Gam Yapan İp Misina

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sasasa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sasasa

Üye
Tepki
21
Ödül
13
Merhaba arkadaşlar.
elimde salty rugger kurodai kamış ve üzerine kombinlediğim okuma aria 30a makine mevcut. bu makinede 0.10 ip misina sarılı. limanda rüzgarlı havada atış yaparken 5-6 defa misina gam yaptı. birkaç sefer çözebildim ama 3-4 defa koparmak zorunda kaldım. gam yapma nedeni nedir acaba ?
sorun neden kaynaklanıyor olabilir ?

Gam'dan kasıt kuş gözü diye düşünüyorum.
Aria ip misina kullanımına uygun olmayabilir, çok hafif sahteler kullanma yüzünden, rüzgarda şişen misinanın boşluğunu düzgün almama yüzünden olabilir.
Makinede düzgün sarım yoksa ne kadar dikkat etseniz de durum değişmez ama diğer sorunlar engellenebilir.
Misina boşluğunu alırken iki parmak arasında sıkıştırarak daha sıkı bir sağlamak, her 3-5 atıştan sonra da aynı şekilde sararak kuşgözü sorunu minimize edilebilir.

Tek sebebi makinenin kafa yapısı yüzünden. Kesinlikle makineyi değiştirmeni öneririm. Dünyanın en iyi ipini de taksan sonuç değişmeyecektir. Ya da ip yerine misina kullanmanı öneririm.

özür diliyorum evet @agartan haklısın kuş gözünü kastetmiştim. hatamdan dolayı kusura bakmayın.
tüm sorun makinede öyleyse, bu kamışla kullanıma ve ip misina kullanımına uygun hafif bir makine öneriniz var mıdır acaba ?
cevaplar için teşekkürler.
rassgele.

özür diliyorum evet @agartan haklısın kuş gözünü kastetmiştim. hatamdan dolayı kusura bakmayın.
tüm sorun makinede öyleyse, bu kamışla kullanıma ve ip misina kullanımına uygun hafif bir makine öneriniz var mıdır acaba ?
cevaplar için teşekkürler.
rassgele.
Uzun zamandır balıkçılık yatırımı yapmadığımdan son zamanlarda hangi kamış makine iyidir, çok tercih edilir maalesef bilmiyorum.
Bütçenizi belirtirseniz uygun bir makine önerenler olacaktır ya da yine Okuma'nın bir iki üst modelinden birini de tercih edebilirsiniz.

Salty Kurodai kamışınız 2-15 atarlı diye tahmin ediyorum. @Umut19 arkadaşımız major craft 2-15 kurodai kamışını shimano ultegra 2000 ile kombinledi ve gayet güzel bir set oldu. Makine işi öncelikle bütçe sonra ihtiyaç meselesi. Bütçe belirtirseniz Şeref abinin dediği gibi biraz daha somut yardımcı olabiliriz. Genel olarak bütçenize uygun 1000-2000 kafalı makinelerde bakabilirsiniz. Tavsiyem her zaman shimano ya da daiwadan yana.

cevaplar için çok teşekkürler. bütçe meselesi pek sorun olmamakla birlikte şuanda spin/lrf için acemiliğim çok fazla olduğundan açılmak istemiyorum. maksimum 2000-2500 tl civarı harcayabilirim makineye şuanda.
teşekkürler.
ekleme: ryuji ares 2000 veya remixon metalim 2000 modelleri gözüme ilişti, aria 30a'ya göre daha kaliteli ve güven verici duruyorlar, iş yaparlar mı acaba ?

Son düzenleme:
Kuş gözü problemi birçok farklı sebepten olabilir 3 gün önce kaliteli sayılabilecek kamış makine ve ip kombinin de sinir bozucu bir kuş gözü problemi yaşadım açmak için de baya uğraştım, kuş gözü olma sebebi de rüzgarın fazla olması büyük ihtimal rüzgarlı havada bol sarım ile devam edip atış sonrası dikkat etmememden kaynaklandı.

Yaklaşık 1 1.5 ay önce de kulelide bir gece av yaparken yanımdaki abinin sürekli kuş gözü ile uğraştığını gördüm söylediği makine ve kamışı yeni almış ve ilk avıymış nerde hata yapıyorum diye sordu ( marka model hatırlamıyorum ama giriş seviyesi bir ekipmandı ) kamış max atarına yakın jigi atıp 2 3 sefer düzgün çekerek kuş gözü kısmından onu kurtardık tabi sonrasında ne yaptı bilmiyorum..

kurodai üzerine okuma acuador 3000a kombinlesem nasıl olur acaba ?
uyumlu olur mu ikisi acep ?

Back