Sürücü belgesi olanlardan sağlık raporu istenmiyor(du). Sürücü belgesi olmayanlardan sağlık raporu isteniyor(du) ve bu durumun değiştiğini bilmemekle beraber sanmıyorum.@Erdinç24 Sağlık raporu ( Aday sağlık raporunu başvuru esnasında sisteme taratıp koyması gerekmektedir. Sağlık raporu Göz, Kulak Burun Boğaz Uzman çalıştıran resmi veya özel sağlık kuruluşlarında muayeneden geçmiş olması gerekmektedir. Amatör Denizci muayeneleri kara taşıt sürücüleri için geçerli olan esaslar dahilinde yapılır, ancak moleküler olup, sağlam gözü 10/10’dan daha az görenler ile renk körlüğü veya gece körlüğü olanlar ADB alamazlar. Bu nedenle “B Sınıfı Sürücü Olur İbaresi” bulunan rapor kabul edilemez. Rapor muayene sonucu “Amatör Denizci Belgesi alabilir” ibaresi ile ifade edilecektir ve sınav tarihinden en çok dört ay önce düzenlenmiş olması gerekmektedir.
Sınava giriş ücreti (Ziraat Bankası Bakanlıklar Kamu Girişimci Şubesi 7064441-5009 no lu hesaba veya “ödemeler.udhb.gov.tr” internet adresi üzerinden başvuru yapılmak suretiyle Halk Bankasına yatırılan 75 TL ADB ve 75 TL KMT sınav harcı) yatırıldığına dair dekont sisteme taratılacak ve aynı sayfa üzerinde bulunan GOSS Sınav Merkezlerinin bulunduğu liman başkanlıklarına başvurmanız gerekmekted
Gerekmiyor. Sınav günü, öncesinde eğitim verilip ardından sınav yapılıyor.merhaba adbyi almak için ades derslerini tamamlamak gerekiyor mu internet üzerinden olan ?
Bilgi için çok teşekkür ederim. O zaman sistem üzerinden gerekli evrakları taratıp randevu almak yeterli oluyor. Son bir sorum olacak evrak orjinallerini sınava giderken mi götürüyoruz yoksa sınavdan başarılı olduktan sonra mı ?Gerekmiyor. Sınav günü, öncesinde eğitim verilip ardından sınav yapılıyor.
Bana bir denizcilik firması aracı olmuştu ilk furya zamanı. Kimlik ve ehliyetin fotokopisi ile fotoğraf vermiştim onlara. Sınav ya da sonrasında kimse bişey istemedi.Bilgi için çok teşekkür ederim. O zaman sistem üzerinden gerekli evrakları taratıp randevu almak yeterli oluyor. Son bir sorum olacak evrak orjinallerini sınava giderken mi götürüyoruz yoksa sınavdan başarılı olduktan sonra mı ?
ADB Eğitimi ve Sınavı ücretsiz. Ödenen tutar belge için yanılmıyorsam 39.70 Lira.@Erdinç24 Sağlık raporu ( Aday sağlık raporunu başvuru esnasında sisteme taratıp koyması gerekmektedir. Sağlık raporu Göz, Kulak Burun Boğaz Uzman çalıştıran resmi veya özel sağlık kuruluşlarında muayeneden geçmiş olması gerekmektedir. Amatör Denizci muayeneleri kara taşıt sürücüleri için geçerli olan esaslar dahilinde yapılır, ancak moleküler olup, sağlam gözü 10/10’dan daha az görenler ile renk körlüğü veya gece körlüğü olanlar ADB alamazlar. Bu nedenle “B Sınıfı Sürücü Olur İbaresi” bulunan rapor kabul edilemez. Rapor muayene sonucu “Amatör Denizci Belgesi alabilir” ibaresi ile ifade edilecektir ve sınav tarihinden en çok dört ay önce düzenlenmiş olması gerekmektedir.
Sınava giriş ücreti (Ziraat Bankası Bakanlıklar Kamu Girişimci Şubesi 7064441-5009 no lu hesaba veya “ödemeler.udhb.gov.tr” internet adresi üzerinden başvuru yapılmak suretiyle Halk Bankasına yatırılan 75 TL ADB ve 75 TL KMT sınav harcı) yatırıldığına dair dekont sisteme taratılacak ve aynı sayfa üzerinde bulunan GOSS Sınav Merkezlerinin bulunduğu liman başkanlıklarına başvurmanız gerekmekted
Erdinç bey merhaba,Sürücü belgesi olanlardan sağlık raporu istenmiyor. Hatta sisteme resim yüklemeside yapabiliyoruz sınav tarihi 13.02.2020