Hadi beraber başlayalım...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan CRD
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ek olarak klips kullanmayın derim, misinayı direk jighead e bağlayın. Klip aksiyonu bozuyor.
eğer uygun büyüklükte olursa aksiyonu bozmaz. diyelim ki bir avda 20 değişik silikon yada jig deneyeceğiz. 20 sefer düğüm mü atacağız? 5 6 av sonrası misina baya bi kısalacağından değiştirmek gerekebilir. Ayrıca her seferinde kes bağla zaman kaybı. Şahsi fikrim uygun büyüklükteki bir klipsli fırdöndü avı olumlu etkileyecektir.

• Beğen
Tepkiler: CRD
eğer uygun büyüklükte olursa aksiyonu bozmaz. diyelim ki bir avda 20 değişik silikon yada jig deneyeceğiz. 20 sefer düğüm mü atacağız? 5 6 av sonrası misina baya bi kısalacağından değiştirmek gerekebilir. Ayrıca her seferinde kes bağla zaman kaybı. Şahsi fikrim uygun büyüklükteki bir klipsli fırdöndü avı olumlu etkileyecektir.
Bende ilk etapta öyle düşünüyordum ve rapala klipsi kullanıyordum ama rapala klipsinin bile silikonun kafasını nasıl aşağı indirdiğini görünce bıraktım. Hatta geçen sene bende LRF ile ilgili bir konuda silikon değiştirmenin zaman kaybı olacağını söylemiştim ama direk bağlamamı önermilşlerdi, el alışınca çabuk oluyor.
(link)
Zaten LRF ye alışınca o merada ve o saatte iş yapacak silikonu az çok tahmin ediyordun en fazla 3-5 kere değiştirirsin, eğer hala vuruş bile yoksa hadi diyelim 7-8 kere değiştirelim ve daha da tık yok. O zaman toplanıp dönerim 🙂
Birde olaya tersinden bakalım: Klips var ve seri değiştirebiliyoruz. 1.Silikon balık yok, ....3 Silikon balık yok ....10. silikon balık yok. Akla gelecek soru "Acaba klips mi işi bozdu??😕"
Her uygulama için önerim, her şey mümkün olduğu kadar doğal olsun varsın uğraşan siz olun, uğraşmadan güzel balık tutulmuyor. Ha balık bol o zaman salla gitsin, illaki biri takılır oltaya

silikon boyu kadar klips takılırsa tabiki aksiyonu da bozar görüntüyü de. Ancak uygun boy fırdöndünün avı olumlu etkileyeceği kanaatindeyim. Ayrıca fırdöndü kullanılmadığında misina gam yapar. Belli bir süre sonra gamdan dolayı kullanılamaz hale gelir. İnsanlar herzaman aynı meraya gitmezler. Gitseler bile yeni aldıkları sahteler olabilir yada günün saatine uygun renk yada modeller olabilir. Ben kendi adıma söyleyeyim. Belli bir sahteye 15 dk kadar şans veririm verim alamazsamda değiştiririm ısrar etmem. Sizin tecrübelerinize ve yorumlarınıza saygılım ancak Bunlar da benim tecrübelerim.

Selamlar.
Bütçemi tekne avı için aldığım makina ve misina sonrası daraltma durumunda kaldım.
Sabah lrf malzemelerinin siparişlerini sonunda vereceğim.
Ana kalemde kamışı değiştirdim.
Son stok durumu bilgisini aldıktan sonra alım listemi sizler ile paylasacağım.
Konuma katkıda bulunup değerli fikirlerini sunan tüm balık sevdalılarına teşekkür ederim.

Aldığım takimlar ile güzel av yaparım gibi ama balık yakalayabilir miyim orası muamma.

Tüm balık sevdalılarına iyi akşamlar.
Bugün sonunda siparişimi verebildim.
Umarım son dakika stok sorunu yaşamam.

Oluşturduğum takım;

• Makine : (link)
O_b_12165467.jpg

• Kamış : (link)
48261_okuma_fina_pro_spinning_rod_5_6__ok_1.jpg

• Misina : (link)
3400125-40.jpg

• Sahte Balık : (link) No:2
baby-jig-34.jpg