Heavy Spin kamışı için tavsiye ve öneri

Mırmırmır

Aktif Üye
Tepki
86
Ödül
38
Herkese iyi forumlar. Malum fiyatların bu uçuk zamanlarında bir heavy spin kamışı almayı planlıyorum fakat bu fiyatlarla sadece planlamada kalıyorum ne yazık ki 🙂
Siz değerli hobidaşlarıma bir kaç sorum olucak nacizane;
İlk sorum Antalya'da yaşıyorum ve 280 cm 290cm arası 14-56gr 15-50gr 20-50gr ve 20-60 atarlı heavy spin tarzı fiyat olarak 1000 - 2500 fiyat bandında bulunan marka fark etmeksizin tuzlu suya uygun bir kamış arıyorum.
İkinci sorum ise bulduğum bir kaç kamış hakkında bu olabilir, olamaz şeklinde kullanan veya deneyimleyen arkadaşlardan bilgi alabilmek
Birinci alternatif Fujin New Crow 20-60gr 290cm (Dezavantajı ağırlığı: 247gr)
İkinci alternatif Savage Gear SGS2 serisi 290cm 15-50 gr bu kamış hakkında pek bilgi bulamadım.

Şimdiden yardımcı olan, fikrini sunan tüm hobidaşlarıma teşekkür ederim. Sizin gibi değerli dostlar sayesinde bu hobi de güzel bilgiler edindim değinmeden geçmek istemedim. Kalın sağlıcakla..

Herkese iyi forumlar. Malum fiyatların bu uçuk zamanlarında bir heavy spin kamışı almayı planlıyorum fakat bu fiyatlarla sadece planlamada kalıyorum ne yazık ki 🙂
Siz değerli hobidaşlarıma bir kaç sorum olucak nacizane;
İlk sorum Antalya'da yaşıyorum ve 280 cm 290cm arası 14-56gr 15-50gr 20-50gr ve 20-60 atarlı heavy spin tarzı fiyat olarak 1000 - 2500 fiyat bandında bulunan marka fark etmeksizin tuzlu suya uygun bir kamış arıyorum.
İkinci sorum ise bulduğum bir kaç kamış hakkında bu olabilir, olamaz şeklinde kullanan veya deneyimleyen arkadaşlardan bilgi alabilmek
Birinci alternatif Fujin New Crow 20-60gr 290cm (Dezavantajı ağırlığı: 247gr)
İkinci alternatif Savage Gear SGS2 serisi 290cm 15-50 gr bu kamış hakkında pek bilgi bulamadım.

Şimdiden yardımcı olan, fikrini sunan tüm hobidaşlarıma teşekkür ederim. Sizin gibi değerli dostlar sayesinde bu hobi de güzel bilgiler edindim değinmeden geçmek istemedim. Kalın sağlıcakla..
Fujinin malzeme kalitesini beğenmiyorum. Epoksi homojen bir şekilde sürülmemiş halkalar paslanmaya karşı dayanıklı değil sararıyo. ben olsam SGS2 alırdım. Hiç değilse Savage Gear'ın belli bir kalitesi var. Tecrübe konusunda çok ilerde Fujinden.

(link)

2.70 cm
30 80 diyor ama yurtdışında bazı yerlerde 20 70 geçiyor
148 gram yazıyor ama daha hafif gibime geldi

Alternatif olarak bilginiz olsun

Helios Air Olta Kamışı
Okuma Helios Air Kamışında winn kavrama tasarımı, Okuma'nın eşsiz iskeleti ve Japon karbon enjeksiyonlu makine yatağı, SS316 paslanmaz çelik ve zirkonyum dolanmayı önleyen çerçeve halkaları ve ayrıca 40T+46T toray karbon, ultra hafif ve iletken gövde kullanıldı.
Features
  • 40 ton + 46 ton Toray karbon, ultra hafif ve iletken gövde yapısı
  • Yeni özel gövde çalışması
  • Seaguide ONE GUIDE tasarımı, SS316 paslanmaz çelik ve dolanmayı önleyen çerçeve halkaları ile birlikte (zirkonyum parçalar)
  • Okuma'nın eşsiz makine yatağı, Japon karbon enjeksiyonu
  • Dayanıklı Winn kavrama tasarımı
  • Düşük ağırlık ve daha iyi denge için bölünmüş tıpa tasarımı
  • Premium kalite kamış çantası

