F/P sazan seti topluyorum, önerilerinizi bekliyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan karaduz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
6000 tl bütçeyle önerebileceğim set:

SPRO Shadow Carp 6+1 BB 6500 Olta Makinesi

• Grafit gövde;
  • Alüminyum sap;
  • Ergonomik düğme;
  • Klasik siyah tasarım;
  • Devir: 4,8:1;
  • Misina kapasitesi: 0.30mm/315m;
  • Ağırlık: 575 g.
  • 2 Adet Yedek makara.
SPRO C-TEC CARP 3.90M 3.5LBS 3 Parça Kamış
Özellikler

Model C-TEC CARP
Uzunluk 3,90 m
Kapalı Uzunluk 137 cm
Ağırlık 400 g
Malzeme Karbon
Parça 3
Atar 100 gram

Sazan avcılğı ayrı bir av stili tatlı suda, kamışı makinası yemleri ekipmanları biraz farklıdır , gerçi bu sazan için alacağın takımla tatlı suda çoğu balık için yemli avcılık yapabilirsin, söyle bir şey de yapabilirsin bir tane sazan takımı bir tane de genel takım yemli avlar için, tek takım yapacaksan genel bir yemli takım yapman daha mantıklı olacaktır.
Öyleymiş, baya amatör olduğumu farkettim araştırdıkça. Tatlı su için 2 set yapacağım. Bu hafta biraz acele ettim önümüzdeki haftaya yetişsin diye ama yok başaramadım kafam çorba oldu. Ben bu kadar zor bir pazar görmedim.

Bahsettiğim o kamış teleskopik olmasına rağmen atışlardan sonra halkaları dönmez yani hizası bozulmaz yani halkaların hepsi aynı hizada kalır.
Teleskopik olmasına rağmen parçalı kamışları aratmaz.
Ayrıca atış erim mesafesi iyidir.
Ayrıca hem tatlı suda sazanda ve hem de tuzlu suda yani denizde de kullanılabilir.
Ayrıca çok da sağlamdır.

Bu ürün benim için uygun ama düşündüğüm bütçenin biraz üstünde kalıyor. Bir set daha mecburen yapmam gerekecek turna vb. için. Benim hiç tuzlu su ihtimalim yok maalesef 🙂 Bu kamışa sazan için birde makine önerebilir misin

Öyleymiş, baya amatör olduğumu farkettim araştırdıkça. Tatlı su için 2 set yapacağım. Bu hafta biraz acele ettim önümüzdeki haftaya yetişsin diye ama yok başaramadım kafam çorba oldu. Ben bu kadar zor bir pazar görmedim.
Akif ustadın verdiği sazan takımını değerlendir bence kendisi bu sitenin en iyi ustadlarındır , spro iyi markadır bende senelerden beri kullandığımı makinası var.

6000 tl bütçeyle önerebileceğim set:

• Grafit gövde;
  • Alüminyum sap;
  • Ergonomik düğme;
  • Klasik siyah tasarım;
  • Devir: 4,8:1;
  • Misina kapasitesi: 0.30mm/315m;
  • Ağırlık: 575 g.
  • 2 Adet Yedek makara.
Özellikler

Model C-TEC CARP
Uzunluk 3,90 m
Kapalı Uzunluk 137 cm
Ağırlık 400 g
Malzeme Karbon
Parça 3
Atar 100 gram

Öneri için teşekkür ederim. Aslında bu ikili dikkatimi çekti, özellikle de stok sorunu olmaması güzel.

Kamış tarafında 3.90 yerine 3.60 düşünsem çok şey kaybeder miyim? İlk takımım olacağı için biraz daha pratik olmasını istiyorum.

Bir de SPRO hakkında hiç kullanıcı yorumu bulamadım. Siz bu seti bizzat kullandınız mı, uzun dönem memnuniyetiniz nasıl? SPRO genel olarak güvenilir ve tercih edilen bir marka mıdır, yoksa bu model özelinde mi öneriyorsunuz?

Öneri için teşekkür ederim. Aslında bu ikili dikkatimi çekti, özellikle de stok sorunu olmaması güzel.

Kamış tarafında 3.90 yerine 3.60 düşünsem çok şey kaybeder miyim? İlk takımım olacağı için biraz daha pratik olmasını istiyorum.

Bir de SPRO hakkında hiç kullanıcı yorumu bulamadım. Siz bu seti bizzat kullandınız mı, uzun dönem memnuniyetiniz nasıl? SPRO genel olarak güvenilir ve tercih edilen bir marka mıdır, yoksa bu model özelinde mi öneriyorsunuz?
SPRO Gamakatsu grubunun Hollanda da (Gamakatsu Europe) olarak 1994 yılında açtığı tatlı suda özellikle sazan ve turna için ürettiği ekipmanlarla ve sahteleriyle kendini tüm dünyada ispatlamış bir firma. Bu arada benim Tuzlu suda da çok başarılı bulduğum ve halen kullandığım sahte(MAT TİGER) ve silikon (özellikle GUTS) modelleri mevcut. Size önerdiğim kamışı atarı 100 gram olması ve erimi konusunda beğendiğim için seçtim. 80 gr seviyesinde kalır daha üst atara ihtiyacım olmaz derseniz 500-1000 tl daha uygun 3.60 - 3lbs modeli de mevcut. Ben EDGE serisi kullandığım için bu modeli satın almadım, ancak deneme ve av yapma şansım oldu. Fiyatı iki kat olduğu için de size EDGE önermedim.
Fiyat Performans olarak uygun gördüğüm kombin bu.

