F/P sazan seti topluyorum, önerilerinizi bekliyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan karaduz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

karaduz

Yeni Üye
Tepki
1
Ödül
5
Merhaba arkadaşlar.

Birkaç gündür araştırıyorum ama işin içinden çıkamadım. Kısaca kendimden bahsedeyim. Bulunduğum bölgedeki barajlarda kıyıdan sazan avı yapıyorum. Birkaç sene önce kıyıya yakın yerlerden balık alabiliyordum fakat son iki denememde hiç temas bile alamadım. Bu yüzden artık biraz daha uzak atış yapabileceğim bir takım toplamaya karar verdim. Kullandığım ekipmanlar da oldukça eski, amatör seviye ve yıpranmış durumda. Bu yüzden sıfırdan, fiyat/performans odaklı bir set oluşturmak istiyorum. Çok tecrübeli değilim ama araştırmayı seven biriyim. Son birkaç gündür forumları, videoları ve farklı kaynakları inceleyerek aşağıdaki gibi bazı kombinasyonlar oluşturdum.

1. Seçenek
  • Prologic C-Series 12FT 3.60 m 3.5 lb (3 Parça)
  • Okuma Custom Black CB-60
  • Asso Ultra 0.33 mm

2. Seçenek
  • Okuma C-Fight Carp Tele 13’ 396 cm 3.5 lbs
  • Okuma Wave Power WP-8000A
  • Okuma Carp Camou 0.34 mm

Bunlar sadece araştırırken karşıma çıkan ve gözüme mantıklı görünen seçenekler. Bunlara bağlı değilim. Amacım; 10 kg civarı sazanlarda üzmeyecek, uzak atış yapabilecek, fiyatının hakkını veren ama gereksiz pahalı da olmayan bir takım kurmak. Marka veya model konusunda farklı tavsiyelere de açığım. Ayrıca alışveriş yapabileceğim güvenilir ve uygun fiyatlı mağaza önerileriniz varsa onları da duymak isterim.

Şimdiden teşekkür ederim.

Daiwa Samurai 3.60m (veya 3.90m) 70-150gr atarlı Teleskopik Olta Kamışı

Hoş geldin Gökhan , ilk set daha iyi duruyor sadece misinanı kamuflaj rengi yada yeşil-kahverngi almanı tavsiye ederim, sitede tatlı su av konusunda tavsiye verecek arkadaşlar pek yok.

Daiwa Samurai 3.60m (veya 3.90m) 70-150gr atarlı Teleskopik Olta Kamışı
Teşekkürler. Sazan için genelde 3 parçalı kamış öneriliyor sizin öneriniz teleskopik bu ihtiyacımı karşılar mı. Ayrıca varsa makine ve diğer ekipman tavsiyelerine de açığım

Hoş geldin Gökhan , ilk set daha iyi duruyor sadece misinanı kamuflaj rengi yada yeşil-kahverngi almanı tavsiye ederim, sitede tatlı su av konusunda tavsiye verecek arkadaşlar pek yok.

Hoş buldum, teşekkür ederim. Tatlı su konusunda çok destek alamayacak olmak biraz üzücü. 🙂

Aslında ben amatör seviyeden bir üst seviyeye geçmeye çalışıyorum. Bulunduğum bölgede sulama amaçlı yapılmış barajlarda sazan avına çıkıyordum. Fakat araştırdıkça şunu sorgulamaya başladım: Acaba kendimi neden sadece sazanla sınırlandırıyorum?

İşin doğrusu tatlı su balıkçılığında çok tecrübeli değilim. Belki ileride turna, sudak, yayın gibi farklı türleri de denemek isteyeceğim. Bu yüzden aklım karıştı.

Siz olsanız nasıl bir yol izlerdiniz?

İlk etapta hem sazan hem de genel tatlı su avlarında iş görecek ortak bir takım mı kurmak daha mantıklı olur? Yoksa baştan sazan için ayrı, diğer tatlı su avları için ayrı ekipman mı düşünmek gerekir?

Her türlü tavsiye ve yönlendirmeye açığım. Özellikle yıllardır tatlı su avcılığı yapan arkadaşlar, “ben olsam şöyle başlardım” diyerek kendi tecrübelerini paylaşırsa gerçekten çok faydalı olur.

Uzun araştırma süreçleri beni oldukça yoruyor. Eğer tatlı su için 2 farklı set yapacaksam sazan için şu seti beğendim çünkü kafamı karıştırmıyor 🙂 Siz ne dersiniz? Fiyat: 5250 tl.

