Gırgırlar yine limit altı balıkları topluyor :(

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan senihcan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
arkadaşlar bu konuları fazla kaşımasak diyorum sonra amatör balıkçılara birsürü yaptırımlar gelecek aman ha adamlar mafyalaşmış devlette lobi olmuşlar al takke ver külah işler böyle yürüyor ne zaman hayvan severler sadece kedi köpekler değilde yavru balıkların da canlı olduğunu farkeder ve reklam olsun diye orda burda çığırtkanlık yapmayı bırakıp ciddi olurlarsa biraz fark yaratma şansı olur belki sizce >

arkadaşlar bu konuları fazla kaşımasak diyorum sonra amatör balıkçılara birsürü yaptırımlar gelecek aman ha adamlar mafyalaşmış devlette lobi olmuşlar al takke ver külah işler böyle yürüyor ne zaman hayvan severler sadece kedi köpekler değilde yavru balıkların da canlı olduğunu farkeder ve reklam olsun diye orda burda çığırtkanlık yapmayı bırakıp ciddi olurlarsa biraz fark yaratma şansı olur belki sizce >

Hocam lüfer hayvanseverler sayesinde kurtuldu 🙂 Greenpeacein seninki kaç cm kampanyası sayesinde ülkede bir çok insan balık stoklarının bitiğini ilk defa öğrendi. İlk defa sıkı denetleme bu kampanya sayesinde hayvan severlerin desteğiyle yapıldı. Ama devlette lobi olmuşlar dediğiniz kısma fazlasıyla katılıyorum . Bu sene zorla 27 cme çıkarılan lüfer boy limiti gırgırlar için bu sene yapıkları lobi sayesinde 20cm e kadar düşürüldü. Seninki kaç cm eylemi unutulmsaya başlanınca denetimler yeniden eski haline döndü kısaca denetim kalmadı . Çok açık Türkiyede gırgır ve rol avı yasaklanmadığı sürece malesef 2,3 seneye ihal balıktan başka balık göremeyecez Türkiyede. Bu sene istavrit ,sardalya ve hamside havyarlı şekilde avlandı. Küçük balık yoksa büyük balık yoktur kampanyası çok daha gür ve ses getirecek şekilde yeniden gündeme gelmesi gerek diyecem ama ülke olarka okadar fazla gündemimiz var ki malesef şuan buna kimsenin biz amatör balıkçılar hariç dikkat çekeceğini sanmıyorum 🙁

Bu konuya ben de başka bir konuda içinde değinmiştim. İzmit körfezinde balık popülasyonu artırılması için yapılan çalışmalar olduğu ile ilgili idi konu. Yalnız komik olan durum, popülasyon artsın diye uğraşılıyor ama aynı zihniyet doğru dürüst denetim yapmıyor, çok ilginç.

Esas olan balıkçıların eğitimsiz olması. Yukarda konuştuklarımız konusunda biraz fikir sahibi olsalar, böyle devam ederlerse birkaç sene içinde tutacakları balık kalmayacağının bilincinde olsalar, gırgırları o zaman nerelerine ne yapacakları konusunu şimdiden düşünseler böyle olmaz zaten...

Bu konuya ben de başka bir konuda içinde değinmiştim. İzmit körfezinde balık popülasyonu artırılması için yapılan çalışmalar olduğu ile ilgili idi konu. Yalnız komik olan durum, popülasyon artsın diye uğraşılıyor ama aynı zihniyet doğru dürüst denetim yapmıyor, çok ilginç.

Esas olan balıkçıların eğitimsiz olması. Yukarda konuştuklarımız konusunda biraz fikir sahibi olsalar, böyle devam ederlerse birkaç sene içinde tutacakları balık kalmayacağının bilincinde olsalar, gırgırları o zaman nerelerine ne yapacakları konusunu şimdiden düşünseler böyle olmaz zaten...
Hocam ben kesinlikle bu duruma sizin gibi iyi niyetle yaklasamiyorum. Balikcilar cok iyi biliyorlar baligin kalmayacagini . Onu sonra dusunuruz Allah kerim kader kismet diye gunununu ihya etme derdindeler sor hepsi ekmek parasi veya sanane diyecektir...

Back