Abi gözünü seveyim olsun o kadar 2,5 katı fiyatı var yani 😀
Abi sarım ve devir olarak 4000xgs modeli var 245 yada 250 gr olması lazım 99 cm sarıyor.Exence 3.000 ligini ağırlık olarak iyi ama sarım ,ve devir düşük. O nun yerine Rarenium JDM olanı aklımdan geçti. Vanquish XG hep aklımda olan bir model zaten. Bakalım kısmet hakkımızda hayırlısı. Balık olsun da , çekecek bir makinamız var çok şükür.
S.a merak ettim de speedmasteri neden elden çıkardın.Merhaba değerli arkadaşlar,
Çok severek ve keyfile kullandığım Speedmaster spining AX 270 H 20-50 gr kamışımı sattıktan sonra , yeni bir kamış ihtiyacım mevcut.
Şu an elimde , Okuma Salina Sea Spin 288 15-45 gr kamışım ve Shimano Stradic 5000 FJ makinam mevcut. Bu ikisi birlikte güzel oldu. Güzel olmasına güzel fakat biraz ağır tabi. Kısa süreli avlarda sorun olmasa da , süresi uzun avlarda sorun çıkarabiliyor. Zaten palamut vb avlarda top arkası ve light shore jig , ağır spin için benim için yeterli bir takım.
Ancak , hafif bir kamış ve bu kamışa da uygun bir makine düşünüyorum.
Düşündüğüm makina Shimano Vanquish 4000
Düşündüğüm Kamış ise Major Craft Crostage CRK-902LSJ 270cm 15-50g
Makina için 3000' liği mi daha iyi olur ? Tam karar veremidim.
Biraz daha bekleyerek , bütçeyi arttırıp Stella almaya gerek var mıdır? 👎
Makina nın , kamışla birlikte göstereceği uyum da önemli benim için..! Gerek ağılık dengesi olarak gerekse de makina dan misina çıkışı ile kamışın yüzüklerinin uyumu. Yani sürtünme fazla olsun istemiyorum.
Kamış da benim için önemli olan K tipi kaliteli Fuji halkalara sahip ve özellikle hızlı aksiyona sahip , kendini çabuk toparlıyan bir kamış. Tabir caiz ise tatlı sert bir kamış. Örneğin , speedmaster 20-50' si gayet iyiydi.
Kullandığım sahteler ağılıklı olarak ortalama 14 gr - 21 gr arası diyebiliriz. Elbette daha ağırları da var. Mesala 140.cm'lik shoreline shiner lar yaklaşık 24-25 gr civarında aynı şekilde panic prey 26 gr civarında
Gerek Kamış , gerek se de makina için önerilerinize ihtiyacım var.
Son satın alacağım balık malzemeleri olacak demesem de , Uzunca bir süre kullanacağım bir takım yapmak istiyorum.😉
Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
S.a merak ettim de speedmasteri neden elden çıkardın.
S.a fatih bey aynen bende öyle düşünmüştüm sertlik meselesi diye yoksa daha memnun olmayana hiç denk gelmedim, ben yinede sea bass seçeneğini göz ardı etmemeni tavsiye ederim..Merhaba Cihan Bey ,
Öncelikle speedmaster AX spining i alana kadar , çok kamış değiştirdim. Speedmaster ı aldıktan sonra , kamış arama ve alma olayı tamamen bitti benim için. Bir tek salina sea spin 288 15-45 i satın aldım ki... o da yedekte bir kamışım olsun , sebebi ile.
Speedmaster dan çok memnun olmama karşın , hep az bir tık sert olan bir kamış istemeye başladım. O da gene bir speedmaster sea bass 20-60 olan kamışıydı. Hep aklımda olan bir kamıştı.
Bir de geçen ay çok üst üste extra ödemelerim oldu. Satışa DSLR foto makinası ile başladım , kamış sahte , felan filan. Ama tabi satılınca da bir ay sonra , yerine yenisini almak planlarımda vardı tabi.
Antares hiç aklımda yoktu açıkçası. Yani duyduğum bildiğim bir model değildi. Kamışı , satın aldığım mağza çalışanı önerdi. Elimizde son 1 adet var dedi. Ben de bir kaç arkadaşıma danışayım dedim , kamış hakkında çok olumlu şeyler söylediler.
Tabiri caiz ise daha kamışın ıslık sesini duymak daha nasip olmadı. Ama ilk izlenimlerim olumlu. Fakat speedmasterdan ağırlık olarak farkı , ne yazık ki ele alınca hemen hissediliyor. O farkı da 225.gr gibi hafif bir makina ile 😉 kapatmayı umuyorum.
S.a fatih bey aynen bende öyle düşünmüştüm sertlik meselesi diye yoksa daha memnun olmayana hiç denk gelmedim, ben yinede sea bass seçeneğini göz ardı etmemeni tavsiye ederim..
Merhabalar shimano vanquısh 4000 gerçekten harika bir makine .
Vanquısten sonra exsence cı4 4000 aldım bmw 'den inip tofaşa binmiş gibi hissettim 🙂
Vanquısh 3000'lik olanı kol ve gövde olarak biraz daha küçüktür , vanquısh 4000 daha güçlüdür .
Hocam,
daha öncede yazdım vanquish cidden iyi makine ben 4000xg limited edition kullandım ve çok memnun kaldım. 3 yıl kullandım hiç sorun yaşamadım. Şimdi emekliye ayırdım. Ancak size derim ki spin için 3000 lik daha hafif bir makine tercih edebilirsin. Spin çok yorucu olabiliyor ve 30-40 gram çok şey farkediyor. vanquish 2016 bekle derim çünkü dahada hafifletmiş shimano vanquish serisini ayrıca coreprotect iyi bir özellik 2012 vanquishlerde yoktu. Plat'da ön talep almaya başladılar 10 gün içinde fiyati belli olur. (link)
linki üste 185 gram makine bence mütiş bir makine.
Kamış konusunda majorcraft kamış kullandım bence iyi bir kamış ancak almışken daiwa morethan veya daha sert bir kamış istiyorsan daiwa labrax al derim biraz bütçeni geçer ama çok memnun kalırsın. Apia kamışa gelince apia daiwa'nın japon üretimi hiç bir farkı yok. Daiwa artık japonya daki fabrikasında ürettiklerinin bir çoğunu(özellikle kamışları) apia markası ile pazarlıyor hiç bir farkı yok zaten teknolojilerine bakarsan hemen anlarsın.