Hard LRF & U.Light Sipin Kamış Tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan karacicek
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

karacicek

Daimi Üye
Tepki
1,483
Ödül
113
Merhaba arkadaşlar , üstadlar.

Şu an hali hazırda kullandığım bir spin takımım var.
Gayet de memnunum. "Shimano Dialuna S806L 259.cm 5-21.gr + Shimano Vanquish C3000F"

Çok Dengeli ve de bir birlerine çok uyumlu bir kombin. Ama bu takım ile sürekli av yapmıyorum. Bu takımı sadece özel olarak gittiğim bazı av yaptığım meralarda kullanıyorum.

Fakat ikamet ettiğim yere kısa mesafede olan yerlerde LRF tarzı avlar gerçekleştiriyorum. ( Daha doğrusu gerçekleştiriyordum. Sanırım yaklaşık 2,5 yıldır felan gitmiyorum)

Gerçekleştirdiğim avlarda kullandığım takım Fujin Boreas 230.cm 1-15.gr + Shimano Technium 1000 FD şeklindeydi.

Gerçekleştirdiğim avlarda , Melanur , Mırmır , Kayış , zaman zaman İspendek ( İri Levrek , Çatal Kuyruk vb. denk gelebilmekte ) avlarda Fujin Boreas ve Technium 1000 oldukça yeterli ve de keyifli olduğunu söyleyebilirim.

Fakat benim sorunum ; Hiç ama hiç silikon ( Karides Hariç ) kullanmıyorum. Bir kaç kez denedim. Beni pek sarmadı.
Daha çok , 3.gr - 8.gr baby jigler + 7.cm - 9.cm arasında hafif sahte maketler.
(Gramaj 10.gr-12.gr olarak üstüne çıktığımda , kamış maalsef "hooop... noluyoz" diyor. Haklı...! )

Ama benim bu kısa mesafe de avlandığım yerlerde yerine ve zamanına göre çok ilginç balıklarda çıkabiliyor. Ya da bir oynak görüyorum , 10.gr üstü bir jig ya da sahte atmak istediğimde de , açıkçası kullandığım takım bana yeterli olmuyor. Ayrıca , 9-11.cm arası su üstü İma Skimmer - İma Cobra türü su üstü WTD yaparken kamışın uç kısmının fazla esnemesi beni açıkçası rahatsız ediyor. Kamışın bir suçu yok. Gayet de güzel bir kamış. Ama o iş yapılmamış bir kamış. Ben biraz Kamışın hedefleri dışına çıkıyorum.

Bu yüzden uygun fiyatlı , yeni bir takım yapmaya karar verdim.

İlk olarak Technium 1000' i elden çıkartarak , yerine Exage 2500 FD aldım. ( Sonunda soru kısmana gelebildim. )

Exage 2500 FD ile kombinleyeceğim bir kamış arıyorum. Çok üst düzey olmasına gerek yok. Kendi araştırmalarıma göre iki kamış belirleyebildim.

1- Shimano Catana Ex Spinning 210ML 7-21 gr
2- Savage Gear MPP2 251 cm 7-25 gr

Alacağım Kamışta en çok aradığım ve olmasını istediğim özellikler

1- Exage 2500 FD ile (250.gr) ağılık ve denge olarak uyumlu olması.
2- Kendini çok hızlı toparlaması fast skiyona sahip olması. Uç kısmının aşırı fazla esnememesi.
3- Sap kısmının nispeten bir miktar kısa olması ( Kamışa Aksiyon verirken , kamışın sapının koluma çarpmasını istemiyorum )
4- Halka sayısının , nispeten az olması. Daha doğrusu çok fazla halka olmaması
Makinenin kafalarından birine 0,12 - 0,13 Diğerine ise 0,08 (belki 0,06 emin değilim) ip sarmak istiyorum. Bu halkalarının çok küçük olmamasını tercih ederim.

