Facebook'a ne olmuş böyle...?

Bu düşünce tarzının doğru olduğunu söyleyemeyeceğim ne yazık ki Nejat.
Benim için iyi olan kalsın, beğenmediğim hack'lensin diye bir şey olabilir mi?
.

Amacım polemik yaratıp bir tartışmaya yol açmak değil ama burada da suçu ve suçluyu övmek fiili var. 🙁

Orayı burayı hack'leyen bu adamlar aynı zamanda bizim bilgisayarlarımızı da hack'leyebiliyor, bilgi ve şifrelerimizi çalabiliyorlar.

Facebook'u hack'lerken iyiyse bizi hack'lerken nasıl kötü diyeceğiz?

Her konuya olduğunca adil ve mantıklı yaklaşan ben bu facebok ve benzerleri konusunda hiçbir sekilde mantıklı ve adil olmak istemiyorum amacına uygun kullanılamayacağı için bizim halkımıza uygun değil bence herseyi belden aşağı düsünen bir gürühun buralarda ne amaçla gezdiğini bilmek bile benim inci sözlük denen edepsizlik ve suç yuvasını desteklememe yetiyor .
Polemik konusuna gelince biz artık aştık o duvarları merak etme hiçbir şekilde polemik olarak algılamıyorum sözlerini ama benim şiddetle karşı çıktığım bir olay sosyal paylaşım adı altında bu sitelerin binlerce belki yüzbinlerce masum insanı, çoluğu çocuğu nelerle karşı karşıya bıraktığını düşünürmüsünüz.

Geçen gün vardı haberlerde görmüşünüzdür.Kadın eşinden ayrılıyor ve 2 ay içinde bir SOSYAL PAYLAŞIM sitesinde bir ruh hastasıyla tanısıyor ve kalkıyo istanbula geliyor ve tam bir maymunlar cehennemi mahsülü herifle aynı evde 4 yaşında erkek çocuğu oldğu halde yaşamaya başlıyor
Adamın işkencelerine bir ay dayanabiliyor ve kendini balkondan atıyor olay böylece ortaya çıkıyor esas vahim olan bu durumu hak eden kadının yaşadıkları değil 4 yaşındaki çocuğunun adam tarafından işkenceye maruz edilmesi.Çocuğun kafasına vücuduna sert cisimle vurulmuş heryeri yara bere içinde vucudunda koklamaya kıyılamayacak vucudunda sigara söndürülmüş defalarca ve bu bebegin cinsel organı ısırılarak yaralanmış bu yavrunun yaşadıklarını düsünün.
bumu sosyal paylaşım, haa diyeceksiniz ki herkes bunumu yapıyo ama bu sosyal paylasım denen belalar olmasaydı bu yavrunun basına bunlar gelmeyecekti

Nejat Abi, facebook sevmemen konusunda hem fikirim seninle.
İnci Sözlüğü'de içindeki sadece küfür etme ihtiyaçlarını karşılayan sümüklü sıpalar hariç severim kısmen.
Facebook'a saldırılmasından bunun İnci olmasından da keyif alıyorum, arasıra bu tür dev sitelere titreşim yollamış gibi oluyorlar. Anlık da olsa, bi ayılma oluyor site sahipleri için ve bağımlılık derecesinde kullanıcıları için.

Lakin gel sen de ben gibi sessiz sessiz keyif al. Düşene de bi tekme vur çaktırmadan😀😀 Bak ben sadece "inci öper" dedim ve kaçtım, bir üst mesajımda😀😀

İnci'de Ekşi sözlük ve Uludağ sözlük gibi yerlerden gelen kemik ve şık kadrolar var. Bu kişiler hem kendini ve kalemini geliştirmiş, dünya görüşü olarak da olaylara yaklaşımlarıyla da "kulağa fiske", "enseye tokat" gibi anlık ve dumur işler yapıyorlar. Entry(giri)lerini okumak da keyif ben için.

