Azer
Aktif Üye
- Tepki
- 184
- Ödül
- 53
Herkese merhabalar,
Herkesin bayramını kutların!
Tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Baştan söyleyeyim ki, bu takımları eşkina, bazen de karagöz avlarında, yani oldukça kayalık ve yosunluk yerlerede, yemli avlarda kullanıyorum.
Makara misinası olarak 0.3 mm kalınlığında, 11.94 kg çekerli Trabucco T-Force Super Iso kullanıyorum. Kayalara sürterek misina tahrip oluyor, bu nedenle her avdan sonra uçtan birkaç metreyi çöpe atıyorum, acaba 0.35'e kadar çıkmam gerekir mi?
Son zamanlar hep böyle takımlar yaptım
Beden:
0.28 mm kalınlığında, 6.59 kg çekerli
OKUMA BLUEFISH misinası
Köstekler:
0.305 mm kalınlığında, 5.35 kg çekerli
Shimano Ultegra Fluorocarbon misinası.
Şimdi ise hem görünmezliği arttırmak hep de takımı biraz daha sağlamlaştırmak için (özellikle kayalara sürterek kopmaları engellemek adına) şöyle bir takıma geçmeyi düşünüyorum:
Beden:
0,26 mm kalınlığında, 10,20 kg çekerli
ASSO Ultra Low Stretch Fluorocarbon (kaplama) Misina (bu misina OkumaBlueFish misinadan daha ince, fakat çekeri daha yüksektir)
Köstekler:
0.285 mm kalınlığında, 5.44 kg çekerliOkuma Shotai Fluorocarbon Misina.
Sizce bu şekilde takım değişikliği yapmalı mıyım?
Ya da bu konu ile ilgili başka tavsiyeleriniz var mı?
Herkesin bayramını kutların!
Tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Baştan söyleyeyim ki, bu takımları eşkina, bazen de karagöz avlarında, yani oldukça kayalık ve yosunluk yerlerede, yemli avlarda kullanıyorum.
Makara misinası olarak 0.3 mm kalınlığında, 11.94 kg çekerli Trabucco T-Force Super Iso kullanıyorum. Kayalara sürterek misina tahrip oluyor, bu nedenle her avdan sonra uçtan birkaç metreyi çöpe atıyorum, acaba 0.35'e kadar çıkmam gerekir mi?
Son zamanlar hep böyle takımlar yaptım
Beden:
0.28 mm kalınlığında, 6.59 kg çekerli
OKUMA BLUEFISH misinası
Köstekler:
0.305 mm kalınlığında, 5.35 kg çekerli
Shimano Ultegra Fluorocarbon misinası.
Şimdi ise hem görünmezliği arttırmak hep de takımı biraz daha sağlamlaştırmak için (özellikle kayalara sürterek kopmaları engellemek adına) şöyle bir takıma geçmeyi düşünüyorum:
Beden:
0,26 mm kalınlığında, 10,20 kg çekerli
ASSO Ultra Low Stretch Fluorocarbon (kaplama) Misina (bu misina OkumaBlueFish misinadan daha ince, fakat çekeri daha yüksektir)
Köstekler:
0.285 mm kalınlığında, 5.44 kg çekerliOkuma Shotai Fluorocarbon Misina.
Sizce bu şekilde takım değişikliği yapmalı mıyım?
Ya da bu konu ile ilgili başka tavsiyeleriniz var mı?