Has Kefal 19 01 2014 sinop

arkadaşlar haklısınız biraz fazla olmuş. bülent arkadaşımız artık bir daha fotoğraf paylaşmaz heralde. ama bu forumdaki bilinçli balıkçılar dışında kaç kişi tuttuğu minicik balıkları yok yapraktı yok kıraçaydı diyerek denize salar? kaç kişi aman ben fazla balık tuttum yeter bırakayım der? bir de bu açıdan bakmak lazım bence.

yeter bırakayım demezsek.yarın balık bulamayacağız.böyle fotolarda göreceğiz ancak..

arkadaşlar haklısınız biraz fazla olmuş. bülent arkadaşımız artık bir daha fotoğraf paylaşmaz heralde. ama bu forumdaki bilinçli balıkçılar dışında kaç kişi tuttuğu minicik balıkları yok yapraktı yok kıraçaydı diyerek denize salar? kaç kişi aman ben fazla balık tuttum yeter bırakayım der? bir de bu açıdan bakmak lazım bence.

Kimin ne paylaşacağı mühim değil, kefal fotoğrafı görmesek üzülmeyiz gibi geliyor bana...

Yapan çeşit çeşit balıkla gizli gizli de yapıyor katliamı...

""ama bu forumdaki bilinçli balıkçılar dışında kaç kişi tuttuğu minicik balıkları yok yapraktı yok kıraçaydı diyerek denize salar? kaç kişi aman ben fazla balık tuttum yeter bırakayım der?"" yazmışsınız.

Bu ve bu gibi forumların paylaşımdan önce bu bilinci oturtması gerekmiyor mu zaten...

Bir Yunanistan'a bakın bir de bize...

Adamlar herhangi bir kıyıdan ne balıklar tutuyorlar... Neden ? Çünkü devamlılık var...

Avınız için kutlarım,
Ancak diğer hobidaşlarımızın hepsi sayıca fazla bulmuş, ben bu konuda çok tecrübeli değilim, tebliğlere vs. neye göre kıyaslandığını biliyorum, ha vicdani olaraksa eğer tek başına iseniz biraz fazla gibi, yok belki 5 arkadaş gittiniz 5'i için ortak çalışmışsanız o zaman normal,
Lakin esas sormak istediğim şey şu hani kıyaslama açısından çünkü ben kaç gündür düşünüyorum bunu fazla buluyorsak forumda açılan bir konu vardı at çek lüfer avı diye hatta linkini de vereyim;

(link)

Burada ise herkes imrenerek ve hayretle süper harika keşke bizde tutsak vs. temennilerde bulunmuş, belki herkes farketmedi ama orada tutulan balığın zulaya konduğu yerde cuvalla lüfer var, ama insanlar yine de bitecekkk diye çırpınıp daha da balığı boğmaya çalışıyor, oradakinin güzel ya da herkesçe kabul gören ve makul sayılacabilecek olduğuna nasıl karar veriliyor acaba, bu konuda benim bilgisizliğime bir aydınlık tutabilirmisiniz acaba ?