Kısaca özetlersek , başlıktaki gibi bir kamış arıyorum. Hard LRF & U.Light Sipin Kamış Tavsiyesi

Bu iki kamış açıkçası kafama yattı.
Shimano Catana Ex Spinning 210ML 7-21 gr ve Savage Gear MPP2 251 cm 7-25 gr___( Sap kısmının uzunluğunu pek kestiremiyorum )

Yukarıdaki kamışları kullanan arkadaşların önerileri , tavsiyeleri ya da başka marka model kamış tavsiyelerini öğrenmek istiyorum.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar , üstadlar.

Şu an hali hazırda kullandığım bir spin takımım var.
Gayet de memnunum. "Shimano Dialuna S806L 259.cm 5-21.gr + Shimano Vanquish C3000F"

Çok Dengeli ve de bir birlerine çok uyumlu bir kombin. Ama bu takım ile sürekli av yapmıyorum. Bu takımı sadece özel olarak gittiğim bazı av yaptığım meralarda kullanıyorum.

Fakat ikamet ettiğim yere kısa mesafede olan yerlerde LRF tarzı avlar gerçekleştiriyorum. ( Daha doğrusu gerçekleştiriyordum. Sanırım yaklaşık 2,5 yıldır felan gitmiyorum)

Gerçekleştirdiğim avlarda kullandığım takım Fujin Boreas 230.cm 1-15.gr + Shimano Technium 1000 FD şeklindeydi.

Gerçekleştirdiğim avlarda , Melanur , Mırmır , Kayış , zaman zaman İspendek ( İri Levrek , Çatal Kuyruk vb. denk gelebilmekte ) avlarda Fujin Boreas ve Technium 1000 oldukça yeterli ve de keyifli olduğunu söyleyebilirim.

Fakat benim sorunum ; Hiç ama hiç silikon ( Karides Hariç ) kullanmıyorum. Bir kaç kez denedim. Beni pek sarmadı.
Daha çok , 3.gr - 8.gr baby jigler + 7.cm - 9.cm arasında hafif sahte maketler.
(Gramaj 10.gr-12.gr olarak üstüne çıktığımda , kamış maalsef "hooop... noluyoz" diyor. Haklı...! )

Ama benim bu kısa mesafe de avlandığım yerlerde yerine ve zamanına göre çok ilginç balıklarda çıkabiliyor. Ya da bir oynak görüyorum , 10.gr üstü bir jig ya da sahte atmak istediğimde de , açıkçası kullandığım takım bana yeterli olmuyor. Ayrıca , 9-11.cm arası su üstü İma Skimmer - İma Cobra türü su üstü WTD yaparken kamışın uç kısmının fazla esnemesi beni açıkçası rahatsız ediyor. Kamışın bir suçu yok. Gayet de güzel bir kamış. Ama o iş yapılmamış bir kamış. Ben biraz Kamışın hedefleri dışına çıkıyorum.

Bu yüzden uygun fiyatlı , yeni bir takım yapmaya karar verdim.

İlk olarak Technium 1000' i elden çıkartarak , yerine Exage 2500 FD aldım. ( Sonunda soru kısmana gelebildim. )

Exage 2500 FD ile kombinleyeceğim bir kamış arıyorum. Çok üst düzey olmasına gerek yok. Kendi araştırmalarıma göre iki kamış belirleyebildim.

1- Shimano Catana Ex Spinning 210ML 7-21 gr
2- Savage Gear MPP2 251 cm 7-25 gr

Alacağım Kamışta en çok aradığım ve olmasını istediğim özellikler

1- Exage 2500 FD ile (250.gr) ağılık ve denge olarak uyumlu olması.
2- Kendini çok hızlı toparlaması fast skiyona sahip olması. Uç kısmının aşırı fazla esnememesi.
3- Sap kısmının nispeten bir miktar kısa olması ( Kamışa Aksiyon verirken , kamışın sapının koluma çarpmasını istemiyorum )
4- Halka sayısının , nispeten az olması. Daha doğrusu çok fazla halka olmaması
Makinenin kafalarından birine 0,12 - 0,13 Diğerine ise 0,08 (belki 0,06 emin değilim) ip sarmak istiyorum. Bu halkalarının çok küçük olmamasını tercih ederim.