İncinin içinde kimisi hayvani duygularla küfür ederek sarhoş oluyor, kimisi ise argo mizahına süper espriler hediye ediyor.🙂

Bu tür fikirlerini direk benle paylaşabilirsin, çekirdek çitleyip, na-etik laflar edip, kahkahalar atarak bu illegal olayları kutlayabiliriz.😀😀😀

Yaşasın Anarşi😀😀

Aman deyim arkadaşlar benim zır cahilliğimi bağışlayın bu teknoloji mevzuları hususunda ...Hakikatende zır cahilim bir çok arkadaşın yanında bunu biliyorum..Zaten benim de hiç ilgimi çekmedi şimdiye kadar bu tür alengirli hack mack olayları filan...Ama gençler hakikaten zehir gibi bu tür konularda..😉

Benim Uzmanlık dalım acizane kıyıdan Çupra hakkında...Eh o da zaten becerebildiğim ve denk geldiği kadarıyla zaten..😛

İşten eve gelince , yemek esnasında benim oğlana bahsetim bu olayı...O gün boyu dışarda olduğundan konu hakkında bilgisi yokmuş.Hııı diye dinledi...🙄Evet baba olabilir dedi...Zaten dünden beri karar veriyorlardı bunu yapmaya..Demek yapmışlar dedi ve güldü..😕

Bana facebookta bir isim yazdı...Aman deyim aynı isimden binlerce kişi çıktı..😱Ve hepinin kullanıcı adı aynı ve hepsininde kullanıcı fotoğrafları dahi aynı...😱

Sözün özü sanırım biz orta yaşa yaklaşanların anlıyamıyacağı bir alem bu sanal alem...😛

Diyelim siz bir gurup kurdunuz..Ve adıda atıyorum ''kışın elma şekeri yiyenler'' gurubu olsun..😛Farz ı misal dedik ya...Kendi halinde olana bir gurup olsun..Ve kendine göre takılan bir gurup...Tıpkı benim kurduğum ''Çupra sevdası'' gibi..😛

Aha işte birileri şimdi bu guruba taktı diyelim...Ve başlıyorlamış zaman içerisinde o guruba üye olmaya..Ve ardından da o guruba sapık/supuk müstehcen fotoğraflar yüklemeye...Ve ardından da yine aynı kişiler başka bir kullanıcı adı ile ha bre o uğraştıkları gurubu facebook'a şikayete başlıyorlarmış..

Ve sonuç facebook o gurubu bloke edip kapatıyormuş...Hani tavşana kaç...Tazıya tut. taktiği gibi bir şey...

Velhasıl bunu niye yaparlar..Ve neredesinden zevk alırlar anlıyamam..Ve anlıyacağımıda zannetmem...

En iyisi ben fırsat buldukça balığa kaçayım...Ve orada yaşanan güzellikleri de siz dostlar ile paylaşmaya devam edeyim...😛

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Her konuya olduğunca adil ve mantıklı yaklaşan ben bu facebok ve benzerleri konusunda hiçbir sekilde mantıklı ve adil olmak istemiyorum amacına uygun kullanılamayacağı için bizim halkımıza uygun değil bence herseyi belden aşağı düsünen bir gürühun buralarda ne amaçla gezdiğini bilmek bile benim inci sözlük denen edepsizlik ve suç yuvasını desteklememe yetiyor .
Polemik konusuna gelince biz artık aştık o duvarları merak etme hiçbir şekilde polemik olarak algılamıyorum sözlerini ama benim şiddetle karşı çıktığım bir olay sosyal paylaşım adı altında bu sitelerin binlerce belki yüzbinlerce masum insanı, çoluğu çocuğu nelerle karşı karşıya bıraktığını düşünürmüsünüz.