Kardeşim on numara yazı yazmışsın kutlarım.Hepimiz bu yollardan geçtik ve hepimizin oltacılar olarak abartılı avları olmuştur.Eskiden forum ortamı yokken denizlerimizden ve içinde ki türlerden haberi olmazdı.Ama artık en ufak bir haber dahi çıksa hemen link koyup eklemey yapıyoruz ki diğer arkadaşlarımızında haberleri olsun istiyoruz.Ben iki senedir inan kendimi bu yönde çok geliştirdim.Çok az sayıda balık alıkoyuyorum.Avlanma şeklimi tamamen spinne yönelttim.Bir zarganayı bile rapalayla kandırmaya çalışıyorum.Çünkü bu bir hoby.Futbol , voleybol ya da basket oynamayı çok seviyoruz.On numara saha var adamlar tamam herşey hazır ama ortada top yok....Ya da topu patlaşmışız.Patlak topla bu zevki tatmaya çalışıyoruz.Denizlerimiz var çok değerli göç balıklarmız var, ama hızla tükenmekte ve böyle gidersede tükenecek.Balık olmayan bir deniz neye yarar.Çünkü kontrol mekanizması ve denetim iyi çalışmıyor.Bizlerde bilinçli değiliz.Arkadaşlar kimse kusura bakmasın ama burada resimlere gösterdiğimiz tepkiler kadar bir çoğumuz dürüst değiliz.Çünkü boğazda Galata da ya da Üsküdar'da zaman zaman gezerken kovaların ebadlarını ve içindekileri görebiliyorum.Bizim çok geç olmadan bir şeyler yapmamız lazım.Geçimini balıkçılıkla sağlayan ülkelerden bu konuda fikirleri alınabilir ya da yardım istenebilir.Bizim bakanlığımız bu işi yapamıyor ve hızla balık nesli yok oluyor.Adamlar limit dışı balıkları çeviriyor yakalıyor suç olduğunu biliyor ve bunu büyük marketlere satıyorlar.Büyük marketlerin başında su ürünlerinden mühendisler var onlarda bu balıkların yasak olduğunu limitler dahilinde olmadıklarını bile bile alıp farklı bir isimde satıyorlar.Ondan sonra kalkıp iki tane fazla tutulmuş balığa tepki gösteriyoruz.Tamam tepki gösterelim ama bütünüyle tepki gösterelim.Denizlerimizde balıklar bitmesin.Bu hobi bitmesin.Gırgırlar yasaklansın ya da sayıları azaltılsın.Bir şeyler yapılsın artık.Amatör balıkcı balığı bitiremez.Biraz fazla oldu kusura bakmayın.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
varsayalım burada 30 tane kefal var buna fazla diyoruz olabilir doğrudur . Pekiiii forumda tebliğe göre ((link) olarak 20 cm denk gelen lüfer için limit 1 kg. 20 cmlik bir sarıkanatı bırakın çinekop bile 10-15 tane giriyor . adet olarak 15-20-25 sarıkanat veya lüfer avlayıp forumda açılan raporlar var

varsayalım burada 30 tane kefal var buna fazla diyoruz olabilir doğrudur . Pekiiii forumda tebliğe göre ((link) olarak 20 cm denk gelen lüfer için limit 1 kg. 20 cmlik bir sarıkanatı bırakın çinekop bile 10-15 tane giriyor . adet olarak 15-20-25 sarıkanat veya lüfer avlayıp forumda açılan raporlar var

Üstadım lüferde limit adetle sınırlı değil, kg yani amatör limiti olan 5kg'a kadar izin var. Burada üzülecek nokta boy limiti çok kısa 🙁

Bizim milletin en sevdiği huydur, yanlışı yanlışla savunmak...

ağzına sağlık...yanlışı yanlışla savundunktan sonra konuşmanın bir anlamı ve önemi yok...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Av 3 kişinin avı ise çok anormal bir durum yok keşke önceden yazsaydınız.

Sizi de günah keçisi yapmış olduk bir nevi ama insan görünce dayanamıyor.

Yazdıklarımızı sizin avınızdan bağımsız olarak düşünün artık...

Sorun sirküler / tebliğler / yasalar da değil, konu malesef insanımızın içindeki bulunca yok etme duygusu.

Eskiden çok güzel avlar yapılan kıyılarımızda artık balık bulunmuyor, teknelerle ava çıkılıyordu. Şimdi balık bulucular, sonarlar sağolsun tekneyle açılan bile kolay kolay balık bulamıyor.

Gırgırı bir yandan, trolü bir yandan, özellikle gece zıpkıncıları bir yandan...

Sularımızda balık popülasyonu kalmayacak haberimiz yok...

Balık sayısı biraz fazla gibi lakin boyları güzel arkadaşlarında bohçacı olmadıkları herhallerinden belli...

Herkese iyi akşamlar,
Her ne kadar yasaydı tebliğdi desekte maalesef hırsımıza ve egolarımıza esir oluyoruz.
Son yapılan boğaz tekne organizasyonunda bunu ben dahil bir çok arkadaş yaptı.ilk başta tuttuğumuz limit altı balıkları geri iade ettik sonrasında daha büyüğünü tutamamanın hırsı ile hoop kovalara.Temennim öncelikli olarak bu disiplini kendi özümüzde sağlayıp sonrasında çevremizdeki arkadaşlara benimsetebilmek bu sayede bizden sonra gelen kuşaklara böyle keyifli bir hobi ile tanışma fırsatı verebiliriz.

Herkese iyi akşamlar saygılar

Bülent Fındık

Back