Hiçbir şekilde balık tutamıyorum,sebebini anlamıyorum ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mccmcc5
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mccmcc5

Yeni Üye
Tepki
1
Ödül
5
Merhabalar,istanbuldan aranıza katılıyorum elimde abuk sabuk olta ve makine vardı bogazda kimse bununla tutamazsın diyince kendime surf takımı yaptım,herkes birşey diyor malum.....

lineaffee 4,20 surf oltası ve 80lik makina aldım

İstavrit= çubukludan attım,misina vs hersey uygun caparide öyle,atıp dibe inmesini bekledim dökmeden cekmeye calıstım olmadı max 4,5 saatte 2 istavrit,dibe takılan giden kursunları saymıyorum onları bosverdim
at çek denedim 0
atıp bekledim yine 0
kursun 100-200 arası,gunduz ve aksam suyunda denedim yine yok

Kaşık deneyeyim dedim atıp çekiyorum tık yok,sureklı at çek kolum yoruldu yine yılmadım yine yok,ojeyle parlattım yine tık yok spin kadar uzaga gitmesede balık tıklamıyor bile,kurşun arkası denedim tık yok

Rapala,eskiden kalma orj rapalam vardı bunuda denedim kurşunsuz fakat tık yok,kursun arkası yaptım en son delirip rapalam takıldı ve gitti en sevdıgım rapalamdı =D
Buyuk balıklar için rapala,kaşık vs herseyı denedım

Tuttugum en buyuk balık silikon yemle iskorpit onuda 3 kez tuttum ve geriye attım

Denemedigim tek sey yemli avcılık,yemle hiç denemedim,izmirde her şekilde tak tak alırken bogazda sıfır
hani hafif vursa zevkli olacak hissedecegim ama stres atmak yerine stres oluyorum...
Suan yalovadayım aynı seyleri denedim yine elde var 0 hemde kocamanından

Surf olta ile yenikapıdan çapari ve dip atar 2-3 takım kaptırır 2-3 istavrit tutardım.Gün sonun da 3-4 balık ve acayıp sırt ağrıları.
LRF seti aldım.Kuş gibi hafif.Balık almasam dahi zevki yeter.
Bu işten zevk almak istiyorsan spin yada lrf alıcaksın.Ama aracın var surf takımı atıp oltada muhabbet edecek birin varsa hepsinin zevki ayrı 🙂

1-2 tane istavrit yakaladım diyorsun ya..
Sen aslında balık yakalıyorsun ama bölgeye (dip yapısına, derinliğe) aşina olmadığından nereye kadar aksiyon yapacaksın, nereden sonra kamışı kaldırıp kurşunu dipten keserek hangi hızda çekeceksin gibi tecrübe gerektiren kısımlarda takılıyorsun. Öncelikle diğerlerini izleyerek başlamalısın. Oltayı attıktan sonra saymaya başla. Kaç saniye sonra aksiyona başlıyorlar. Nereye gelince oltayı topluyorlar..
Sonuçta malzeme kaybetmeden öğrenmek pek mümkün değil.

agartan adlı kullanıcının dediklerine katılıyorum. Bir kaç kez istavrite atanları izle ama uzaktan kesme yanlarına git sor eminim ki geri çeviremezler. Uzaktan bakınca hoşnut olmuyorlar( kişisel tecrübelerim 🙂)

Surf olta ile yenikapıdan çapari ve dip atar 2-3 takım kaptırır 2-3 istavrit tutardım.Gün sonun da 3-4 balık ve acayıp sırt ağrıları.
LRF seti aldım.Kuş gibi hafif.Balık almasam dahi zevki yeter.
Bu işten zevk almak istiyorsan spin yada lrf alıcaksın.Ama aracın var surf takımı atıp oltada muhabbet edecek birin varsa hepsinin zevki ayrı 🙂
surf al dedi herkes inceledim falan surf aldım ama yok kısmet meselesi birazda sanırım =)
aracımda muhabbet edecek kısıde var ama kısmet yok =)

1-2 tane istavrit yakaladım diyorsun ya..
Sen aslında balık yakalıyorsun ama bölgeye (dip yapısına, derinliğe) aşina olmadığından nereye kadar aksiyon yapacaksın, nereden sonra kamışı kaldırıp kurşunu dipten keserek hangi hızda çekeceksin gibi tecrübe gerektiren kısımlarda takılıyorsun. Öncelikle diğerlerini izleyerek başlamalısın. Oltayı attıktan sonra saymaya başla. Kaç saniye sonra aksiyona başlıyorlar. Nereye gelince oltayı topluyorlar..
Sonuçta malzeme kaybetmeden öğrenmek pek mümkün değil.
Abi selamlar,alanlar istavritte aksiyon yapmıyorlar alanlarla görustugum seyde bu atıp dibe inmesini bekleyip cekiyorlar tık tık alıyorlar =)

İstavritte vuruş aldıysa adam sağ sol yukarı aşağı aksiyon ile ful çapari alabilir.
Bazı ustalar çapariyi kendisi meraya göre yapıyor 10 tane birden çekiyor.
Surf atarken dayı bana demişti burası 5 metre dibi kayalık haberin olsun da ben 5 metreyi nasol hesap edeyim 😀

Bu aralar bogazda balik az ve küçük. En önemli şey çapari.Çubukluda çok iyi çapari yapıp satanlar var iyi çapari al. Balık tutanlara sor yardımcı olurlar.Genelde 120 gr kurşun kullanılıyor. Uzağa atabilmen lazım biraz atış çalış balik yakında değil uzakta dipte. (Çubuklu için genel olarak)

Back