Guzel Bir Balik Avi ile Sezonu Actik

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan blackace
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

blackace

Daimi Üye
Tepki
1,277
Ödül
103
Yer: İzmir
Makine: Shimano Stradic Ci4+ C3000 HG
Kamis: Daiwa BG Seabass 244 cm 7-28 gr
İp: YGK G-soul X8 Upgrade PE 1
Lider: Linesystem Shock Leader FC 16 Lb
Sahte: Ima Komomo 130 Slim Tomahawk 009 Ice

barakuda.jpg

Tekrar merhaba arkadaslar bir suredir balik avina ara verdigim icin cok sevdigim deniz ile bulusamamistim. Su aralar yavas yavas balik avi sezonunu acmis bulunmaktayim. Bu gece guzel bir av gunu gecirdim ve bu guzel avi sizlere elimden geldigi kadar aktarmaya calisacagim. Cuma gunu aksam saat 19:00 gibi ava basladim pek rahatsiz etmesede biraz ruzgar vardi ve ara ara yon degistiriyordu. Saat 22:00 sularina kadar bir kalamar dokunusu disinda bir aksiyon olmamisti.

Ben de yer degistirdim ve atislara tekrar basladim cok gecmeden yaklasik 75 - 80 metre ileride yavru baliklara bir saldiri oldu fakat komomo nun erimi disinda kaliyordu. Belki sahtenin suya dusme senini duyar ve bana dogru doner umuduyla atislarimi yapiyordum. Hemen akabinde ayni yerlerde yavru baliklara 2 saldiri daha oldu ben de iyice umitlenmeye baslamistim balik vardi ve tek yapmasi gereken sahtenin suya dusme senini duyup bana dogru gelmesiydi. Sahteyi suya atip 5-6 saniye bekleyip ufak ufak jerklerle sariyordum 5 ya da 6. atisimda balik sahyete bindi ve sarmaya basladim kayanin uzerindeydim buradan almanin riskli olacagina karar verdim ve sag tarafimda bulunan sig yere dogru yurudum ve baligida buraya dogru yonlendirdim ve kolay bir sekilde disariya cektim. Fakat kargaburun diger kayanin uzerinde kalmisti artik dikkatli bir sekilde elimle cikardim ki bunu kesinlikle tavsiye etmem.

Bir iki dakikalik bir kayiptan sonra tekrar atislara gectim fakat bir hareket yoktu. Sonrasinda farkli yerlerden su ustu calistim biraz ay isigi vardi fakat bir hareket olmadi ve gece 12:30 gibi yattim saat 4:15 i gosterdiginde kalktim ve tekrar atislara basladim. Ruzgar biraz daha artmisti gun aydinlanmadan once uzakta guzel bir vurus daha aldim ve akabinde tatli bir tasma ile sarmaya basladim baligi kayanin onune getirdim ve ip en tutarak baligi kayanin uzerine aldim hizlica karga vurun ile sahteyi cikardiktan sonra atislara tekrar basladim. Gun agarmaya baslarken sag caprazimda 5-6 metre onumde muhtemelen kiyidan geziyordu bir saldiri oldu ve tatli bir tasma ile baligi gene ayni sekilde kayanin uzerine aldim.

Bir kac atis daha yaptiktan sonra baska aksiyon olmayinca yer degistirdim ve gun agarirken su ustune gectim yaklasik 1 saat kadar su ustu calistim ve ava artik son vereyim derken 10 metre onumde sahteye guzel bir saldiri oldu fakat iskalamisti ne oldugunu goremedim ama tahminim barakuda ya da lambukaydi biraz daha denetikten sonra avi sonlandirdim. Guzel bir av gunu oldu benim icin baliklari kiyida temizleyip evin yolunu tuttum ve bir dahaki avi simdiden heyecanla beklemeye basladim. Yazimi okuyup bu anlari benimle paylastiginiz icin hepinize tesekkur ederim.

Tebrikler , güzel bir av ve anlatımınız için. Daha nice avlarınız olsun, rastgelsin.

GM 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İnan tebrikler. Ardı gür olsun hep rastgelsin kardeşim. Kayalık vs derken aman çok dikkatli olun!. Haftasonu levrek kıyılatayım derken az kalsın bacağımı kırıyordum. Allahtan sağ ayak parmaklarımdan başka önemli bir problem yok ve bu haftayı Klevye başında geçirip atlatırım diye düşünüyorum. Önce dikkat !!

Son düzenleme:
Tebrikler Oğuz, her daim rastgele

Venus Z40 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İnan tebrikler. Ardı gür olsun hep rastgelsin kardeşim. Kayalık vs derken aman çok dikkatli olun!. Haftasonu levrek kıyılatayım derken az kalsın bacağımı kırıyordum. Allahtan sağ ayak parmaklarımdan başka önemli bir problem yok ve bu haftayı Klevye başında geçirip atlatırım diye düşünüyorum. Önce dikkat !!
Geçmiş olsun Akif..
Kayalık zeminlerde gece avı çok riskli. Çivili ayakkabı bile fayda etmez.. 🙁
Geçtiğimiz yıl çok sevdiğim bir abim kırdı ayağını. Üstelik yanında kimse de yokmuş ki bu daha da tehlikeli.
Tekrar geçmiş olsun

Akif abi büyük geçmiş olsun. kayalıklar özellikle sabah çiğ i ile birleşince çok tehlikeli olabiliyor. levrek kıyıladı mı?

Back