Herkese Merhaba

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan emekata
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

emekata

Yeni Üye
Tepki
1
Ödül
5
Öncelikle herkese merhaba. Samsun atakumdayım ve öğrenciyim. Haliyle büyük bütçem yok. O yüzden uygun bir lrf takımı önerilerinize açığım. Bahar aylarında izlediğim videolar sayesinde bende yapmak için heveslendim o zamanlarki fiyatlarla şimdiyi karşılatırdığımda bile uçurum var ama bir yerdende başlamak gerekiyor 🙂 Araştırdığım kadarıyla herkes shimano kamışlar öneriyor ama en uygunu bile 1000 tl üzerinde. Bana daha çok öğrenirken bozulsa kırılsa üzülmeyeceğim ama en ufak darbede de kırılmayacak ya da bozulmayacak ortalama bir takım hedefim var. 1000 tl civarı limitle başlangıç yapılabilir mi şu an bilmiyorum ama eğer gerekirse üstüne de çıkabilirim. Öncesinde çok amatör şekilde balık tutma deneyimim oldu ama Atakumda nerden ne balık çıkar veya tutulmaması gereken balıklar var mı bunlar hakkında da bilgim yok. Takım önerisi haricinde Atakumda avlanmış birisi varsa bilgilerini aktarırsa çok mutlu olurum. Herkese rastgele 🙂

Kamış olarak kısık’ın albastar kamışlarına bak kırılırsa hemen yaptırırsın özelllikle teleskopik olanlarını yerli üretim olduğu için.

Samsunda limana git, belediye evlerinin önündeki doldurma alana git. Etrafından takip edeceksin kıyıdan ispari çok yakalarsın. Bu gibi taşlık yerlerden kamışla rahat atarsın.Balıkla uğraşan tanıdığın yoksa avcılar kulübüne gidersen mutlaka orada sana bilgi verecek birilerini bulursun. Avcılar kulübü eski fuarın içindeydi şimdi belki başka bir yere gitmişdir. Ayvacık da baraja gidersen bol bol taran çıkar onlarla antreman yaparsın. Yemek istersen rezalet bir balık yenmez onun yüzünden de orada başka balık barınamıyor.

Kamış olarak kısık’ın albastar kamışlarına bak kırılırsa hemen yaptırırsın özelllikle teleskopik olanlarını yerli üretim olduğu için.

Samsunda limana git, belediye evlerinin önündeki doldurma alana git. Etrafından takip edeceksin kıyıdan ispari çok yakalarsın. Bu gibi taşlık yerlerden kamışla rahat atarsın.Balıkla uğraşan tanıdığın yoksa avcılar kulübüne gidersen mutlaka orada sana bilgi verecek birilerini bulursun. Avcılar kulübü eski fuarın içindeydi şimdi belki başka bir yere gitmişdir. Ayvacık da baraja gidersen bol bol taran çıkar onlarla antreman yaparsın. Yemek istersen rezalet bir balık yenmez onun yüzünden de orada başka balık barınamıyor.
Teşekkür ederim

Hoş geldin, iyi forumlar…
Kudos kamışları incele, bir de 20’lik Okuma makine ve 0,06 8 kat ip ile başlayabilirsin.

Karadeniz tarafında daha cok sanırım ispari, ispendek, zargana, eskina gibi baliklar çıkıyor. 2. El bölümündeki bana ait kudos rock fish 1-14 kamış sizin için ve bölgeniz için çok uygun görünüyor. Makine olarakta alaris20, shimano sienna1000 gibi bir makine tercih edebilirsiniz. Sienna1000 tercih edecek olursanız yine elimde sıfır ayarında var set olarak verebilirim. Ip olarakta baslangica daiwa jbraid 4x 0,07 ya da shimano kairiki 4x 0,06 gibi bir ip yeterli olacaktır. Bu şekilde uygun ve orta kaliteye yakın bir set yapmış olursunuz.

Ben 2 sene Atakum'da yaşadım, çok güzel sahili var. Ne yazık ki balık tutmayı hiç denemedim. Muhakkak o bölgede hangi balıklar çıkıyor öğrenip ondan sonra takım kurun. Sahil boyunca iskeleler var, buralardan deneyebilirsiniz. Ayrıca sevgi parkı var balık tutmaya uygun.

Back