hangi makinayı tavsiye edersiniz?

tailofcat

Üye
Tepki
70
Ödül
23
Merhaba arkadaşlar, elimde okuma aria 65a var geçen gün 5 kiloluk ceylan palamudunu çekerken anamı ağlattı makina. Bu yüzden makinayı değiştirmeye karar verdim. Genellikle 20-50 metre derinliklerde teknede vertical jig yapıyorum. Hedef balık Akya-lagos ( ortalama 2-3 KG) bu yüzden şu makinalar arasında kaldım. Bütçem Geniş değil mevcut makineler arasından birini seçmem lazım.

1. (link)
2. (link)

3. Savage Gear SGS6 4000 FD 6+1BB
4. Daiwa Ninja 23 LT 5000 C

nacizane fikirlerinizi ve tecrübelerinizi talep ediyorum.

Son düzenleme:
Ben olsam hepsini elerdim. Madem hedef balıkların ortalama 2-3kg. Alacağın makine başlangıç için Shimano Socorro SW 6000 gibi bir makine olmalı. Eğer fiyatı bütçeni, aşıyorsa Ryuji Seawolf 6000 veya Ryobi Ecusima 6000 tercih etmelisin. Bunlar diğerlerine nazaran daha torklu makinelerdir. Listendeki makinelerin dişli yapıları ve sarım hızları kafa çapları yapacağın vertical avlara pek müsait değil.

Merhaba arkadaşlar, elimde okuma aria 65a var geçen gün 5 kiloluk ceylan palamudunu çekerken anamı ağlattı makina. Bu yüzden makinayı değiştirmeye karar verdim. Genellikle 20-50 metre derinliklerde teknede vertical jig yapıyorum. Hedef balık Akya-lagos ( ortalama 2-3 KG) bu yüzden şu makinalar arasında kaldım. Bütçem Geniş değil mevcut makineler arasından birini seçmem lazım.

1. (link)
2. (link)

Fatih ne güzel dertlerin var Fatih darısı başımıza. Bahsettiğin gibi bir coğrafyada yaşıyor olsam Saragosa 6000 ile kapıyı açar gözümü twinpower'a dikerdim.

1. (link)
2. (link)

Hocam bu yazdıklarınızda sana benzer bir deneyim yaşatır. Ninja 20lt'yi spinde kullandım güzel bir makina ama bunlar o büyüklükteki dişli balığın makinası değil kıyıdan levrek lüfer yakalarsın ama ceylan palamudu, akya, ne bileyim kofona vs... bu işlerin makinesi değil paylaştıkların. Fiyat/performas bir makine arıyorsanız performansın tekrar altını çiziyorum, shimano socorro sw 6000 alabilirsin, düşük 4.6 devirli bir mücadele makinesi memnun kalırsınız. Bundan alt makina da alacağına hiç alma paran cebinde kalsın.

(link)

Son düzenleme:
tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim ama sanırım Shimano Nexave 6000 FE alacağım.

Son düzenleme:
8 sene kullandıktan sonra penn slamer lll 4500 yerine certate sw xh 4000 tercih ettim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Back