Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Hangi ayda hangi balık

ademoruc

Yeni Üye
Katılım
30 Mar 2023
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Konum
İstanbul - Bayrampaşa
Adı
Adem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Herkese merhaba. Avrupa yakasında ikamet etmekteyim. Yaklaşık 5-6 aydır lrf ve spin balıkçılığna merak sarmış durumdayım. ( Elimde 2-8 gr atarlı lrf ve 20 - 40 atarlı spin kamış mevut ) Fakat hangi ayda nerede nasıl balık avlarım pek tecrübem yok. Daha önce ara ara gittiklerimde hep elim boş döndüm tabi bilmediğim için. İUstaların tavsiyesini ve görüşlerini sabırsızlıkla bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.
 

ahmedoluk

Üye
Katılım
19 Kas 2021
Mesajlar
63
Tepkime puanı
51
Puanları
18
Merhabalar, bende bir buçuk yıldır merak saldım, hızlı bir giriş yaptım. İstanbul da hemen her zaman surf takım ile gece, gündüz av yapabilirsiniz. Kurşun arkası sistem ile Ağustostan palamut ile başlayıp ocak sonuna kadar devam eden lüfer, çinekop avı, aralarda çapari ile isterseniz istavrit, bazen zargana, bazen sardalya tutulabilir. Yine surf takım ile yemli çinekop, izmarit, eşkına, dip balıkları avı , kumsallarda kalkan avı yapılabilir. Spin sezonu Eylül'de lüfer (az da olsa levrek ve palamut) ile başlayıp sonra çinekop ile devam ediyor, Aralık 15 gibi bitiyor ama bu sene palamut bolluğun dan spin de pek balık olmadı. onun dışında boğazda başka av vermiyor. Lrf ile istavrit, eşkına, dip balıkları tutulabilir. Silivri ve daha batısına sezonda mırmır falan da geliyor. Geçen sene tutanlar oldu.

Tabiki bilmediğinizi meralarda denk gelenlere sorun ama herkes farklı bir şey diyebilir , en iyisi bol bol araştırıp gidip yerinde görmek, tecrübe etmek.

Müsait gecelerde, akşam ezanından 30 dk sonra falan, Sarayburnu, Üsküdar kız kulesine bakan yer, Arnavutköy akıntı burnu nu spin için deneyebilirsiniz. Sabah hava aydınlanma dan bir iki saat öncesi daha verimli oluyor spin için. Bu aralar dönüş balığı başlaması lazım. Karaköy den kurşun arkası ile bir kaç gündür çinekop, sarıkanat alıyorlar. Mayıs hatta haziran sonuna kadar dönüş balığı oluyor, en azindan gecen sene öyle oldu. Mayıs'tan sonra balıklar havyarli oluyor, tutmamak en iyisi.

Yanlışlar olabilir, bir yıllık tecrübelerim bu yönde,

Rastgelsin.

M2007J3SG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Aaa54

Aktif Üye
Katılım
12 Haz 2022
Mesajlar
125
Tepkime puanı
85
Puanları
28
Adı
Ahmet
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Avcılar - Denizköşkler; lrf ile istavrit, izmarit, eskina, mırmır, iskorpit, hani, ispari avı yapılabilir. Sezonunda seyrek olsa da, dişli av vermektedir.

Gürpınar; 2x gitme şansım oldu, istavrit avı veriyor. Uzun süre deneme şansım olmadı. Genelde kısa avlar yaptım.
 

agartan

Moderatör
Yönetici
Katılım
30 Nis 2010
Mesajlar
28,246
Tepkime puanı
16,015
Puanları
113
Yaş
60
Konum
İstanbul
Adı
Şeref
Hoş geldin Adem