekilde yapıyorum. Gidiyorum bu yeni uydurulmuş çapariyle avlananların yanına atıyorum onlar ne kadar balık çekiyorlasa ben de aynısını çekiyorum değişen birşey yok. Takımın inceyse avcı olur gerisi palavra.
Haklı olduğunuz konular var fakat hedef balık tutmak mı ? Tuttuğun balıktan daha fazla keyif almak mı ?
Lrf özelinde konuşuyorum amaç çok fazla istavrit tutmak ise boşa kürek çekmekten farkı yoktur , lrf de geceden sabaha tutacağın ve müthiş verimli geçtiğini düşündüğün avda alacağın en baba balık 3 kilo bu balığı herhangi bir çapari merasında balık da seyrek değilse 2 saate çok rahat toplarsın 😁
Bu kadar genel bir konunun 1 tane doğrusu hiçbir zaman olmaz ki bundan sebeple birçok ürün pazarda yerini alır ben aji kamışta solid severim balıkla mücadele ederken kamış eğilip bükülsün isterim kimisi tubular sever o vuruşları bilekten almak hoşuna gider üretici de birçok seçenek ile tüketicinin karşısına çıkar.
Mücadele kelimesini kullandım çünkü bildiğin mücadele ediyorum istavrit ile 😂 söylemesi bile komik geliyor ama durum bu çapari ile balık tutuyorum atıyorum çekiyorum full dolu çapari getiriyorum ama sadece balık tutuyorum herhangi bir mücadele yok tek mücadele sağında solunda av yapan üstüne olta atan çaparini karşıtıran 100 150 Gr kurşun atması gerekirken 75 Gr kurşun atanlar ile oluyor 😁
Silikon kullanarak balık tutmak lrf değildir eğer öyle olsaydı 100 Gr sıyırtma kurşunu 420 kamış 8000 makine ile boğazda silikon ile aldığımız takoz istavrit ler de lrf sınıfına girerdi sonuçta oda Carolina sayılır 😁

Scolopax

Aktif Üye
Adı
sinan
ne kadar LRF olsada istavritin vereceği hissiyat bana fazla zevk vermiyor. Ama 2-3 gram atarlı spin ile tek circle iğne ile kefal yakalıyorum o çok zevkli geliyor balık tuttuğuna değiyor. meps arkası silikonlada yakalamak zevkli oluyor. Şimdi internette yabancı sitelerde kefal için suni ekmek yapımını gördüm bu yaz onu deneyeceğim.

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Engin Bey,

1-20 atarlı major craft kamışlar uzun süredir radarımızda ancak atar aralığı genişliği çok fazla olduğu için ya 1-2 gramda sağır kalacağını ya da üst atarda sıkıntılar çıkaracağını düşünüyoruz. Tecrübe ettikten sonra bilgi verebilirseniz ip makine bilgisi ile beraber çok memnun olurum.

Engin Daiwa

Aktif Üye
Adı
Engin
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Engin Bey,

1-20 atarlı major craft kamışlar uzun süredir radarımızda ancak atar aralığı genişliği çok fazla olduğu için ya 1-2 gramda sağır kalacağını ya da üst atarda sıkıntılar çıkaracağını düşünüyoruz. Tecrübe ettikten sonra bilgi verebilirseniz ip makine bilgisi ile beraber çok memnun olurum.
Merhaba, tabiki.. daha kismet olmadi kullanmak ama makine olarak daiwa luvias lt fc2500s ile kombinledim. Kamis 105gr, makine de 155gr. Ama kamisin cok esnek olmadigini soyleyebilirim. 10 gr lik sahte baglayarak evde ufak capli testler yaptim. Sadece uctan esniyor. Fakat kamisin ucu da tam lrf kamisi gibi, cok ince ve halkalar da ufacik. Cok alisagelmedik enteresan bir kamis fakat orta ustu bir segmentte diyebilirim(Sic porselenli halkalar) bogazda test edince mutlaka detayli yazarim.