Gramaj ve kamış ömrü

Kamışa bakım konusunda en umursamazlar listesinde ilk 10 a girerim sanırım 🙂 1 kamışım hariç ona çok narin çok nazik davranıyorum 🙂
bazı kamışlarım var gözden çıkardığım ama satmaya da kıyamadığım kamış için tehlikeli görülebilecek atar üstüne çıkma gibi durumlarda kurtarıcım olan bunun bir örneği Shimano Basstera 12-38 bu kamış ile 75 gr kurşun arkası yapıyorum daha herhangi bir esneme gevşeme durumu olmadı kırılmada olmadı aynı şekilde mpp 170 shorejig kamışı ile boğazda 200 gr kurşun ile yemli avlar yaptım sert olduğundan vuruş hissiyatı da güzel oluyor 🙂her avdan sonra tatlı su ile yıkamıyorum nemli bez ile sezonda hızlı geçen avlarda pullardan arındırmak için bezle siliyorum yine 1 makine hariç diğer makinelere 5 6 ayda bir aklıma gelirse birer damla yağ damlatıyorum 5. 6. senesinde olan kamış ve makinelerde daha en ufak sorun problem pürüz yaşamadım sakınılan göze çöp batar misali temiz olsunlar yeter felsefesi ile hareket ediyorum bu güne kadar da herhangi bir tatsız olay yaşamadık 🙂

kisisel fikrim kamisin erken bitmesinin diger bir sebebide kamisi sogutmamak tipki bazi telleri bir saga sola büktügümuzde isinan yerden kirariz saalerce hatta günlerce yapilan atcek sürekli sahteye cekicilik katmak icin yaptigimiz saga sola hareketlerle karbonda isinir vekarbon lifler zayiflar ve kirilir

1974 te Almanyadan aldığım sipin kamışı 2009 a kadar kullandım. (halen HEDEF BALIK mağazasında) 1992 de Fransadan aldığım kamışı ise hala daha kullanıyorum. 1980-1990 arasında yurtdışından aldığım 6 kamışı da forumdan bazı arkadaşlara hediye ettim. Sonuçta temiz bakılan bir kamış onlarca yıl av yapar.

Back