Galata ve Unkapanı Köprüsü, Karaköy, Eminönü, Sarayburnu Balık Durumu

cumartesi gittiğimde köprüde kefal kaynıyordu diyebilirim zargana topunu tak ucunada hırsızlı kıbrıs takımı at gelir . bir oltan daha varsa onuda yemle indir dibe 2-3 kere sar bekle bu takımlarla verim alabilirsin ben öyle aldım . 9da 12 buçuğa kadar 7 kefal aldım dahada alabilirdim aslında ama hem takımlar karışmıştı hem ekmek bitmişti hemde sıcak ve oruç :/ birdakine ramazandan sonra gidiceğim 🙂 ... Birde şunu söyleyeyim nolur nolmaz yanına çaparileriini al cünkü cuma günü sardalya akını olmuş öyle dedi bir abi ama cumartesi kefalden başka birşey yoktu arada bir kaya balıgı geliodu 😀 istavritte şansa bala yemliye 2 tane geldi o kadar mezgit alan görmedim .

Kefalleri yedinizmi kokuvarmıydı kefal yakalayan herkese soruyorum bunu istanbulda kefal kokar diye biliyorum.😕

evet abi kefalleri yedik koku falan yoktu . balığı kızartınca mutfakta koku olur ya o bile yoktu tadıda kötüledikleri gibi değil çokta güzel değil ama iyi yani rahatlıkla yedik 🙂

Arkadaşlar kefal'deki kokunun ana sebebi bağırsaklarının olduğu yerdeki zar ve balığın kabuğudur. Ayıklarken içini güzelce temizleyip kanını akıtırsanız, derisinide tulum çıkarırsanız koku falan kalmaz. Bu şekilde temizleyip un'a bulamadan az zeytinyağında pul biber ve kekik eşliğinde teflon tavada yapın çok güzel olur.

Arkadaşlar kefal'deki kokunun ana sebebi bağırsaklarının olduğu yerdeki zar ve balığın kabuğudur. Ayıklarken içini güzelce temizleyip kanını akıtırsanız, derisinide tulum çıkarırsanız koku falan kalmaz. Bu şekilde temizleyip un'a bulamadan az zeytinyağında pul biber ve kekik eşliğinde teflon tavada yapın çok güzel olur.

aynen arkadaşım kefal başımıza dert oldu ya dediğin tarife uyulduğunda kefal lezzetlidir sorun yoktur ha bu konuya bende böyle yazıp dillendiirnce buda sorun oluştuyor farkındayım 😉son olarak kefal iyidir güzel balıktır 👍

Son haberleri vereyim sıyırtma ile süper istavrit alıyorlardı pazartesi günü hem sarayburnu hemde karaköyden gercekten tek tek ama güzel balık alıyorlardı sıyırtmada fayda var.

Sarayburnu nun eskilerindenim ama hiçte öyle sıyırtmayla takoz alındığını görmedim,sıyırtmalık dediğiniz balıklar çapari balığı arkadaşlar randımanlıda balık yok dediğiniz gibi.

Back