Son düzenleme:
Fujinin malzeme kalitesini beğenmiyorum. Epoksi homojen bir şekilde sürülmemiş halkalar paslanmaya karşı dayanıklı değil sararıyo. ben olsam SGS2 alırdım. Hiç değilse Savage Gear'ın belli bir kalitesi var. Tecrübe konusunda çok ilerde Fujinden.
Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim kesinlikle dikkate alıcam.

(link)

2.70 cm
30 80 diyor ama yurtdışında bazı yerlerde 20 70 geçiyor
148 gram yazıyor ama daha hafif gibime geldi

Alternatif olarak bilginiz olsun

Helios Air Olta Kamışı
Okuma Helios Air Kamışında winn kavrama tasarımı, Okuma'nın eşsiz iskeleti ve Japon karbon enjeksiyonlu makine yatağı, SS316 paslanmaz çelik ve zirkonyum dolanmayı önleyen çerçeve halkaları ve ayrıca 40T+46T toray karbon, ultra hafif ve iletken gövde kullanıldı.
Features
  • 40 ton + 46 ton Toray karbon, ultra hafif ve iletken gövde yapısı
  • Yeni özel gövde çalışması
  • Seaguide ONE GUIDE tasarımı, SS316 paslanmaz çelik ve dolanmayı önleyen çerçeve halkaları ile birlikte (zirkonyum parçalar)
  • Okuma'nın eşsiz makine yatağı, Japon karbon enjeksiyonu
  • Dayanıklı Winn kavrama tasarımı
  • Düşük ağırlık ve daha iyi denge için bölünmüş tıpa tasarımı
  • Premium kalite kamış çantası
Üstat tavsiyen için teşekkür ederim fakat benim için biraz kısa kalıyor yoksa özellikleri çok cezbedici birde 15 20 cm kamış boyu mesafe olarak sizce ne kadar fark eder?

Şahsi düşüncem,
tamamen nerde avlanacağına bağlı
Ben bir hevesle aldım Set oluşturdum kenarda duruyor.
( satsam mı diye düşünüyorum, Hepsi kalite ve sıfır kamış makine 2 pe ip 043 leader yığınlarca 40 gramlık jig 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣)

Kıyıdan yüksek kayalıkta değilsen ziyadesiyle yeterli bence

Şahsi düşüncem,
tamamen nerde avlanacağına bağlı
Ben bir hevesle aldım Set oluşturdum kenarda duruyor.
( satsam mı diye düşünüyorum, Hepsi kalite ve sıfır kamış makine 2 pe ip 043 leader yığınlarca 40 gramlık jig 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣)

Kıyıdan yüksek kayalıkta değilsen ziyadesiyle yeterli bence
Hocam söylediğiniz kamışı inceledim fakat pek bulunan bir kamış degil başka öneriniz olursa onu da değerlendirebilirim şimdiden teşekkür ederim.

bu kamışada bir göz atın derim. spin çalıştığım zamanlarda kullandım. memnun kaldığım bir kamış.
sert bir kamış. ucu lastik gibi eğilmiyor. özellikle büyük balıkta çok güvenli ve zevkli bir kullanım sunuyor.
amacı dışında 30-40 gram ile çaparide yaptım.
ikili dip oltası ile minekop - eşkina - mırmır da aldım.
lüfer ve palamutta sahte ile atçektede kullandım.

(link)

Back