Okuma Avenger 10000 - Kendo Carp 360cm 3 Parça Sazan Olta Seti

OLTA SETİMİZİN İÇERİĞİ

1 Adet — Okuma Avenger 10000 Olta Makinesi
(Üretim ömrü boyunca parça servis garantilidir)
Devir : 4.8:1
Bilya : 6+1
Sarım: 97 cm
Drag : 16 kg
Ağırlık : 557 gr

1 Adet — Kendo Carp 360cm 3.5lbs 3 Parça Sazan Olta Kamışı
Aksiyon : 3.5LBS

1 Adet Okuma Seabream 250mt Misina
(Hazır sarılı şekilde gönderim yapılacaktır)

Hoş buldum, teşekkür ederim. Tatlı su konusunda çok destek alamayacak olmak biraz üzücü. 🙂

Aslında ben amatör seviyeden bir üst seviyeye geçmeye çalışıyorum. Bulunduğum bölgede sulama amaçlı yapılmış barajlarda sazan avına çıkıyordum. Fakat araştırdıkça şunu sorgulamaya başladım: Acaba kendimi neden sadece sazanla sınırlandırıyorum?

İşin doğrusu tatlı su balıkçılığında çok tecrübeli değilim. Belki ileride turna, sudak, yayın gibi farklı türleri de denemek isteyeceğim. Bu yüzden aklım karıştı.

Siz olsanız nasıl bir yol izlerdiniz?

İlk etapta hem sazan hem de genel tatlı su avlarında iş görecek ortak bir takım mı kurmak daha mantıklı olur? Yoksa baştan sazan için ayrı, diğer tatlı su avları için ayrı ekipman mı düşünmek gerekir?

Her türlü tavsiye ve yönlendirmeye açığım. Özellikle yıllardır tatlı su avcılığı yapan arkadaşlar, “ben olsam şöyle başlardım” diyerek kendi tecrübelerini paylaşırsa gerçekten çok faydalı olur.
Sazan avcılğı ayrı bir av stili tatlı suda, kamışı makinası yemleri ekipmanları biraz farklıdır , gerçi bu sazan için alacağın takımla tatlı suda çoğu balık için yemli avcılık yapabilirsin, söyle bir şey de yapabilirsin bir tane sazan takımı bir tane de genel takım yemli avlar için, tek takım yapacaksan genel bir yemli takım yapman daha mantıklı olacaktır.

Uzun araştırma süreçleri beni oldukça yoruyor. Eğer tatlı su için 2 farklı set yapacaksam sazan için şu seti beğendim çünkü kafamı karıştırmıyor 🙂 Siz ne dersiniz? Fiyat: 5250 tl.

Okuma Avenger 10000 - Kendo Carp 360cm 3 Parça Sazan Olta Seti

OLTA SETİMİZİN İÇERİĞİ

1 Adet — Okuma Avenger 10000 Olta Makinesi
(Üretim ömrü boyunca parça servis garantilidir)
Devir : 4.8:1
Bilya : 6+1
Sarım: 97 cm
Drag : 16 kg
Ağırlık : 557 gr

1 Adet — Kendo Carp 360cm 3.5lbs 3 Parça Sazan Olta Kamışı
Aksiyon : 3.5LBS

1 Adet Okuma Seabream 250mt Misina
(Hazır sarılı şekilde gönderim yapılacaktır)
Şahsen pek hazır olta seti almanı önermem, kendin toplarsan bazen aynı fiyata daha iyi takım toplayabiliyorsun.

Teşekkürler. Sazan için genelde 3 parçalı kamış öneriliyor sizin öneriniz teleskopik bu ihtiyacımı karşılar mı. Ayrıca varsa makine ve diğer ekipman tavsiyelerine de açığım
Bahsettiğim o kamış teleskopik olmasına rağmen atışlardan sonra halkaları dönmez yani hizası bozulmaz yani halkaların hepsi aynı hizada kalır.
Teleskopik olmasına rağmen parçalı kamışları aratmaz.
Ayrıca atış erim mesafesi iyidir.
Ayrıca hem tatlı suda sazanda ve hem de tuzlu suda yani denizde de kullanılabilir.
Ayrıca çok da sağlamdır.

Bahsettiğim o kamış teleskopik olmasına rağmen atışlardan sonra halkaları dönmez yani hizası bozulmaz yani halkaların hepsi aynı hizada kalır.
Teleskopik olmasına rağmen parçalı kamışları aratmaz.
Ayrıca atış erim mesafesi iyidir.
Ayrıca hem tatlı suda sazanda ve hem de tuzlu suda yani denizde de kullanılabilir.
Ayrıca çok da sağlamdır.
Fiyatı biraz uygun olsa benim de alacağım ilk kamış.

Back