Hiç değiştirmedim 😀Tebrik ederim abi. İsome yakinda patlayacak. 🙂 Ne sıklıkta değiştirdin peki silikonlari.
Hiç değiştirmedim 😀Tebrik ederim abi. İsome yakinda patlayacak. 🙂 Ne sıklıkta değiştirdin peki silikonlari.
Teşekkürler. Av ile ilgili ayrıntılar şöyle;
6 köstekli takım yaptım. Takımın bedeni 0.30 . 100 gram kurşun kullandığım için daha incesi kopabiliyor. İnce beden yapıp 75 gram da yeterli oluyor ancak akıntıda sıkıntı yaşatıyor.
Köstekler 0.20. Köstekleri daha ince de yaptım çok iyi av verdiler ancak takım çabuk dolanıyor ince köstekte. Bu yüzden köstekler 0.20 kalınlıkta ve 25cm uzunlukta.
Çapari kancasından biraz büyük kanca kullanıyorum. Numarası 9 ya da 10. Kanca rengi fark etmiyor. Beyaz parlak kanca da siyah kanca da iş yapıyor.
Slikonu farklı renkleri denemek için çeşitli kullandım. Hepsi de çalıştı ancak pembe galiba bir tık daha iyiydi. Kırmızı , kahverengi ve pembe medium (orta ) büyüklükte kurtları 3 e böldüm. uzunlukları 2,5 cm civarında oldu. Bir kurttan 3 kancaya yem yaptım. Yemli istavrite genelde gece gittiğim için bu dediklerimin tamamı gece için geçerli.
Bir de ilk vuruşları alınca hemen yukarı çekmedim biraz dolsun diye. Balık vurduğunda yavaşça 1m yukarı çekip tekrar bıraktım. Avın tamamını kurşun dipteyken yaptım. Dibe indirip boşluğu alarak bekledim. Birkaç tur yukarıda tutarak karides ile avlananlar da vardı.
Durum böyle 🙂
Geçen hafta fırtınalı havada da ben alamamıştım slikonla. İlginç oluyor balığın günü saati. O zaman diliminde balığın avı neyse onun benzerini bulmak gerekir galiba. Tutturursak şansa balığı alıyoruz bol bol.Bilgilendirme icin tesekkurler. Ben iki hafta once isome pembe denemistim galata karakoy tarafinda. Nedense hic vurmadi. Ama aralik ayinda unkapaninda dediginiz gibi hic silikonu degistirmeden 1 saat boyunca balik almistim.
İzmarit için mükemmel yem!🙂Karides garanti bir yem mi peki? Hayır diyemedigi.
Bir kere lrf ile Yenikapı da yakaladım o kadar. Ayrı meraları var herhalde köprüde hiç denk gelmedi.İzmarit için mükemmel yem!🙂
İstanbul'da bizim yakalarda kaldımıki Ahmet,Bir kere lrf ile Yenikapı da yakaladım o kadar. Ayrı meraları var herhalde köprüde hiç denk gelmedi.
İstanbul'da bizim yakalarda kaldımıki Ahmet,
Midyeciler midyeleri toplayıp bitirdiler,
İzmariti olsun, İsparisi olsun hep kayboldular,
Avrupa yakası, Karaköy iskele dibi -Eminönü iskele dipleri -Aşiyan bitimi yazın sonuna doğru eh tek-tük İzmarit yapar ama onlarda kovaya konulmayacak kadar ufaklar.
Teşekkürler Hüseyin bey verdiğiniz bilgiler için. ras geleeşekkürler. Av ile ilgili ayrıntılar şöyle;
6 köstekli takım yaptım. Takımın bedeni 0.30 . 100 gram kurşun kullandığım için daha incesi kopabiliyor. İnce beden yapıp 75 gram da yeterli oluyor ancak akıntıda sıkıntı yaşatıyor.
Bugünlerde 20 tane İstavrit yakalasak seviniyoruz!🙂Ercüment Abi, eski senelerde Küçük Bebek'te bağlı teknemiz varken gündüzden midyeyle 1-2 kilo izmariti güle oynaya tutar, akşamına lüfer kofanaya yem yapardık. Nerden nereye geldik aklım almıyor...