Güllük Çupra Avı Tüyoları Verecek Varmı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan engin1981
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Güllük körfezinde balık çiftliklerin yanında tekneden yengeç, karides, sardalye, mamun ve pellet yem dahil kullandığım halde ağustos ayında ( yıllık izinde ) çipura tutabilmiş değilim. Bu mevsimde deneyimli balıkçılar balığın derin sulara çekildiğini söylüyor. Mercan, kupez, levrek , kolyos ve kalamar dışında çipura yakalayamadım. şimdi yılan dili oltalar hazırladım. bakalım bir değişiklik olacak mı ?
Yılan dili olta gezer kurşun altında bir adet 8cm köstek birtanede 12 cm köstek mi demek hocam. Bende bu gidişimde böyle yapacağım. çünkü çupra hep kurşunun altındaki iğneye saldırıyorİğnenin bir tanesi 1 numara çapraz diğeri 2 numara.

Bunun için ilk yapmanız gereken kesinlikle kamış kullanmamaktır... Yıllar önce cümbür cemaat gittiğimiz bir avda (kıyıdan) herkes kamışla avlanırken bir arkadaşım el ile avlanıyordu. Balıkları avlamak için kullandığımız mesafe 20-30 metreyi geçmiyordu... Hepimiz de aynı yemi aynı tarz köstekleri kullanıyorduk. Arkadaşımız 11 çupra alırken bizler yaklaşık 7-8 kişi birer en fazla 2 şer çupra almıştık. Hatta arkadaş dalga geçiyordu. Gelin oğlum gelin buradan atın balık burada diyor sonra bizim yerimize geçiyordu. Yine balık alıyordu 🙂 Aradan yıllar geçti hala karşılaştığımızda aynı mevzuyu hatırlatır dalga geçer 🙂 Sizi gibi kofti kamış balıkçıları. Kamış sıralamakla balık yakalanmaz der... Çupranın çok aç olduğu bir döneme denk gelirseniz kamışlıda kamışsız da balık alırsınız. Ama böyle günlere yılda en fazla 1 yada 2 kere denk gelirsiniz. Diğer günlerde çupranın yemi ağzına aldığı emdiği diye tabir ettiği anı yakalayarak tasmalamanız gerekir... Buda tamamen tecrübe... Ne yazıkki tecrübe dene şey ne okuyarak ne de satın alınarak elde edilen bir şey... Bileğinize kuvvet ve hassasiyet diliyorum. Bol çupralı avlar yapmanız dileğiyle...
Hocam ben çekme işini kamış makine ile yapacam ama kurşun yere değdiğinde elimle aşağı sarkıp o şelilde bekleyeceğim emdiğini hissedersem(nasıl hissedilir bilmiyorum artık) tasmalaycağım. zamanlama çok önemli. Doğru zamanı öğrenene kadar çok balık kaçırcağız sanırım. Sizlerin zaman konusunda paylaşacakları olursa çok sevinirim.

En küçük emişleri hissedebilmen ve doğru zamanlama ile tasmalama yapman gerekiyor. Öncelikle tecrübe ön plana çıkıyor. Misinayı elde tutmak kısmen çare olabilir. Ancak sert misina seçmelisin. Kamış makine kullanacaksan; kamışın hassas olmalı ve makinende ince ip misina kullanmalısın. Bir de balığı toplamak için kurşun yerine yaylı kurşun kullanıp buna pellet hamuru sarman gerek. Çupra nazlı ise hiç hissettirmeden yemini de almasını bilir. Açsa zaten ikişer üçer atlarlar. Rastgelsin
ip misina iş görmezmi hocam. Kamış makine sadece balık tutarsam yada yemi yenilemek için sarma amaçlı kullanacam. Şu çupranın emiş anını nasıl anlayacağız ve ne zaman tasmalama yapmamız gerek yardımcı olabilir misiniz.

Hocam sasamenin iki farklı iğnesi ve maruto nun bir iğnesini aldım aksam eve gidince bakıp size sorarım uygun mudur diye.teşekürler

İğneler konusunda çok bilgili değilim, resimdeki gibi owner kullanıyorum. Bazı iğnelerin ucu 90 derece olmuyor veya palasında halka bulunmuyor, bunlara dikkat edin yeter, diğer markalarda iş görür.

f84f3032f614efd8a5514a12bc341c35.jpg

Uzun süredir çember iğne kullanıyorum memnunum, çupra mırmır vs bir çok balık yakaladım. Mutlaka yem ipi kullanın, hem yemin iğneden düşmesini engelliyor hem de küçük balıklar varsa yemi iğneden koparmasını zorlaştırıyor.

İğneler konusunda çok bilgili değilim, resimdeki gibi owner kullanıyorum. Bazı iğnelerin ucu 90 derece olmuyor veya palasında halka bulunmuyor, bunlara dikkat edin yeter, diğer markalarda iş görür.

f84f3032f614efd8a5514a12bc341c35.jpg

Uzun süredir çember iğne kullanıyorum memnunum, çupra mırmır vs bir çok balık yakaladım. Mutlaka yem ipi kullanın, hem yemin iğneden düşmesini engelliyor hem de küçük balıklar varsa yemi iğneden koparmasını zorlaştırıyor.

Bu tarz maruto iğne aldım ben yalnız numarası 3 sanırım. Yem ipi satılan birşeymidir yoksa herhangi bir ipi kullanbilir miyiz hocam

Bende çember iğne aldım. Bir de onu deneyeceğim. Sn. İshak Ballıca videoda güzel tariff etmiş ama ben yapamadım. Üçlü bir fırdöndüye bağladım . sanırım aynı işi görür.

ip misina iş görmezmi hocam. Kamış makine sadece balık tutarsam yada yemi yenilemek için sarma amaçlı kullanacam. Şu çupranın emiş anını nasıl anlayacağız ve ne zaman tasmalama yapmamız gerek yardımcı olabilir misiniz.

İp misina bu iş için bir numara. Emiş olayı ise diğer balıklar gibi tık tık, küt küt gibi değilde vıjjjjt vıjjjjjt tarzı bir his oluşur elinde. O hissi duyduğunda balığa güven vermek için biraz misinayı gevşet ve ardından tasmayı patlat. Zamanla deneye deneye tecrübe kazanırsın zaten. Aşağıda farklı balıklar vurduğunda çupra olup olmadığını anlarsın.

Selamlar
Çipura için her yemi bulundurun yanınızda balığın neye geleceği belli olmuyor bu sene.bu aralar favorisi midye yem ipiyle bağlarsanız daha iyi olur. Yılan dili kullanın ve hafif kurşunları tercih edin biraz yavaş iner ama daha iyi sonuç alırsınız.tecrübe ederek vuruşu hissedersiniz zamanla
Şimdiden rastgele

Selamlar
Çipura için her yemi bulundurun yanınızda balığın neye geleceği belli olmuyor bu sene.bu aralar favorisi midye yem ipiyle bağlarsanız daha iyi olur. Yılan dili kullanın ve hafif kurşunları tercih edin biraz yavaş iner ama daha iyi sonuç alırsınız.tecrübe ederek vuruşu hissedersiniz zamanla
Şimdiden rastgele
Teşekürederim.Yem bağlama ipi sadece midye için mi geçerlidir acaba. Yoksa sülünez mamun içinde geçerlimidir. Bİr de hafif kurşunun sebebi nedir acaba

Back