Tuzsuz lokum olsunda 😀ercüment abinin tarifi oo.. biz restoranda böyle yapıyoruz
ercüment abiye yazmıştım tarif asıl ooo.. 2.sayfada sanırsam
Tuzsuz lokum olsunda 😀ercüment abinin tarifi oo.. biz restoranda böyle yapıyoruz
Ara ara yağını alıyormusunuz üstten sizdeercüment abinin tarifi oo.. biz restoranda böyle yapıyoruz
yok abicim almıyorsun yapıldıgı zaman kutuyu acıyorsun 18 gün sonra dagılmıyacak şekilde bir kaba yerleştiriyon biz çelik küvete dizeriz onları.. hatta üzerine az daha yag gezdirip sitreçliyoz vede dolaba kaldırıyozAra ara yağını alıyormusunuz üstten sizde
Açtıktan sonra ne kadar dayanıyor.yok abicim almıyorsun yapıldıgı zaman kutuyu acıyorsun 18 gün sonra dagılmıyacak şekilde bir kaba yerleştiriyon biz çelik küvete dizeriz onları.. hatta üzerine az daha yag gezdirip sitreçliyoz vede dolaba kaldırıyoz
Nasıl yapayım şimdi kafam karıştı bir deneme yapmak istiyorum 🙂Fazla tuzu, sirkeli su da bekletince alır diye düşünüyorum!
ben son yaptıklarım'da tuz basmadım- kütükleri sadece tuzlu suda bekletiyorum,
sonra'da temizleyip kavonaz'a zeytinyağ ve limon dilimi'nle birlikte saklamaya çalışıyorum,
ama nafile hemen tükeniyor.😀
dolabın fazla acılıp kapanmıyorsa 15 gün giderAçtıktan sonra ne kadar dayanıyor.
Nasıl yapayım şimdi kafam karıştı bir deneme yapmak istiyorum 🙂
Ağzı hava almamasımı lazım birde kaç gün sonra yenecek kıvama gelir.Hamdi bey kardeşim İri tuza bas'tığın kıva'ma gelmiş kütük'leri çıkarıp temiz su altın'da tuz'ları temizledikten sonra,
sirke'ye 1 -iki saat yatır'dığında tuzu'nu alır!
ben'im tavsi'ye
tuzlu suda eritilmiş (Deniz iri turşu tuzu) 5-6 gün bekletip
deri'sini ve kılçık'ını ayıklayıp zeytinyağ+limon kavonoz'da buzdolap'ta dondur'mayan bölge'de saklamak,
Yavuz Kardeşim'izin tarifi'nide kulak arkası yapma'mak lazım,
"Lezzet-damak tadı"
aynen 'renkler ve zevk'ler tartışılmaz' usulü,,
denemek'te fayda olur.
Kankine neden sormuyorsun.Ağzı hava almamasımı lazım birde kaç gün sonra yenecek kıvama gelir.