Fladen mi Okuma Mı ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan serhat39
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

serhat39

Aktif Üye
Tepki
408
Ödül
73
Merhaba
iki kamış arasında kaldım spin için bütçem düşük parayı surf takıma yatırınca düşük bütçeyle idare edecek bir spin takım ihtiyacı doğdu
FLADEN XTRA FLEXX SPIN KAMIŞ 2P. 2.40m 10-30G
Okuma Fina Pro 270cm 7-35g atarlı 2 parçalı olta kamışı
fladen sağlamlık okuma da 7-35 gr askiyonuyla cezbediyor hangisi ?

Fladen kamışın aynısından ben geçen sene aldım. Esneklik konusunda evet çok iyi, balığın binmesini geçtim en ufak akıntıda bile çok hassas ve bu tat veriyor ama atış erimi konusunda sıkıntı yaratıyor. Hem esneklik hem de boy açısından 2.70'lik kamışlara göre 10-15 metre atış farkı oluyor. Ben bu yüzden bu kamışı 2. plana atıp yeni bir kamış aldım. Bu yüzden Okuma'yı öneriyorum.

Serhat Bey bütçenize göre değerlendirmeye almanızı tavsiye edeceğim kamış OKuma Dead Ringer 2,58cm 12-45gr atarlı spin kamış olur.. Ben kendim kullanıyorum 2 sezondur ve gayet memnunum atış erimi, aldığı aksiyonu, sahteye verdiği aksiyonu ve hassasiyeti bakımından o paraya alınabilecek en iyi kamışlardan biri bence..

Başlıkta belirttiğiniz iki kamışa gelince, fladen extra flexx kamışıda kullandım kendisi oldukça dayanıklı ve esnek bir kamıştır ama boyuna ve atarına ve spin kamış kategorisine göre ağır bir kamış, uzun süreli avlarda yorabilir, ayrıca olası bir sorunda ( kırılma vs) tamir işlemleri uzun sürebilir yedek parça sıkıntısı olabilir, ayrıca kamış kılavuzları çok çabuk paslanıyor... OKuma fina proda yine ucuz bütçeli işinizi görecek bir kamış ama harikalar yaratmaz haliyle, esnekliği bazı sahteleri yüzdürmede beklenileni veremeyebilir 😉 Ama Okuma cengiz balıkçılık garantisinde yedek parça ve tamir konusunda kafanız rahat olur..

Bence size düşük bütçeyle Okuma dead ringer kamışı hesaba katın 😉

Kolay gelsin...

Cevaplar için teşekkür ederim okuma fina pro 7 gr aksiyonuyla lrf ye yakın tad verir mi? yoksa aksiyon olarak dead ringer da aynı aksiyonu verir gr lara takılma mı diyorsunuz ?

Hayır Spin kamışlarda gram atar aralığı ve aksiyonu önemlidir.. fina pronun atar aralığındaki esneklik ve aksiyon ile dead ringerın atar aralığındaki esneklik ve aksiyon birbirinden farklı, dead ringer daha sert bir kamış ama 10 gramlık sahteleri bile iyi mesafelere atabiliyor.. BU kamışlar spin kamış neticede lrf kamışı gibi aksiyon almaz ama atarı düşük olan yumuşak spin kamışlar, yüksek atarlılara göre daha esnek oluyor haliyle... Spin takımla biz yeri geliyor silikonla istavrit avlıyoruz onda bile çok güzel aksiyon alıyor ve keyif veriyor ama lrf kamışı gibi aksiyon almıyor tabi netice spin kamış 😉

Hayır Spin kamışlarda gram atar aralığı ve aksiyonu önemlidir.. fina pronun atar aralığındaki esneklik ve aksiyon ile dead ringerın atar aralığındaki esneklik ve aksiyon birbirinden farklı, dead ringer daha sert bir kamış ama 10 gramlık sahteleri bile iyi mesafelere atabiliyor.. BU kamışlar spin kamış neticede lrf kamışı gibi aksiyon almaz ama atarı düşük olan yumuşak spin kamışlar, yüksek atarlılara göre daha esnek oluyor haliyle... Spin takımla biz yeri geliyor silikonla istavrit avlıyoruz onda bile çok güzel aksiyon alıyor ve keyif veriyor ama lrf kamışı gibi aksiyon almıyor tabi netice spin kamış 😉
teşekkürler olayı güzel özetlemişsiniz

Boyunuz kaç acaba? Ben 180cm boyumla 270 altında ki kamışta eğer ki sahilden avlanıyorsam rahat hissedemiyorum. Ama 240cmlik kamışla liman gibi denizden biraz yüksek yerde çok rahat ediyorum aksiyon verme açısından. Bence boyunuz ve avlanacağınız bölgeyide hesaba katın.

Boyunuz kaç acaba? Ben 180cm boyumla 270 altında ki kamışta eğer ki sahilden avlanıyorsam rahat hissedemiyorum. Ama 240cmlik kamışla liman gibi denizden biraz yüksek yerde çok rahat ediyorum aksiyon verme açısından. Bence boyunuz ve avlanacağınız bölgeyide hesaba katın.
boyum 192 cm 270 lik daha uygun sanırım

Eğer imkanınız varsa etrafınızda 240 ve 270 lik kamışlara sahip olan arkadaşlarınızdan rica edin bir saatlik bir deneme yapın. En doğru sonucu öyle alacaksınızdır ama muhtemelen ibre 270cmden yana olması daha muhtemel.

Back