Ev yapımı lakerda!

zor değil be abiii 😀
asıl makbulü torikde iricene palamutdanda iyi olur lakerda.. şimdi abi istedigin şekilde palamutu dogra vede hiç kanı kalmıyacak şekilde temizle sonrasında dolabda 6 saat beklet dolapdan cıkardıkdan sonra havlu kagıda diz onları koy kenara.. yapcagın sey çok basit gerekli olan malzemeler..
Köpük kutu - boyasız kagıt (boya vermesin) tane karabiber-defne yapragı - iri parçalanmış deniz tuzu-birazda halis zeytinyağ 😀Styropor box(1).jpg
abicim köpüğün altını yeteri kadar tuzla kapla vede tuzun üzerine boyasız sade kagıtdan 3/4 tane yerleştir..kagıtları yerleştirirken biraz delik aç kagıtlara.. sonrasında balıkları diz abi..dizdikden sonra z.yagı gezdir balıklara fazla deil cıvık olmıyacak şekilde.. üzerlerine defne yapragını kırarak at 2/3 yaprak bir kaç tane k.biberi yine kırarak üzerine gezdir sonra boyasız sade kagıtdan 2/3 tane daha koyup tüm balıkları tuzla kapla.. vedekapagını kapat vede koli bantı ile iyicene sar abi kutuyu hiç boşluk bırakma.. sonra serin bir yerde 18 ile 21 gün muhafaza et oo kutuyu.. oldukdan sonra cıkarıp kırmızı sogan vede halis z.yag ile servis et dikkat et abi parmaklarına onlarda arada kaynamasın 😀 😀 😀 Kısacası
tuz
sade boyasız kagıt
balıklar
defne yapragı-k.biber-z.yağ
sade boyasız kagıt
tekrar tuz
kapak kapanıyor vede koli bantı ile sıkıcana bantlanıyor.. tabi kagıtlara delik acmayı unutmuyoruz..

bunun aynı'sını babam peynir'in boş tenekeler'de yapardı ve teneke kapağını lehimlerdi,
günlerce uğraşırdı, iliğini çıkar soğuk suda beklet, beyaz temiz havlu ile kurula- iri tuzla tuzlar deriye gelmiyecek şekilde asker gibi dizer'di teneke'lere,
annem kızardı her akşam balıklar'la uğraşıyorsun diye,,
ama yemeye geldi'mi aynen senin dediğin gibi parmak'lara dikkat ederdik,🙂

Laker'da bilen için candır!👍

değişik bir tarif için teşekkürler Yavuz'cuğum
Sağol😉

Ben gene ben'im tarif'ten basit usul'de devam edeyim!😉
sandaviç'imi evde yapmıştım,,😎
evden çıkar'kene portmanto'da motosiklet bot'umu alıp sandaviç'imi almamışım...😱

bugün saba'hın körü 65km git-65 km gel ; mera'da teneke kaşıkla yakaladağım 2 tane kiloluk üstü

alınan 2 yakışık'lı!

0ygr3W.jpg

2 palamuttan yarısını lakerda için tuza yatırdım!
lakerda olacak kısım tam orta'daki parçalar,,,

LQNR7o.jpg

balığ'ın barsa'ğı-mide'si dolu veya boş olması tadın'dan hiçbir damak dadı'nı değiştir'miyor,,😉

ben orta'daki büyük parça'ları birkaç parçaya daha böldüm,,
885L2k.jpg

tuzlama işlemi daha çabuk olsun diye!

diğer 2 geri ve baş'ları akşama tava veya ızgara olacaklar!

QQNzaV.jpg

Afiyet olsun,,

internet bağlama servisi:islik:
ttnet ve telekoma sevgilerimle!:islik:
bunları yazmam ve yüklemem kesintilerden dolayı 2 saat civarı sürdü!

Başı kuyruğu ayırırım kalan kısmı 3 er parmak keserim iliğini çıkartırım tuzlu suda bekletip 4 saatte bir sürekli suyunu değiştiririm taaaki tabiri caiz ise içilecek kadar temiz su çıkana kadar(hemen hemen bir günü buluyor)tenekeye de yaparım alta kalıntız balık kalıntuz balık kalıntuz şeklinde teneke dolunca üzerine teneke kapağı şeklinde kesilmiş mermerlerim var onu kapatırım. daha sonra haftada 2 kere tenekenin üzerinde biriken balık yağını kahıt havlu ile bir ince alırım almayınca ağır oluyor.ben defne sevmiyorum tadını bastırıyor bence. karabiberi servis sırasında kullanıyorum .
Unıtmadan kilo üzerine balıktan basarım palamutu

Benim bir sorunum var. Lakerdayı severim ancak bazıları çok tuzlu oluyor ve beğenmiyorum. HEm az tuzlu hem lokum gibi olması için ne yapmalıyım?

saman kagıta delikler acıp tuzun üstüne koyup balıkları öyle dizmeniz gerek..yani tuz-delikli saman kagıt-balık-z.yag-defne yapragı-k.biber sonra tekrar delikli saman kagıt-tuz sıralama bu şekilde.. hem nemini alır hemde cok tuzlu olmaz.. lokum yapmasının bir püf noktasıda z.yağ vede iyi izolasyon hava almıyacak kısacası.. eğerki kavanozda yapıcaksanız.. balıkları saman kagıta sarıp öyle basmak..

saman kagıta delikler acıp tuzun üstüne koyup balıkları öyle dizmeniz gerek..yani tuz-delikli saman kagıt-balık-z.yag-defne yapragı-k.biber sonra tekrar delikli saman kagıt-tuz sıralama bu şekilde.. hem nemini alır hemde cok tuzlu olmaz.. lokum yapmasının bir püf noktasıda z.yağ vede iyi izolasyon hava almıyacak kısacası.. eğerki kavanozda yapıcaksanız.. balıkları saman kagıta sarıp öyle basmak..
İlk sayfadaki tarifte Defne karabiber felan yoktu?

ercüment abinin tarifi oo.. biz restoranda böyle yapıyoruz
ercüment abiye yazmıştım tarif asıl ooo.. 2.sayfada sanırsam

Back