Güney Ege Jig Takımı Yardımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan knnkc77
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhabalar, Bende Jiğ işine Aralık gibi bir merak ile başladım. Gidip bir Cuma günü ilk olarak
Okuma Salina II 10000 Makina
Okuma Sarsota 180cm kamış.
Sufix, muadili bir örgü ip misina
Pro Hunter K-5 Quest Inchiku 200 gr Jig
Pro Hunter Fanky Lures, Gold-orange ve Chrome 150gr
Aldım ve Pazar sabahı çıktık denize. Gerek takımı hazırlarken gerekse Tekneye çıkınca ilk bi 2-3 kg Balon balığı tutayım bu iş nasıl oluyormuş balıkla boğuşması nasıl oluyormuş göreyim sonra bakarız demiştim.
2-3 atış attıktan sonra birden kamış egilmeye başladı. teknede bulunan diğer 2 kişi heycanla '' İşte geliyor bir akya '' demeye başladılar ama Ben '' Balondur Balon '' diyordum her sarışta 🙂 ve malum Sonuç ta dediğimiz oldu ve ilk balonumuzu tuttuk. Yer değiştirdikten sonra tekrar şanşımızı denerken takriben 4kg bir Akya yakaladım, ve inanılmaz bir zevkti...
Eve gelince babamla muhabbet ederken avı anlatırken bana şu çümleyi kurdu ve şimdi nekadar doğru oldugunu anlıyorum....
'' Bu Abdest, Sana Çok Namaz Kıldırır '' ve gerçekten o günden sonra hemen akabinde balık bulucu araştırmaları ve siparişi, 2 tane shimano, 1 tane daiwa jig ve diger jig agırlıkları, igneleri ipleri...vs, internetten onlarca Yunan jig videoları, İzlememe karşılık sonuç hala
o takriben 4kg gelen Akya.....

Jig olayında merayı sanırım biliceksin, balık bulucu kullanıyorsan kullanmayı bileceksin.. yoksa sonuç günün yorgunluğu oluyor ve stres atayım derken stres olabiliyorsun ( Hele Hele yunanlıların jig videolarını izlersen...)
Sonuç olarak bu kısacık tecrübemle sana şunları tavsiye edebilirim. Umarım yanlış olmaz.
Hedef balık Akya ise Parlak, Parlayan renkler yada nikelajlı gümüş renkleri kullanabilirsin, ben anlattıgım akyayı ve balon balığını , Pro Hunter Fanky Lures Jig Yemi 150 gr Chrome ile avlamıştım
Leader olarak benim düştüğüm hataya düşme ben 0.80mm FC misina aldım ve örgü ip e cok kaba, ve sert duruyor şuan görüntüsü benim bile hoşuma gitmiyor. en kısa zamanda değiştirmeyi düşünüyorum.

OFFF OFFF vallahi 4 kiloluk akyayı sen çektin şu an zevki ben yaptımm 🙂 İDur heycanla okumaya devam edim... !. Parağraftan sonra: Olmadı şimdi 🙁 Neyse devam... Vallahi güzel anlatımın ve tavsiyen için teşekkürler...
Hocam kamışının atarı kaçarı kaç acaba? Ve kaç metrelerde avlandın; derinden sığıya düşen yerlerde mi uoksa kıyının belli bir mesafe açığında mı?

bu size söylediğim çıkrıklar jig avı için tasarlanmıştır.. normal sarım makinalarına alternatifi inan bana iyi bir marka vede 600-700 grm arası bir çıkrık kullandıgın zaman görüceksin rahatlıgı 😀 hergün dua edersin bana
tabi senin zevkin görüşün 😀
okumanın tüm jiğ makinaları var bende.. shimano kullanmadım ama benim dayı oğlunda var saragosa çokda memnunbir diğeride yazlıkda komsu var ondada twinpower var vede penn battle 6 lık.. ikiside canavar gibi ama ne hikmetse hep penn le acılıyor denize 😀

bu size söylediğim çıkrıklar jig avı için tasarlanmıştır.. normal sarım makinalarına alternatifi inan bana iyi bir marka vede 600-700 grm arası bir çıkrık kullandıgın zaman görüceksin rahatlıgı 😀 hergün dua edersin bana
tabi senin zevkin görüşün 😀
okumanın tüm jiğ makinaları var bende.. shimano kullanmadım ama benim dayı oğlunda var saragosa çokda memnunbir diğeride yazlıkda komsu var ondada twinpower var vede penn battle 6 lık.. ikiside canavar gibi ama ne hikmetse hep penn le acılıyor denize 😀
Şimdi baktım öyle bi çıkrıklara gerçekten çok yabancıyım... Ve sarımlarının çok yavaş olduğu, önemli avantajlarının orkinos gibi hızlı balıklarda çok misina sarılması gibi yazmışlar hiç bilemedim vallaa 🙂
Bence senin o dayı oğlunun komşusu tiwinpower'akıyamıyodur yoksa penn ne bilim yanından bile geçemez 🙂
Aslında ilk düşüncem saragosa 10000 idi ama bir kaça yazıdan dolayı kaçtım ki aslında saraosa bütçeme de daha uygun🙂 (Zaten şu durumda twinpower ya da stella olamaz)
Bilemedim ki, zannediyorum biomasteri jig de de pek kullanan çıkmayacak🙁