Kısaca özetlersek , başlıktaki gibi bir kamış arıyorum. Hard LRF & U.Light Sipin Kamış Tavsiyesi

Bu iki kamış açıkçası kafama yattı.
Shimano Catana Ex Spinning 210ML 7-21 gr ve Savage Gear MPP2 251 cm 7-25 gr___( Sap kısmının uzunluğunu pek kestiremiyorum )

Yukarıdaki kamışları kullanan arkadaşların önerileri , tavsiyeleri ya da başka marka model kamış tavsiyelerini öğrenmek istiyorum.

Mpp2 yerine SG4’de bir bakın derim.

Kamış olarak Catana 210.cm 7-21.gr da karar kıldım.

Kamışta aradığım ve olmasını istediğim özelliklerin çoğunu bu kamışta şimdilik buldum.

1- Exage 2500 FD ile (250.gr) ağılık ve denge olarak uyumlu olması. ✅ Dengesi iyi.
2- Kendini çok hızlı toparlaması fast skiyona sahip olması. Uç kısmının aşırı fazla esnememesi. ❓Deniz kenarında denemek lazım.
3- Sap kısmının nispeten bir miktar kısa olması ( Kamışa Aksiyon verirken , kamışın sapının koluma çarpmasını istemiyorum ) ✅ Sap kısmının kısalığı gayet iyi.
4- Halka sayısının , nispeten az olması. Daha doğrusu çok fazla halka olmaması ✅7.Ad halka var.
Makinenin kafalarından birine 0,12 - 0,13 Diğerine ise 0,08 (belki 0,06 emin değilim) ip sarmak istiyorum. Bu halkalarının çok küçük olmamasını tercih ederim. ✅ Halkaların genişlikleri de , 0,10 ve üstü misina kullanımı için gayet iyi.

Malumunuz , artan fiyatlardan ötürü , Makinenin kafalarından birine elimde mevcut olan sıfır 10.Lb bir misinayı sarardım. Lider olarak da Berkley Fireline Micro İce Crystal bağladım ( Çok acayip bir misina. Monofilament desen değil , braid ip misina desen o da değil. 🧐 )

İleride , makinenin diğer kafasına da 0,08.mm - 0,06.mm misina sarmayı planlıyorum.

1000 lik makine yerine 2500 lük bir makine tercih etmemin sebebi. 1.si Kafa kısmının nispeten az da olsa uzun olması ( misina çıkışı açısından) Bir de misina sarımının bir iki tık daha hızlı olmasını istiyordum. Jig kullanırken , sanki biraz hızlı sarım , daha iyi oluyor gibi geliyor bana. Exage 2500 bir turda 72.cm sarıyor. Ne 60 küsür cm' li... Ne de 80 küsür ' cm.li sarıyor. Ortalarda sayılır. 72.cm kabulümdür dedim.

Bakalım , şimdilik memnum...👍
Birde iş üzerinde deneyerek görmek gerekir. İyi mi yaptım , kötü mü.... deniz kenarına indiğimde belli olacak. 🙂

20220315_210957.jpg20220315_211514.jpg20220315_211737.jpg20220315_213725.jpg

Rahat duramadım. Hali hazırda yeni bir takım yapmışken , bir de yeni bir sahte ekleyeyim dedim.
Aslında görünce dikkatimi çekti. Daiwa Crosswake leri andırdı.
Karnı kırmızlara bir evvelden zaafım vardır. Rengi de güzel olunca estirdim....

20220309_131102.jpg

Hayır , boy farkından değil.
1. si Vanquish C3000F de bir yedek makaram yok. Yerine göre ince misinalı kafa , yerine göre , diğer kafayı takabileceğim.
2. si Daha çok , hemen kullanabileceğim , araba bagajında bekletebileceğim , bir takım kurmak istedim. Arabanın bagajında bekletirken de çok da aklımın kalmayacağı bir takım kurmak istedim. ( Aslında en önemli neden de bu )

Kamış boyu , çok da önemli değil ama bagaja güvenli bir şekilde sığdıktan sonra , benim için yeterli.

Back