Fujin boreas 1-15gr kamış için makine tavsiyesi

chorumlablabeasy

Yeni Üye
Tepki
1
Ödül
5
Bir süredir bu kamış için kaliteli bir makine bakıyorum. En son shimano stradicte karar kıldım fakat hangi boy model bir şey alayım karar veremedim. Sığ kafa almak kafama yattı ama hg yani yüksek devirli mi alayım özellikle compact olanlardan mı alayım karar veremedim. Başka marka/model tavsiyeleriniz varsa onlarada açığım

Stradic 1000 o kamışa uyum sağlar sorun yaşatmaz hg , fl tercihi ise tamamen sizin av şeklinize ve avda kullandığınız sahtelere göre şekillenir.
Yoğunluk olarak silikon kullanıyorsanız fl ama jig , popper , yada sahte kullanıp hızlı sarmanız ipi hızlı toplamanız gereken seneryolar da ise hg işinizi kolaylaştıracaktır.

Örnek vermek gerekirse İstanbul'da vanquish 1000 sspg ile silikon avı yapmak müthiş keyifli olurken Akdeniz'de micro jig ve daha hızlı aksiyonlar için yine yavaş sarım olan stradic 1000 fl beni daha rahat hissettiriyor hatta hg olsa belki daha da rahat aksiyon vereceğimi düşünüyorum.

Stradic 1000 o kamışa uyum sağlar sorun yaşatmaz hg , fl tercihi ise tamamen sizin av şeklinize ve avda kullandığınız sahtelere göre şekillenir.
Yoğunluk olarak silikon kullanıyorsanız fl ama jig , popper , yada sahte kullanıp hızlı sarmanız ipi hızlı toplamanız gereken seneryolar da ise hg işinizi kolaylaştıracaktır.

Örnek vermek gerekirse İstanbul'da vanquish 1000 sspg ile silikon avı yapmak müthiş keyifli olurken Akdeniz'de micro jig ve daha hızlı aksiyonlar için yine yavaş sarım olan stradic 1000 fl beni daha rahat hissettiriyor hatta hg olsa belki daha da rahat aksiyon vereceğimi düşünüyorum.
Kusura bakmayın bölge yazmayı unutmuşum istanbulda yaşıyorum. Okuduklarım kadarıyla marmara için silikon daha etkili verimli diyolar o yüzden normal sarım bir makine tercih etmem gerek sanırım. Peki sığ kafa makineler hakkında yorumunuz nedir alta dolgu yapmadan ip sarabilmek mantıklı geliyor ama negatif bir tarafı var mı danışmak isterim

Kusura bakmayın bölge yazmayı unutmuşum istanbulda yaşıyorum. Okuduklarım kadarıyla marmara için silikon daha etkili verimli diyolar o yüzden normal sarım bir makine tercih etmem gerek sanırım. Peki sığ kafa makineler hakkında yorumunuz nedir alta dolgu yapmadan ip sarabilmek mantıklı geliyor ama negatif bir tarafı var mı danışmak isterim
İstanbul denkleminde ortalık çok karışır 😀
Uygun fiyatlı fiyat / performansı yüksek diyebileceğimiz shimano / daiwa olmayan daha uygun ve hafif bir makine ile yine aynı şekilde f/p yeni çıkan aji kamışlarından birini tahminim 1 stradic parasına toplarsınız. ve o set site boreas stradic kombinasyonundan daha keyifli avlar yaptırır.
Marmara için benim önceliğim max 3 en fazla max 5 bir çubuk olurdu sonrasında imkan dahilinde 2. bir max 10 çubuk fantazi avlar için alınabilir.

Makine konusunda sığ kafa makine de alsanız yine dolgu yapacaksınız. Kafa sığ olduğunda bu miktar ciddi derecede azalıcak ağırlık olarak daha az ağırlık makine üstüne binecek.
Stradic 1000 fl de 150 metre 0,6 pe gosen altında dolgu ile sarılıyken , Vanquish 1000 sspg de 8x 0.3 pe varivas ip dolgusuz sarılı ama 0,2 ip sarmış olsam biraz dolgu yapmam gerekecektir.

İstanbul denkleminde ortalık çok karışır 😀
Uygun fiyatlı fiyat / performansı yüksek diyebileceğimiz shimano / daiwa olmayan daha uygun ve hafif bir makine ile yine aynı şekilde f/p yeni çıkan aji kamışlarından birini tahminim 1 stradic parasına toplarsınız. ve o set site boreas stradic kombinasyonundan daha keyifli avlar yaptırır.
Marmara için benim önceliğim max 3 en fazla max 5 bir çubuk olurdu sonrasında imkan dahilinde 2. bir max 10 çubuk fantazi avlar için alınabilir.

