Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Eşimle beraber balık hobisine başlama için yardım talebi.

Latif K.

Yeni Üye
Adı
Latif K.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Selamlar,
Eşimle beraber keyfine balık tutmak istiyoruz.
Şimdiye kadar çevremizdeki yakınlarımızın takımlarıyla bu hobiyi gerçekleştirdik.

İstanbul anadolu yakasında güneyde kuzeyde boğazda balık tutmayı deneyimlemek istiyoruz.
İstavrit, çinekop, lüfer, palamut gibi balıkları hedefliyoruz.

2 takım oluşturdum.
Bunlar uygun mudur?

Bu fiyat bandında alternetif daha iyi ya da daha doğru takım önerileriniz varsa yardımlarınızı bekleriz.

Ekran görüntüsü 2026-07-28 155622.png

yilmaz.40

Aktif Üye
Adı
yılmaz albayrak
Kan Grubu
O Rh Pozitif
albastar trachurus güzel kamış ancak boğazda 3 parça dava verimli olur. ben sizin durumunuzda olsam makine olarak okuma ceymar 6000 ve kamış olarak da decathlon symbios 500 100-230 atarlı modeline bakardım. muhtemelen bütçenize uygun olur gibi

Latif K.

Yeni Üye
Adı
Latif K.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Okuma Ceymar 6000 baya popülermiş.
F/P olarak iyi.

Hızlıca bir baktım stok kalmamış.
Ama listeye ekledim bulmaya çalışacağım.

İkinci bir makina olarak ne olabilir.
Farklı bir marka olabilir bu sayede denemiş oluruz.

GURKANKALKAVAN

Aktif Üye
Adı
GÜRKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhabalar. hoşgeldiniz.
kamış olarak boğazın boğası 3 parça okuma salina almanızı öneririm. her 10 kişiden 8 inde mevcuttur bu kamış :)
makine olarak captain sumo 8000 lik makineyi alırsanız çok çok uzun süre sizi idare edecek güzel bir takım yapmış olursunuz.

yilmaz.40

Aktif Üye
Adı
yılmaz albayrak
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Okuma Ceymar 6000 baya popülermiş.
F/P olarak iyi.

Hızlıca bir baktım stok kalmamış.
Ama listeye ekledim bulmaya çalışacağım.

İkinci bir makina olarak ne olabilir.
Farklı bir marka olabilir bu sayede denemiş oluruz.
Ryobi ecusima olabilir boğazda baya kullananı var ama fiyat olarak bütçenizi kurtarır mı emin değilim.

yurdaers

Yeni Üye
Adı
Sinan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Selamlar, yaklaşık 2 aydır boğazda trachurus 420 ile decatlondan aldığım bauxit 500 sw 6000lik modeli kullanıyorum. Makinenin fiyatı 2250 tl, oldukça memnunum. Kamış da cok iyi, çapari atıyorum zaten ve 150 gram kullandığımda da hiç zorluk çıkarmadı bana. Bu kombinasyonu tavsiye ederim kendimce, kullandığım bildiğim bir set ve memnunum. Daha iyi öneriler de gelecektir elbette, en iyisini bulmanız dileğiyle diyelim 😊

Latif K.

Yeni Üye
Adı
Latif K.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhabalar. hoşgeldiniz.
kamış olarak boğazın boğası 3 parça okuma salina almanızı öneririm. her 10 kişiden 8 inde mevcuttur bu kamış :)
makine olarak captain sumo 8000 lik makineyi alırsanız çok çok uzun süre sizi idare edecek güzel bir takım yapmış olursunuz.
Merhabalar. Kamış konusunda herkes kesinlikle 3 parça tavsiye ediyor.
Özellikle boğazda güçlü akıntı olduğundan dolayı yüksek gramajlı 200 ve üstü kurşun gerekiyormuş.
Bu sebeple bu ağırlığı en güvenli şekilde 3 parça kamış ile atabileceği söyleniyor.

Makina konusunda çok fazla çeşit var öğrenmeye ve anlamaya çalışıyorum.
Bunun için de bozulan makinaların tamirlerini inceledim.
İç yapısını en iyi bu şekilde öğrenebileceğimi düşündüm.
Kısaca çıkan sonuç; tepedeki marka ürünlerin arge yatırımlarından dolayı çok daha güvenilir olduğu ortaya çıkıyor.

Şuanda bütçem dahilinde Shimano, Daiwa, Okuma, Penn, Ryobi gibi markaları tercih etmeyi planlıyorum.
Bu ürünlerin uzun yıllar yedek parça vb konularda da çok daha güvenilir olduğunu gözlemledim.

Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler.

Ryobi ecusima olabilir boğazda baya kullananı var ama fiyat olarak bütçenizi kurtarır mı emin değilim.
Merhabalar, tavsiye için teşekkürler.
Bu seriyi inceleyeceğim.
Boğazda balık tutanlar genelde bu işi uzun süre yapan kişiler.
Onların tercihleri bizler için güzel bir referans oluyor.