Mer
SPRO Gamakatsu grubunun Hollanda da (Gamakatsu Europe) olarak 1994 yılında açtığı tatlı suda özellikle sazan ve turna için ürettiği ekipmanlarla ve sahteleriyle kendini tüm dünyada ispatlamış bir firma. Bu arada benim Tuzlu suda da çok başarılı bulduğum ve halen kullandığım sahte(MAT TİGER) ve silikon (özellikle GUTS) modelleri mevcut. Size önerdiğim kamışı atarı 100 gram olması ve erimi konusunda beğendiğim için seçtim. 80 gr seviyesinde kalır daha üst atara ihtiyacım olmaz derseniz 500-1000 tl daha uygun 3.60 - 3lbs modeli de mevcut. Ben EDGE serisi kullandığım için bu modeli satın almadım, ancak deneme ve av yapma şansım oldu. Fiyatı iki kat olduğu için de size EDGE önermedim.
Merhana Akif abi sende sazan avcılığı da var mı 🙂

Mer

Merhana Akif abi sende sazan avcılığı da var mı 🙂
Hamdi ben beklemeli avları sevmem bilirsin . Hatırını kıramadığım çok değerli arkadaşlarım ve kardeşlerim yüzünden mecburen senede birkaç kez de olsa eşlik ediyorum. Çadır kuran, botla giden , sohbeti , muhabbeti bitmeyen dostlar sağ olsun. Sazan avını hiç sevmem. Ama 30 yıl önce farklı boili formülleri deneyip, eşe dosta dağıtmaya bayılırdım.

Hamdi ben beklemeli avları sevmem bilirsin . Hatırını kıramadığım çok değerli arkadaşlarım ve kardeşlerim yüzünden mecburen senede birkaç kez de olsa eşlik ediyorum. Çadır kuran, botla giden , sohbeti , muhabbeti bitmeyen dostlar sağ olsun. Sazan avını hiç sevmem. Ama 30 yıl önce farklı boili formülleri deneyip, eşe dosta dağıtmaya bayılırdım.
Haklısın abim , sazan avın kampı sohpeti güzel olyor.

Öncelikle detaylı cevabınız için çok teşekkür ederim. Açıkçası paylaştığınız öneri araştırmalarımda en çok işime yarayan tavsiyelerden biri oldu. Şu an geldiğim noktada iki güçlü adayım kaldı; biri önerdiğiniz SPRO seti, diğeri ise DAM seti.

Ben aslında pratik olması açısından 3.60 m kamış arıyordum. DAM tarafında 3.60 m / 3.5 lbs tam istediğim özelliklerde bir kamış var. SPRO tarafında ise 3.60 m seçeneği 3 lbs, 3.5 lbs ise 3.90 m olarak geliyor. Bu yüzden 3.90 m konusu hala kafamı biraz kurcalıyor.

Bunun dışında SPRO kalite ve mekanik sağlamlık açısından gerçekten güven verdi. Açıkçası hiç kafa karıştırmadan bu seti almak isterdim. Tek düşündüren noktalarım Shadow makinede freespool (baitrunner) sisteminin olmaması ve kamışın 3.90 m olması.

DAM tarafında ise distribütör, garanti ve yedek parça konusunda kendimi biraz daha rahat hissediyorum. Bir de Alman markalarına karşı ayrı bir sempatim var. 😊 Runshift makinede de Quick Drag sistemi varmış, anladığım kadarıyla klasik baitrunner olmasa da benzer bir kullanım sunuyor.

İki setin fiyatı da neredeyse aynı. Misina ve birkaç temel ekipmanla birlikte toplam maliyet yaklaşık ₺7.000+ olacak. Ayrıca amatörün bir üst seviyesine geçmeye çalışıyorum daha kepçe gibi temel ekipmanlarım bile eksik.

Bu değerlendirmem sizce mantıklı mı, yoksa gözden kaçırdığım önemli bir nokta var mı?

SPRO SET

Fiyat: 4.119,03 ₺ | Havale indirimi ile: 3.913,08 ₺

Fiyat: 2.886,53 ₺ | Havale indirimi ile: 2.742,20 ₺

DAM set

Dam Runshift 6 6000S 5+1BB Olta Makinesi
Fiyat: 3.824,09 ₺ | Havale indirimi ile: 3.632,88 ₺

Dam Iconic Carp 12'/3,60m 3.50lbs 50mm 3 Parça Sazan Kamışı
Fiyat: 2.492,40 ₺ | Havale indirimi ile: Yok ₺

Back