Hangi Balık Ne Zaman Av Verir? (marmara Denizi)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Spinning
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Spinning

Üye
Tepki
59
Ödül
23
Merhaba arkadaslar merak ettigim konu denizde baliklar surekli av vermez hangi aylarda hangi balik guzel av verir? Herkez av zamanini bildigi bir baligi yazsa hemen hemen hepsi olur yani 🙂
Hem bilmeyenlerde bilgilensin sadece ben degil

Benim ozel olarak merak ettigim baliklar
Zargana
Kefal
Mırmır
Karagöz
Levrek
Lüfer
(Bildiginiz baliklari lutfen yazin baskalarida bilgilensin)

Okudugunuz icin tesekkur ederim 🙂

Selam marmara denizi icin kiyidan zargana , Legal avlanma sekli ile en verimli zamani 15 Agustosdan ilk kar yagisi ve sularin sogudugu doneme kadardir , su ısısı 12 13 derecenin altina indimi zargana su ustunden kaybolur,

diger baliklari tutmadimki Bileyim 🙂

kardeşim madem bursalısın bu konuda bir bursalıyla temasa geçsende nerelerde hangi balığı yakalarım die sorsan bence daha uygun olur gibime geliyor istersen irtibat kurarsan bu konuda sana hertürlü yardımcı olurum sana rastgele

kardeşim madem bursalısın bu konuda bir bursalıyla temasa geçsende nerelerde hangi balığı yakalarım die sorsan bence daha uygun olur gibime geliyor istersen irtibat kurarsan bu konuda sana hertürlü yardımcı olurum sana rastgele

Abi guzelyali mendirekten atiyorum cogu zaman zargana kefal levrek falan ne zaman cikiyor bu baliklar bilgi verirmisin

slm kardeşim bu dediğinbalıkları yakalaman için biraz daha çaba gösterip püf noktalarını irdelemen lazım çok iyi zargana meraları var genelde kumluk olan yerlerde mutlaka mırmır davardır hazirandan sonra hepsi yapmaya başlar ama dediğim gibi zaman ayırıpmeraları keşfetmen lazım artı hangi balık kaç numara iğne ile hangi yemle nerede kaç metre uzunlukta ne kadar atarlı kamışlarla nasıl yakalanır iyi tecrübe etmen lazım
mesela şu sıralar kurşunlu yakınlarındakibağzı meralarda ve cavit lar iskelesinde mırmır alabilirsin boru kurdun sağlamsa birde eski iskelede alırsın yer bulabilirsen kumsaz ve gemsazda mırmır ve at çek yaparak istavrit zargana alabilirsin bağzıı sitelerde mera yerlerinide göstermekte onlarıda araştır bulursan ve gittiğin yerleri kendin çok iyi incelersen meraları keşfedersin şimdilik bu kadar ama soracağın başka şeyler olursa buradayım genelde akşamları giriyorum işnedeniyle şuu andada zargana takımlarımıı hazırlıyorum şimdilik rast gele

Yukarıdaki liste pek gerçekçi değil.
En iyiyi o bölgede avlanan avcılardan öğrenebilirsiniz.

yıldıray kardeşim nerden biliyorsun benimle beraber avlandınmı o meralarda isterse deneriz sıkıntı yok artı ben nie burada yalan söyliyeyimki anlayamadım ben buralarda 6 senedir avlanıyorum istersen buyur gel sanada mırmır yakalatayım veya yakalayanları seyrettireyim yerimiz yurdumuz belli isteyen buyurur gelir

Back