BALIKDENiZDE
Daimi Üye
Dostlar iyi seyirler dilerim, her ne kadar oltacılık temelli bir forum olsak da meraklıları vardır diye bir zıpkın avımı da paylaşmak istedim. Ayrıca içinde olta avı da var 🙂
İyi seyirler.
Abi teşekkür ediyorum. Su altında her bir taş ayrı bir heyecandır çünkü hemen arkasından bir anda neler çıkabileceğinin heyecanı vardır. Çoğu zaman da sürprizler yaşatır deniz. 30 cm suda 5 6 kilogram civarı sinaritler bile gördüm yıllar içinde. Akyalar 2 3 metre sularda, dev şeytanlar. Neler neler. 🙂Usta telefondan izledim. Ama sanırım tv de izlemek daha zevkli olacak.
Emeğinize sağlık 👍👍.
Mağara geçişi nefes kesiciydi. Balık sürüleri ise görsel bir zenginlik. TEBRİKLER.
Abicim merhaba, zıpkını da oltayı da adaletle, etikle, hakkaniyetle, ahlakla ve vicdan ile kullanınca hiç bir sorun kalmıyor bana göre de 🙂 Evet o belge meselesi de doğru, ben de gidip aldım hemen. Fakat şunu belirtmeliyim ki bu da para toplamak için çıkarılmış bir belgedir. Bildiğimiz amatör balıkçılık belgesinin altında bir kutucuğa dalma yöntemi yazıp eline veriyorlar. Zaten amatör balıkçılık belgem vardı. Ben bu sporu gelişigüzel de yapmıyorum mesela, TSSF kayıtlı hocalardan eğitim aldım zamanında, ve padi free diver sertifikalı bir serbest dalışçıyım. Ama senin bu sporu hangi eğitim ile yaptığına bile bakılmıyor. 430 tl yatır al belgeni.Tebrikler Rıfat.
Zıpkın avını balıklar açısından eşitsizlik olarak tanımlasam da zıpkın kamerası sayesinde güzel görüntüler görerek mutlu oldum.
Sofralık balıkların yok seviyede olması üzücü. Düşün ki oraya olta atıp saatlerce bir balığın yemi görmesini ümit ediyoruz. Sanırım olta balıkçılığı her geçen gün zorlaşıyor.
ps: Dün bir haber görmüştüm. Resmi kaynaklarda bulup doğrulayamadım ama zıpkın avı yapanların kayıt olup belge alması zorunluluğu getirildi diyordu haber.
Ve hakikaten tavalık balık bulmak bile çok güç artık. Siz de gözlemlemişsiniz bakın. Haa biraz ben de seçici avcılık yapmaya çalıştım elbette, sarpalar takoz gibiydi, sargozlar da boldu, iri karagözler de gördüm. Barbunlar bıyıklarıyla kumlarda eşiniyordu, ahtapotlar taş altlarından beni izliyorlardı. Mürenler taştan taşa geçerek benim ne olduğumu anlamaya çalışıyorlardı. Huzur dolu bir gün oldu benim için. Selamlar abim.Tebrikler Rıfat.
Zıpkın avını balıklar açısından eşitsizlik olarak tanımlasam da zıpkın kamerası sayesinde güzel görüntüler görerek mutlu oldum.
Sofralık balıkların yok seviyede olması üzücü. Düşün ki oraya olta atıp saatlerce bir balığın yemi görmesini ümit ediyoruz. Sanırım olta balıkçılığı her geçen gün zorlaşıyor.
ps: Dün bir haber görmüştüm. Resmi kaynaklarda bulup doğrulayamadım ama zıpkın avı yapanların kayıt olup belge alması zorunluluğu getirildi diyordu haber.