Selamlar, yaklaşık 2 aydır boğazda trachurus 420 ile decatlondan aldığım bauxit 500 sw 6000lik modeli kullanıyorum. Makinenin fiyatı 2250 tl, oldukça memnunum. Kamış da cok iyi, çapari atıyorum zaten ve 150 gram kullandığımda da hiç zorluk çıkarmadı bana. Bu kombinasyonu tavsiye ederim kendimce, kullandığım bildiğim bir set ve memnunum. Daha iyi öneriler de gelecektir elbette, en iyisini bulmanız dileğiyle diyelim 😊
Selamlar, burada ki amacım gerçek hayat tecrübeleri ile doğru ekipman tercihinde bulunmak.
Bu yüzden bu yorumunuz çok değerli.
Decathlon ürünlerinde ki en güven veren durum bence ileriye yönelik muhatap bulabilmemiz.
İleride yaşanacak bakım ve yedek parça durumlarında mutlaka bir çözüm bulabilme hissi her zaman çezbedici.
Decathlon ürünleri hiç aklımda yoktu onları da inceleyeceğim.
Tecrübe paylaşımınız için çok teşekkürler.

yurdaers

Yeni Üye
Adı
Sinan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Alacağınız kamışta kullanım amacına bağlı o kadar cok değişken var ki, kafa karıştırması çok normal. Ben trachurusu alırken 20 senedir köprü ve boğazda balık tutan dayımdan tavsiye alarak tercih etmiştim. Hatta bir alt modelini önermişti bütçe sebebiyle, ben daha iyi olduğunu düşünerek bunu alacağımı söyledim ve temiz kullanirsam 5 6 sene sorun yasamayacagimi söyledi. 150 grama kadar attım ben bununla, beykoz emirgan kuleli civarında bu yaz 150 gram üzeri atan olmadı civarimda, herkese sorar öğrenmeye çalışırım çünkü.
Diğer taraftan da duyduklarım yakında başlayacak palamut sezonunda 420 kamışın yeterli olmayacağı ve daha dayanıklı 200 250 gram atacak 450 kamış edinilmesi gerektiği :) bu mantıkla bakınca elde 3 5 tane kamış olacak yuksek ihtimalle çünkü lrf ava da merakim var, eğlenceli geliyor çünkü. Hakkınızda hayırlısı tabi ama siradan piyasa malı alamadığınız her olta/kamış hele ki bizim gibi acemileri çokça memnun edecektir istavrit vs avlarında. Diğerleri icin de "büyüdükçe" öğreneceğiz, selamlar 😊

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Salina ve Ryobi new ecusima 8000 kurşun arkası boğaz için gerekli alt sınırda ekipmanlardır çapari için de yeter de artar.

ip konusunda tecrübeniz varsa 0,14 tecrübesiz iseniz 0,16 8xip önüne 0,22 şok

Latif K.

Yeni Üye
Adı
Latif K.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
@yurdaers Bu iş tek bir set ile olmuyormuş.
Araştırınca öğrendik bizde

Şuan çok hevesliyiz.
Bu sebeple kötü bir ürün alıp da soğumak istemiyoruz.
Mümkün değil biliyoruz ama olabildiğince değişik türde balıkçılığı bu ilk setimizde deneyimlemek istiyoruz.

Bu arada ilk seti satın aldık.
Çünkü artık araştırmaktan kafamız yandı.
Ayrıca baktığımız ürünlerin stoklarının bittiğini ya da sürekli fiyatlarının arttığına şahit olduk.
Bu yüzden hiç olmazsa bir tane hemen alalım dedik.

Aşağıdaki kamış ve makinayı bir set yaptık.

Ekran görüntüsü 2026-07-31 190052.png
1785514001138.png

Şimdi esnek misina yerine ip kullanılıyormuş.
Esnek misinayı sadece ucuna10 metre kadar kullanıp ipin kopmasını süspanse ediyormuş.
Bu konuda da genelde herkesin önerdiği X8 0.16-0.18 mm ip.
Aşağıda ki ip yıllarca dayanır diyorlar.
Ancak iplerin şu fiyatını görünce şok olduk.
Makina fiyatına geliyor.

Alternatif başka güvenilir sağlam X8 0.18mm ip önerisine ihtiyacımız var.

1785514255942.png

Salina ve Ryobi new ecusima 8000 kurşun arkası boğaz için gerekli alt sınırda ekipmanlardır çapari için de yeter de artar.

ip konusunda tecrübeniz varsa 0,14 tecrübesiz iseniz 0,16 8xip önüne 0,22 şok
Tavsiyeniz için teşekkürler.
Bahsettiğiniz kamış ve makinayı araştırdım.
Fiyat/Performans bir set.
İçimden kesinlikle 3 parça kamış almalıyım diyorum.
Ama onu kurulumu ile uğraşıp soğumak da istemiyorum.

O yüzden sağlam olan teleskobik den devam edeceğim.
Bunlarla bir kaç ay bocalayalım.
Sonra yol haritamız zaten daha netleşecektir.

---------

İkinci bir set içinse araştırmalara devam ediyoruz.

Önerdiklerinizden Ryobi New Ecusima fiyatı şimdilik biraz yüksek.
Yine aynı markadan Virtus fiyatına göre nasıldır?
Eğer bu makina da ilk etap da iş görürse listeme ekleceğim.

Ryobi Virtus 8000 --- 3600TL
1785516540091.png
RYOBI NEW ECUSIMA 8000 --- 6200TL
1785516596473.png

Son düzenleme: