Enma Barracuda 5.50 + 9.9 Motor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tekseker
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

tekseker

Aktif Üye
Tepki
177
Ödül
53
Merhaba arkadaşlar ,

Uzun zamandır sotosvasi'yi youtube üzerinden takip ediyorum.Neredeyse yüklediği tüm vidyolara atlama yapmadan baktım ( Bilmiyenler için bu adam tam bir sırtı ustası kendine has modifiyeleri var kullandığı herşeyi hemen hemen kendi yapıyor). Bende bu gazla çok güzel bir fiyata Cannon Digi-Troll 5 TS ve otomatik bir livar aldım(1.750 TL) ileride tekne alırsam lazım olur diye. Aşağı yukarı 35.000 TL kadar bütçe ayırabilirim. İlk başta Yerliyurt 4.60 ile başladım ama bana hitap etmediğini ve yapacağım modifiye işlemlerini kaldırmayacağını düşündüm sonra Anıl marin 4.60 cc'ye yöneldim yine ekleme yapacaklarımı ve modifiyeleri kağıt üzerine dökünce bu boydaki bir tekneye fazla geleceğini düşündüm. Aşağı yukarı fikir vermesi açısından düşündüklerimi yazıyorum ,

Arka sağ ve sol tarafa downrigger (Biri halihazırda mevcut diğeri manuel olacak)
Arka orta kısıma 3 adet sırtı takımı
Arka oturma grubunun tam ortasına ufak veya orta çapta bir rigging station
Sürücü koltuğunun altına otomatik canlı livar
Teknenin orta sağ ve sol taraflarına surf kamıştan bozma bir nevi outrigger olarak kullanabileceğim başka bir sırtı takımı. Bu listenin tamamı elimde mevcut teknem olmamasına rağmen😀

İleride elektrikli olta kullanmak için gerekli kapaklı priz montajları
Downrigerleri arka taraftan takip etmek için yanlarına ucuz yollu tablet (Balık bulucusunun ekran görüntüsünü paylaşmak için)
T-TOP ve ön arka aydınlatma
Sahil besleme
Kicker motor kullanmak için braket
Kicker motoruda idare etmek için hidrolik direksiyon sistemi
Auto pilot
vs vs . . .

Listenin sırtı için gerekli ekipmanları hazır . Şimdi gelelim asıl soruya ileride kicker olarak kullanacağım moturu şimdiden alıp kullanmak istiyorum. 9.9 bir motor ile aşağı yukarı ne kadar hız yapabilirim. Tekne ağırlığı 650 kg olarak verilmiş.

Dosyalar

• 2FF.jpg
    2FF.jpg
    110.4 KB · Okunma: 68
  • 3 FF ENMA BARRACUDA CC 3.jpg
    3 FF ENMA BARRACUDA CC 3.jpg
    123.7 KB · Okunma: 64
  • 8FF ENMA B 550 CC.jpg
    8FF ENMA B 550 CC.jpg
    113.7 KB · Okunma: 64
Tekne ekipmanı fazlasıyla hazır, her şey gönlüne göre olsun. 🙂

Bu tekneye küçük gelecektir ve çok zorlanacaktır buda yakıt oranını çok çok artıracaktır. 650 kg ağırlık az bir ağırlık değil üzerine yüklenecekler ile 1 ton olacaktır.

Bazen hava patlamasında kaçman gerekebilir, bu açıdan da motor çok ufak bana göre.

Tekne ekipmanı fazlasıyla hazır, her şey gönlüne göre olsun. 🙂

Bu tekneye küçük gelecektir ve çok zorlanacaktır buda yakıt oranını çok çok artıracaktır. 650 kg ağırlık az bir ağırlık değil üzerine yüklenecekler ile 1 ton olacaktır.
Hamdi abi valla ara sıra Didim D-Marin Genel Müdürü , Ahmet Arıcasoy ile ne zaman balık muhabbeti açılsa kulaklarını çınlatıyoruz yolun tekrardan düşerse bu taraflara mutlaka bekliyorum abicim.

Hamdi abi valla ara sıra Didim D-Marin Genel Müdürü , Ahmet Arıcasoy ile ne zaman balık muhabbeti açılsa kulaklarını çınlatıyoruz yolun tekrardan düşerse bu taraflara mutlaka bekliyorum abicim.
Çok selam söyle 🙂 Biz senin ile orada karşılaşmışmıydık?

Back