Hangi kamışı alırdınız?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AeonWuLf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

AeonWuLf

Yeni Üye
Tepki
2
Ödül
5
Merhaba, Surf olta almaya çalışıyorum fakat karar veremiyorum. Oltaların tipine bakıyorum hepsi birbirinin aynısı, malzemeleri de neredeyse birbirine yakın ama kimse kullandığı ürün için geridönüş bırakmadığından artısını eksisini görebileceğimiz bir platform da yok gibi. Fiyatları zaten hiç sormayın, geçen yıl 300tl olan kamış olmuş 1300 lira. İkinci ele param yetmediği için sıfır bakıyorum artık : p

Öncelikle 390 ile 420 arasında bariz bir fark var mı ikisini de kullananlar açısından? Ben 390 kamiko kenzo marka bir olta kullanıyordum, eski ve 100 ~ 250 atarlı kamış ama en son avda 100gr kurşun ile atarken kırıldı. Bu sebeple de yarısı elimde, diğer yarısı da denizde kalacak birşeyi almak istemiyorum. Birkaç modeli araştırdım ama fiyat farklılıklarından başka bir inceleme bulamadım, herşey para olmuş memlekette.

İstanbul boğazında çok akıntılı olmayan biryerde genelde yemli lüferi tercih ediyorum.Yemlide 100gr istavrit vs. için ise 75gr kurşun atmayı seviyorum ama rapala ile palamut avı için genelde açığa atmak gerekiyor o yüzden atar gücü yüksek bir kamış gerekli gibi. Bunların dışında birşey avlamıyorum zaten. Almışken biraz da yakışıklı birşey olsun istiyorum, beyaz renge karşı da fetişim var galiba, daha hoş görünüyorlar bakınca : )

Bütçe olarak aslında 1000 liradan fazla vermek istemiyorum ama ülkenin ve çok saygıdeğer satıcıların durumu malum.

Sizce bunlardan hangisi daha mantıklı? Önerilerinize açığım, aşağıdakiler dışında diğer markaları pek dikkate almadım. Gereksiz pahalılar çünkü.

Fiyatları ortalama yazdım, daha düşük meblağlara da bulmak mümkün gibi şimdilik.

Daiwa Triforce Tele 420cm 60-120g 1300tl Favorim bu ama 120gr biraz düşük sanki : (

Daiwa Crossfire 420Cm 100-250Gr 1200tl

Okuma Aria Tele Surf 420Cm 100-250Gr 1100tl

Okuma Aria Tele Surf 390 Cm 914tl - Amazon

Shimano Vengeance Allround 390 XH 1040tl - Amazon
(Galiba sipariş vereceğim model)

Albastar Supreme 420 100-250gr 900tl

Albastar Battle 420 100-250gr 959tl - Amazon

Son düzenleme:
Merhaba, Surf olta almaya çalışıyorum fakat karar veremiyorum. Oltaların tipine bakıyorum hepsi birbirinin aynısı, malzemeleri de neredeyse birbirine yakın ama kimse kullandığı ürün için geridönüş bırakmadığından artısını eksisini görebileceğimiz bir platform da yok gibi. Fiyatları zaten hiç sormayın, geçen yıl 300tl olan kamış olmuş 1300 lira. İkinci ele param yetmediği için sıfır bakıyorum artık : p

Öncelikle 390 ile 420 arasında bariz bir fark var mı ikisini de kullananlar açısından? Ben 390 kamiko kenzo marka bir olta kullanıyordum, eski ve 100 ~ 250 atarlı kamış ama en son avda 100gr kurşun ile atarken kırıldı. Bu sebeple de yarısı elimde, diğer yarısı da denizde kalacak birşeyi almak istemiyorum. Birkaç modeli araştırdım ama fiyat farklılıklarından başka bir inceleme bulamadım, herşey para olmuş memlekette.

İstanbul boğazında çok akıntılı olmayan biryerde genelde yemli lüferi tercih ediyorum.Yemlide 100gr istavrit vs. için ise 75gr kurşun atmayı seviyorum ama rapala ile palamut avı için genelde açığa atmak gerekiyor o yüzden atar gücü yüksek bir kamış gerekli gibi. Bunların dışında birşey avlamıyorum zaten. Almışken biraz da yakışıklı birşey olsun istiyorum, beyaz renge karşı da fetişim var galiba, daha hoş görünüyorlar bakınca : )

Bütçe olarak aslında 1000 liradan fazla vermek istemiyorum ama ülkenin ve çok saygıdeğer satıcıların durumu malum.

Sizce bunlardan hangisi daha mantıklı? Önerilerinize açığım, aşağıdakiler dışında diğer markaları pek dikkate almadım. Gereksiz pahalılar çünkü.

Fiyatları ortalama yazdım, daha düşük meblağlara da bulmak mümkün gibi şimdilik.

Daiwa Triforce Tele 420cm 60-120g 1300tl Favorim bu ama 120gr biraz düşük sanki : (

Daiwa Crossfire 420Cm 100-250Gr 1200tl

Okuma Aria Tele Surf 420Cm 100-250Gr 1100tl

Okuma Aria Tele Surf 390 Cm 914tl - Amazon

Shimano Vengeance Allround 390 XH 1040tl - Amazon
(Galiba sipariş vereceğim model)

Albastar Supreme 420 100-250gr 900tl

Albastar Battle 420 100-250gr 959tl - Amazon
Sipariş vereceğin Shimanonun atar aralığı 50-100 mu 75-150 mi ? İki modeli var . 50-100 ise n11 de bir satıcıda fiyatı 779tl . Diğer modelinden varmı bilmiyorum . Bende bunun 360 50-100 atarlisi var bahsettiğim satıcıdan aldım çok ilgili ve sağlam satıcı

Shimanonun atar aralığı
XH modeli 75-150 olanı ama kampanya bitti galiba, fiyatı arttı amazonda. Satıcının ilgisi şuan en son düşündüğüm şey, uzun ömürlü bir kamış bulayım da satıcıyı bidaha görmesem de olur 😛

okuma salina 4.20 3 parça kamış aldım çok memnunum, ancak fiyatı malum yükseldi 1800-1900 bandında bulunabiliyor..
eski bir model olmasına rağmen oldukça rağbet gören bir kamış, bende yorumlardan tavsiyelerden etkilenerek almıştım. şubat 2022de ki fiyatı 1150tl lerdeydi 😎

malum enflasyon.

Battle kullanıcısıyım, fazlasıyla hafif ve dengeli bir kamış. Tek dezavantajı en uç parça bir miktar yumuşak kalıyor. Bir de bu Battle modelinin ikizi ama daha da hafifi Trachurus var o da Alba'nın. Fakat sıfırı şu an çok zor bulunuyor, ancak Kısık Balık'ın İstoç merkezinde sorduğumda yakın zamanda tekrar geleceğini bildirmişlerdi.
Bu arada Okuma ailesinde Aria sınıfı yerine Alaris sınıfı 4.20m 100-200 atarlısına bakmanızı öneririm. O da başarılıdır.

Back