Makine konusunda sığ kafa makine de alsanız yine dolgu yapacaksınız. Kafa sığ olduğunda bu miktar ciddi derecede azalıcak ağırlık olarak daha az ağırlık makine üstüne binecek.
Stradic 1000 fl de 150 metre 0,6 pe gosen altında dolgu ile sarılıyken , Vanquish 1000 sspg de 8x 0.3 pe varivas ip dolgusuz sarılı ama 0,2 ip sarmış olsam biraz dolgu yapmam gerekecektir.
Aslında bende başta daha ince bir takım düşündüm ama tatlı suda perch sudak levrek peşinde de koşmak istediğim için bu kamışa yöneldim ve satın aldım artık değiştirme şansım pek yok yani. Şu tarz bir şey yapabilirim bu kamışa daha uygun bir makine alıp dediğiniz tarzda bir takımda ek olarak dizebilirim. Tuzlu suda nerdeyse hiç tecrübem yok ne biliyosam bu forumda okudum. Hatta sizi bulmuşken kurşun arkası denilen yöntemide sormak isterim istanbulda verimli bir yöntem midir ?

Daiwa makinelerin yedek parçasınin ve servisinin kısıtlı olduğunu okudum ondan pek daiwaya bakmadım
yedekparça konusunda daiwa neyse shimanoda odur. birbirlerinden pek bir farkları yok. (ayrıca pek yedek parçaya ihtiyaç duyulacak markalarda değiller zaten ) iki markayıda rahat rahat alıp kullanabilirsiniz.

yukarıda kurşunarkasından bahsetmişsiniz. istanbulda mevsimsel olarak çok iş yapar ama kurşunarkası tamamen surf kamış ( bazen shorejig kamış) surf makine ya da güçlü jig makinelerle yapılan bir disiplindir .

Aslında bende başta daha ince bir takım düşündüm ama tatlı suda perch sudak levrek peşinde de koşmak istediğim için bu kamışa yöneldim ve satın aldım artık değiştirme şansım pek yok yani. Şu tarz bir şey yapabilirim bu kamışa daha uygun bir makine alıp dediğiniz tarzda bir takımda ek olarak dizebilirim. Tuzlu suda nerdeyse hiç tecrübem yok ne biliyosam bu forumda okudum. Hatta sizi bulmuşken kurşun arkası denilen yöntemide sormak isterim istanbulda verimli bir yöntem midir ?
@GURKANKALKAVAN hocamın forumda uygun fiyatlı hiç bir yerde bulamayacağınız makine incelemeleri var oraya bir göz atın derim stradic güzel ve sağlam makinedir 1000 3000 4000 serilerini kullanıyorum malzemesini çok kollayarak kullanan bir adam değilim yağ değmeden sezonlar geçirmişliğim vardır az özenli biri kolay kolay sorun yaşamaz.
Boreas ve stradic kombini ile İstanbul kıyılarında balık tutarsınız tutamazsınız değil ama lrf yi zaten keyif için yapıyoruz ne kadar keyif alırsınız orası şüpheli.
İstanbul özelinde neredeyse tüm disiplinleri yapacak ekipmanım var bir tek eksik olan balık veya balık döneminde zaman 🙂 İstanbul geçişlerin olduğu yatak yada yerel balıklarının az olduğu bir yer bu da avı dönemsel hale getiriyor yani şubat ayında palamuta olta atayım temmuz avında lüfere yemli atayım gibi bir durumumuz yok bizde birden çok disiplini yaparak av skor oranını arttırmaya çalışıyoruz.
Peki hangi disiplinler İstanbul'da en verimli sorusuna benim cevabım vakit ile problemi olmayan biri için Surf takımlar ile yapılan avlar olur , Kurşun arkası , Yemli , Çapari olarak en çok kullanacağını takım bu olacaktır. Sonrasında Lrf gelir benim için hem balığı kovalamak hem gelen balıkla keyif yapmak için güzel disiplindir en sona spini koyarım sezonu kısadır ama denk gelirse güzel skorlar yaptığımız bir disiplindir.
Özel sorunuz olan kurşun arkası avı ise yapabilen için ( bu sporu hakkı ile yapmak için malzeme + bel kol bilek lazım 😀 ) Boğazın en verimli disiplini diyebilirim.

Back