Geçen gün vardı haberlerde görmüşünüzdür.Kadın eşinden ayrılıyor ve 2 ay içinde bir SOSYAL PAYLAŞIM sitesinde bir ruh hastasıyla tanısıyor ve kalkıyo istanbula geliyor ve tam bir maymunlar cehennemi mahsülü herifle aynı evde 4 yaşında erkek çocuğu oldğu halde yaşamaya başlıyor
Adamın işkencelerine bir ay dayanabiliyor ve kendini balkondan atıyor olay böylece ortaya çıkıyor esas vahim olan bu durumu hak eden kadının yaşadıkları değil 4 yaşındaki çocuğunun adam tarafından işkenceye maruz edilmesi.Çocuğun kafasına vücuduna sert cisimle vurulmuş heryeri yara bere içinde vucudunda koklamaya kıyılamayacak vucudunda sigara söndürülmüş defalarca ve bu bebegin cinsel organı ısırılarak yaralanmış bu yavrunun yaşadıklarını düsünün.
bumu sosyal paylaşım, haa diyeceksiniz ki herkes bunumu yapıyo ama bu sosyal paylasım denen belalar olmasaydı bu yavrunun basına bunlar gelmeyecekti

Sevgili Nejat, senin bu tesbitlerine bende aynen katılıyorum..Bazen insanlar bu tür sanal aleme öylesine inanıyorlar ve öylesine kendilerini kaptırıyorlarki...Emin ol ben de şaşıyorum..Kardeşim resmen bu tür sosyal paylaşım siteleri başında adeta bir nev i ömür tüketiyorlar...Ve adeta bu tür ortam ile soluk alıp vermeye başlıyorlar...Yani tüm dünyaları bu ortam oluyor...

Tüm arkadaşlardan özür diyerek bir şey söylemek istiyorum..Yahu adam gaz çıkartsa ahanda saniyesi saniyesine yine burada paylaşıyor desem bilmem abartı olur mu...?😛

Pes vallahi pes...🙄

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
bu sosyal paylasım denen belalar olmasaydı bu yavrunun basına bunlar gelmeyecekti

Söylemlerine temelde hak versem de bu tarz siteler için yine de tu kaka diyemiyorum. Herşey bir arz ve talep meselesi.
Herşey bizim elimizde aslında. Bu teknolojiyi iyi de kullanabiliriz, kötü de..
Bir bıçakla elma kesip salatalık ta doğrayabilirsin, adam da öldürebilirsin.

Yaşın müsait olduğu için kullanmamışsan da bilirsin.
Bu soytarılıklar break break şeklindeki konuşmaların olduğu telsiz haberleşmesi ile başlayıp, icq, irc gibi mesajlajma ve sohbet uygulamalarıyla bilgisayarlar üstünden devam etti.
İnternetin kolaylığını farkeden herkes bu pastadan pay alabilmek için çeşitli siteler yarattılar. En çok tutulanlar ise tahmin edileceği üzere karşı cinsleri karşılaştırmayı vaadenler oldu. Gelişti de gelişti. En basit amaçla kurulan Facebook bile bugün korkunç bir üye sayısına ulaştı. Bu kadar üyenin içinde iyi adam iyi kadınla birlikte hötü adam ve kötü kadın da var.
Biz zamanında sokaklarda koşturup oynayabilirken çocuklarımız evde internetin kölesi olma yolundalar ne yazık ki.. 🙁

Ben face'e üye değilim ama şu yaşananları okuyunca meraktan üye olcam..😛

En ön sıradan üye yapalım abi seni😀 Hayran sayfası yapalım sana, 3-5 sahte hesabım var hepsiyle hayran olurum sayfana. Madem bu kadar bekledin, vur patlasın, çal oynasın bi üyelik eğlencesi yapalım adına. Meşhur yapalım seni. Bi gitar bul, gitarla fotoğrafını çek, fotoşopla rock yıldızı gibi yapalım seni.

Gel he de kontratını yapalım, 2 kutu höşmerime😀😀

En ön sıradan üye yapalım abi seni😀 Hayran sayfası yapalım sana, 3-5 sahte hesabım var hepsiyle hayran olurum sayfana. Madem bu kadar bekledin, vur patlasın, çal oynasın bi üyelik eğlencesi yapalım adına. Meşhur yapalım seni. Bi gitar bul, gitarla fotoğrafını çek, fotoşopla rock yıldızı gibi yapalım seni.

Gel he de kontratını yapalım, 2 kutu höşmerime😀😀

Bak bu facebook hoşuma gitti birden.🙄

Gitar yokda Bateri başında,ellerimde çomaklarla sağlam bi pozum var..😀

Back