Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

FUJİ halka kirildi ne yapmaliyim

murattp

Daimi Üye
Adı
Murat Topgül
Tabi ki belli bir kalite vaat ediyor ama yukarıdaki her bir halkanın farklı farklı özellikleri var kimisi daha az ısınıyor ama daha kırılgan kimisi daha pürüzsüz vb. Bir ara kafayı takmıştık çok araştırdık ama inanın bana çok detaylı ve gereksiz detaylı bir iş. Mesela concept o olan halkanın da kendi için L halka M halka gibi ya da başka farklı özelliklere sahip modeli var. Ama bu özellikler genelde haklanın iç kısmı değil de ayakları ile ilgili.

Basitçe concept o en hesaplı model ve şu an için Torzite en pahalı modeli gibi düşünebilirsiniz. Torzite olan modelde mesela sadece titanyum ayak kullanılıyor. Bu hafiflik sağladığı gibi aynı zamanda titanyumun deniz suyundan korozyonu çok çok daha yavaş paslanmaz çelik ayaklara göre. Yani evet markamız Fuji ama kendi içinde de onlarca model ve farklı malzeme çeşidi ile ayrışıyor.
Hep aradığım bilgi idi çok teşekkürler
Halkaların zaman zaman seramikleri kırılıp çatlıyordu
Sağlam ayaklar olduğu sürece ,kırılan seramikleri çooook ucuz bir şekilde de değiştirtebiliyorum. İzmir Bornova’da Trança balıkçılık kolayca çözüyor
Eski kırık kamış parçalarını da saklıyorum üzerinde yer alan orjinal halkaları da yedek parça olarak ihtiyaç halinde kullanıyorum
Emekli olup da bu hobiye devam etmek için artık sineğin yağını çıkarmak gerekiyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Hep aradığım bilgi idi çok teşekkürler
Halkaların zaman zaman seramikleri kırılıp çatlıyordu
Sağlam ayaklar olduğu sürece ,kırılan seramikleri çooook ucuz bir şekilde de değiştirtebiliyorum. İzmir Bornova’da Trança balıkçılık kolayca çözüyor
Eski kırık kamış parçalarını da saklıyorum üzerinde yer alan orjinal halkaları da yedek parça olarak ihtiyaç halinde kullanıyorum
Emekli olup da bu hobiye devam etmek için artık sineğin yağını çıkarmak gerekiyor

Ne demek Murat abi bilseydim böyle bir şey lazım daha önce foruma konu falan açabilirdim. Halka konusu ile ilgili araştırmayı kamış seçerken ve biraz da deli olup her şeyi deyim yerindeyse en incik cincik detayına kadar kurcaladığımız için yaptık. Konuda mutlaka @Umut19 , @Gorkembjk ,@OmerAydın ve @ugryy katıkısı da var fazlasıyla o yüzden nazik teşekkürlerinizi adı geçen arkadaşlar için de kabul ediyorum.

Bu halkaların her birinin sürtünme kat sayısı, pürüzü birbirinden farklı demiştim yukarıda. Örneğin torzite halkalar gerçek seramik olduğu için düşük sürtünme kat sayısı ile daha uzun erim vaat ediyor ama bir başka model onun kadar ısınmadığı için ipe daha geç zarar veriyor gibi bence bizlere aşırı lazım olmayacak detaylar mevcut. Bana sorarsanız paslanmamasından dolayı titanyum ayak içine de torzite, sic, alconite ya da yeni çıkan fazlite tamamdır :).

murattp

Daimi Üye
Adı
Murat Topgül
Ne demek Murat abi bilseydim böyle bir şey lazım daha önce foruma konu falan açabilirdim. Halka konusu ile ilgili araştırmayı kamış seçerken ve biraz da deli olup her şeyi deyim yerindeyse en incik cincik detayına kadar kurcaladığımız için yaptık. Konuda mutlaka @Umut19 , @Gorkembjk ,@OmerAydın ve @ugryy katıkısı da var fazlasıyla o yüzden nazik teşekkürlerinizi adı geçen arkadaşlar için de kabul ediyorum.

Bu halkaların her birinin sürtünme kat sayısı, pürüzü birbirinden farklı demiştim yukarıda. Örneğin torzite halkalar gerçek seramik olduğu için düşük sürtünme kat sayısı ile daha uzun erim vaat ediyor ama bir başka model onun kadar ısınmadığı için ipe daha geç zarar veriyor gibi bence bizlere aşırı lazım olmayacak detaylar mevcut. Bana sorarsanız paslanmamasından dolayı titanyum ayak içine de torzite, sic, alconite ya da yeni çıkan fazlite tamamdır :).
Kamışlar da eski olduğu için baya bi hunharca kullanıyorum
O yüzden hem halkalar hem seramikler bazen ikisi birden zarar görüyor
Bir iki ayak veya seramiğin farklı olması büyük bir fark yaratmıyor bence.
Verdiğin bilgiler benim için paha biçilemez
Eksik olma

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref

Üşenmezsen bir ara halka ve ayaklar konusunda detaylı bir konu aç, sabitleyelim.
Tesadüfen karşımıza çıkan bir sorun sayesinde hepimiz bilgilendik. Madem araştırmışsın detaylıca yaz ki arayan kolayca bulsun, faydalansın.