Merhaba arkadaşım jig işi biraz pahalı biraz meşakettli bir disiplin .. hani dersin ilk başlangıç aşamasında sunu alayım sonra geliştikce yenisini alayim düşüncesi olmasın kafanda cunku cok paran gider yukarda yazılanlar gibi ipi jigi leaderi makinası oltası fln...
alıyorsan iyisini tavsiye ederim jigging master pe7 underhead makina ve jigging master ocean devil 250 s bir incele ikiside canavar gibi makina 50 kg draglı kamış ise şu ana kadar kaldıramadığı balık görülmemiştir.
iplere gelince genelde 0.40 0.35 mm 8 sargı özel ip kullanılıyor 10 metrede bir renk degiştirenden alırsan mennun kalırsın.. ki bu tarz iplerin çekiş gücü 80 ile 100 lb arası oda nerden baksan 40 50 kg .. bunu ucuna da leader floracarbon 1 mm lik şok kullanmanı tavsiye ederim

umarım dilediğin gibi gönlünden geçen takımı toparlayıp kamışı ve makinayı zorlayan trofeler yakalamak nasip olur burdan paylaşırsın

😀
Merhaba arkadaşım jig işi biraz pahalı biraz meşakettli bir disiplin .. hani dersin ilk başlangıç aşamasında sunu alayım sonra geliştikce yenisini alayim düşüncesi olmasın kafanda cunku cok paran gider yukarda yazılanlar gibi ipi jigi leaderi makinası oltası fln...
alıyorsan iyisini tavsiye ederim jigging master pe7 underhead makina ve jigging master ocean devil 250 s bir incele ikiside canavar gibi makina 50 kg draglı kamış ise şu ana kadar kaldıramadığı balık görülmemiştir.
iplere gelince genelde 0.40 0.35 mm 8 sargı özel ip kullanılıyor 10 metrede bir renk degiştirenden alırsan mennun kalırsın.. ki bu tarz iplerin çekiş gücü 80 ile 100 lb arası oda nerden baksan 40 50 kg .. bunu ucuna da leader floracarbon 1 mm lik şok kullanmanı tavsiye ederim

umarım dilediğin gibi gönlünden geçen takımı toparlayıp kamışı ve makinayı zorlayan trofeler yakalamak nasip olur burdan paylaşırsın
Öncelikle güzen temennilerin teşekkür ederim...
Bu forumda sizin makine seçimiyle ilgili yazılarınızı okumuş;hatta o canavarınızı görmüştüm. Bu sayede ben de hayırlı olsun dileklerimi ileteyim; eminim hakkını varen balıklar yakalamış ve yakalamaya devam edeceksinizdir.
Kötü mala para verecek kadar zengin değilim , özdeyişini çok sever ve bir felsefe olarak güderim. Ancak herkes kendi çapında. Ki gerçekten zengin de değilim (Memurum) 🙂
Sizin de daha önceki yazılarınızda bahsettiğiniz gibi; makinanın üstten kullanımı ve hatta kolun sağdan kullanımı bana çok ters geliyor ki ona alışmak bir kaç ay sürer🙂 Ki benim sadece yaz tatilim iki ay(maalesef şu an denizsiz bir bölgede yaşıyorum, tayin ne zaman çıkar belirsiz 🙁 ).
Bu süre içerisinde ne kadar jig'e giderim. O da malum... Bu nedenle Jig de beni üzmeyecek ancak derin deniz yemli takımlarımda da kullanabileceğim; ortalama makine 1000 tl ve kamış, ip, leader, jig derken 2000'e tamamlayacağım profesyonel olmasa da sahibini çok üzmeyecek bir sistem yapmak istiyorum...
He bu esnada tayinim çıkar teknemi hazırlarsam o zaman bu profesyonellerden alamassam içime oturur zaten 😀
İlgine teşekkür ederim...

😀
Öncelikle güzen temennilerin teşekkür ederim...
Bu forumda sizin makine seçimiyle ilgili yazılarınızı okumuş;hatta o canavarınızı görmüştüm. Bu sayede ben de hayırlı olsun dileklerimi ileteyim; eminim hakkını varen balıklar yakalamış ve yakalamaya devam edeceksinizdir.
Kötü mala para verecek kadar zengin değilim , özdeyişini çok sever ve bir felsefe olarak güderim. Ancak herkes kendi çapında. Ki gerçekten zengin de değilim (Memurum) 🙂
Sizin de daha önceki yazılarınızda bahsettiğiniz gibi; makinanın üstten kullanımı ve hatta kolun sağdan kullanımı bana çok ters geliyor ki ona alışmak bir kaç ay sürer🙂 Ki benim sadece yaz tatilim iki ay(maalesef şu an denizsiz bir bölgede yaşıyorum, tayin ne zaman çıkar belirsiz 🙁 ).
Bu süre içerisinde ne kadar jig'e giderim. O da malum... Bu nedenle Jig de beni üzmeyecek ancak derin deniz yemli takımlarımda da kullanabileceğim; ortalama makine 1000 tl ve kamış, ip, leader, jig derken 2000'e tamamlayacağım profesyonel olmasa da sahibini çok üzmeyecek bir sistem yapmak istiyorum...
He bu esnada tayinim çıkar teknemi hazırlarsam o zaman bu profesyonellerden alamassam içime oturur zaten 😀
İlgine teşekkür ederim...
Kenan hocam ,
Daha önce herhangi bir takımla senin veya bir başkasına ait hiç 60 metre ve üzerindeki derinliklerde jig yaptın mı ?

Back