Doğrudur. yazdığım gibi öyle duydum. Çin yada japon olması fark etmez aslında. Sonuçta üretilen ürünlerin çoğu firma değişik olsa da üretim genelde çin oluyor. Salt balıkçılığı reklam olmaması adına yazmadım. Doğru İthalatçısı veya ürettiricisi onlar. Ancak fujin kamışlar gerçekten kaliteli. En azından başlangıç için çok güzel kamış.Ürünü güle güle kullanın hocam ama ürün Japon asıllı falan değil.
Türk firması olan salt balık tarafında çin'de ürettirilen bir markadır Fujin markası.
El yapımı kaç marka kamış kaldı. Carbon carbonfiber vs kamışların hepsi seri üretim fabrikasyon kamışlar. El yapımı kamış dediğiniz bambu veya özel ağaçlardan kesilen yontulan zımparalanan vs kamışlardır. Piyasada kaç tane var birde kaça satılıyor. Haklısınız olanlar çok pahalı değer mi tartışılır. Bu kamış zaten lrf Silikonla ve babyjig le balık avı için tasarlanmış bir kamış. Dediğiniz doğru. Ancak ben 5-10 gram maket balıkda kullanıyorum. Ve çok memnunum. Bu gramajların üstü Light Spine girer zaten.Çin malı kamışla el yapımı japon kamış arasinda o kadar fark var ki.. 🙂 Kullanmadan anlayamazsınız.. Ama günümüz şartlarında balık popülasyonunun az olması sebebiyle pahali ekipmana pek gerek yok.. Bende de aynı kamış mevcut.. Fiyat perfonmans ürünü diyebilirim.. Ama daha çok silikon avcılığına yönelik bir kamış..
10 gram maket de denedim kamışı baya bi yordu.. Sizin kullandığınız sahte gramaj aralığı boreas 1-15 çok uygun.. Fiyatı makulken almayı çok düşündüm keske alsaymıştım.. El yapımı kamışlar dediğimiz de aklınıza bambu vs ağaçlar gelmesin hali hazırda carbon kamışlar da var.. Zenaq markası gibi..El yapımı kaç marka kamış kaldı. Carbon carbonfiber vs kamışların hepsi seri üretim fabrikasyon kamışlar. El yapımı kamış dediğiniz bambu veya özel ağaçlardan kesilen yontulan zımparalanan vs kamışlardır. Piyasada kaç tane var birde kaça satılıyor. Haklısınız olanlar çok pahalı değer mi tartışılır. Bu kamış zaten lrf Silikonla ve babyjig le balık avı için tasarlanmış bir kamış. Dediğiniz doğru. Ancak ben 5-10 gram maket balıkda kullanıyorum. Ve çok memnunum. Bu gramajların üstü Light Spine girer zaten.
Sanırım bu kamışı kullanan pek kimse yok.
Bende bu kamıştan var. İlk LRF kamışım olmakla birlikte uzun zaman kullanacağım bir kamış. BU kamış aslen Türkiye için üretilen japon asıllı bir kamış diye öğrendim. Ancak piyasa bulunan birçok kamışa kafa tutacak güzellikte ve kalitede. Şu ana kullanıp şikayetçi olan kimseyi duymadım. Ha tabi ki daha iyileri var. Ama Fiyat/Performans karşılaştırması yapınca en iyilerinden biri.
Özelliklere gelince.
Kamış çok hafif,
Halkalarının bağlantı noktaları turuncu ve bu gece işe yarıyor,
Halkalar en ünlü FUJİ halkasıdır. Kolay paslanmaz ve kaliteli,
Tutma yeri Eva malzemeden yapılmış,
Makine bağlantısı üstten,
UL (Ultra Light) bir kamış değil,
Kamış ucu kendini çok çabuk toparlıyor. Buda atış mesafesinin artmasına neden oluyor.
Kamış ucunun orta sertlikte olması hem vuruşları inanılmaz hissettiriyor hemde aksiyon vermesi çok kolay. Buda balık tutma şansınızı arttırıyor.
İstavrit bile yakaladığınızda inanılmaz aksiyon yaşanıyor. Hissiyat bence çok iyi. Her türlü balığı avlayabilirsiniz. Mırmır levrek eşkina istavrit iskorpit ispari vs vs.Yani kıyıdan alabileceğiniz tüm balıkları alabilirsiniz. İyi bir 1000 lik makine ile harika işler çıkarabilirsiniz. Ben 0,07 Shimano ip kullanıyorum. Erimi oldukça iyi. 0,06 da tercih edilebilir. Mesafen artan.
Ancak bütçeniz uygunda Fujin Boreas 230 1-15 Gr atarlı olanını almanızı öneririm. Efsane bir kamış olduğu söyleniyor.
Rast gelsin.
Eline sağlık hocam. Çekim zaten uzaktan yapılıyor otofocus sürekli netlemeye çalışması kötü oluyor bunun yerine çekimden önce focusu manuel ayarlarsanız ya da focusu kitlerseniz çok daha stabil bir çekim olur.