Günes ve alabalık.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan spinnci
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

spinnci

Aktif Üye
Tepki
6
Ödül
28
Arkadaşlar yıllardır alabalık peşinde koşarım,tabiiki alabalığın kancama takılmadığı zamanlar olmuştur,ancak o zamanların ve saatlerin muhasebesini elbette sürekli bu balığın peşinde koşan biri olarak yaptım ve aşağıdaki görsellerde bunu sizler ile paylaşmak istedim,görsellerim tamamen el emeği göz nurudur izinsiz kopyalamayınız .saygılar
Aşağıdaki resimdeki gibi oltanızı atar iseniz alabalık yakalama şansınız vardır.aşağıdaki resimde güneş doğudan parlamaktadır lütfen buna dikkat edin alabalık kayaların neresinde? kayaların arkasında neden? çünki bu balık avcı bir balıktır ve kendisini gizlemelidirki üstüne gelen avı onu farketmesin.
güneş batıdan parladığı zaman alabalık kayaların diğer tarafında olacak kendini avlarından gizlemek için,o zaman avcı bu balığı yakalamak istiyor ise batıda alacak,yani avcı güneşi arkasına alması gerek.
(link)

Aşağıdaki resimdeki durumlarda alabalık yakalama şansınız hemen hemen çok azdır.
(link)

çalışmamı dikkate alır iseniz bu balığı %90 yakalarsınız.
YUKARIDAKİ GÖRSEL ANLATIMLARIM ALABALIĞIN BULUNDUĞU DERİN SULAR İÇİN GEÇERLİDİR.
saygılar

İlginç bilgiler.Tabii çevresel faktörlerin ava etkisi herzaman tartışılan konulardır.
Ama Alabalık gibi huylu balıklar için çevresel faktörler daha fazla önem kazanmakta olduğu aşikar...

İlginç bilgiler.Tabii çevresel faktörlerin ava etkisi herzaman tartışılan konulardır.
Ama Alabalık gibi huylu balıklar için çevresel faktörler daha fazla önem kazanmakta olduğu aşikar...
Evet birol,güneşe göre alabalıklar posizyon alırlar çünki kendilerini kamufule etmeleri gerek'ki avlarına görükmemeleri gerekir.düşünsene alabalığın güneşin parladığı tarafta durduğunu yada saklandığını,herkes görür🙂 o zaman aç kalır.
saygılar

Alabalıkların herşeyden huylanan canlılar oldugunu biliyordumda bu kadarını tahmin etmemiştim..
Güzel bilgiler teşekkürler abicim..

Aynı tespitleri, güneşi arkasına alması açısından, levrek için de yapabiliriz. Ellerinize sağlık.

çalışmanız için teşekkürler. Bi konu da yardım isteyicem. Ankara civarlarında benekli alabalık yapan çam ormanı olan bir yer var biliyor musunuz? Bi resimde gördüm de. Herkes avlak paylaşmak istemeyebiliyor, bilginiz varsa ankara da nerde alabalık çıkar.

Back