Yaklaşık 10 senedir her sene 15 - 20 gün Mersin Aydıncık tarafına tatil görünümünde ava gidiyorum bu sene imzada gördüğünüz tüm takımları yanımda götürdüm onlarca çeşit silikon , sahte , jig sabah suyu - öğlen suyu - akşam üstü suyu - yatsı suyu - gece suyu 🙂 aklınıza gelecek her saate at-çek yaptım jig çalıştırdım silikon ile oynadım yavaş saran makine ile yavaş hızlı saran makine ile hızlı sardım ama yok 🙂 beraber ava gittiğimiz bir arkadaş küçük su üstü sahte ile küçük bir ispendeği bohçaladı o kadar yol geldik bu da hakımdır gerekçesi ile popper a bir hamle geldi ve bir seferde popperımı aldı gitti ben at-çek yaparken koca kefallere basarak suyun üstüne atan ciddi kilolarda balıkların olduğu o sahillerde tamamen yerel balıkçıların kullandığı 200 300 metrelik kasnaklar ve takımlar kullanmaya başladıktan sonra verimli avlar gerçekleştirdik .
Önümüzdeki sene tekrar o sahillere gidersem ;
*Shorejig kesinlikle yapmayacağım ( shorejig meraları çok ama ulaşımı ve meralar aşırı derecede tehlike içeriyor benim gözüm kesmiyor )
*Spin ile sadece popper kullanacağım
*Light Spin veya ona yakın lrf ile 2,5 3 gr jighead slikon kombinasyonları eğlenmek ve yemlik balık tutmak için.
*Surf ile de yemli avlar da çeşitli kombinasyonlar için.
Özetle benim gittiğim tarih ve dönemde benim takım kullanma şeklim bu gittiğim bölge oranın yerel avcıları ile konuştuğumda Mersin Merkezden Anamur'dan yol yapılarak gelip kamp yapılan gözde meralardan bir tanesi kıyıdan 19 kg kuzu tekneden 8 kg üzeri birçok kuzu kiloluk lagoslar tutuğum bir yer ve bu balıkların hiçbiri olta makine kombini ile tutulmadı.