Hirfanlı Barajı Ve Kızılırmak Hakkında

Alabalıkçı29

Aktif Üye
Tepki
192
Ödül
53
Öncelikle herkese selamlar. Hirfanlı Barajı hakkında yapılan tüm haberleri farklı farklı sitelerden açıp okudum. Ama çoğu yorum 2008-2012 yılları arasında yapılmış. Tutanlar olsa da hemen herkes ağcılar tarafından mahvedilmiş bir avlak olduğunu söylüyor. Acaba içinde bulunduğumuz birkaç yıl içerisinde Hirfanlı da av yapan, bilgi sahibi olan ustalar var mı? Ankara nın Evren ilçesi taraflarından avlanmayı düşünüyoruz(yazın deneyeceğiz ama şimdiden bilgi sahibi olmak istedim). Sazan, kadife ve yayın balığı dışında at-çek yapabileceğimiz bir tür var mı? Yada herhangi bir şekilde balık tutması zor mu? Bilgilendirirseniz çok sevinirim. Birde kızılırmak hakkında birkaç şey sormak istiyorum. Arkadaşlarımla Kalecik taraflarında ırmağa gidersek sizce verim alabilir miyiz? Kasna, bıyıklı ve yayın balığı olduğunu biliyorum. Hangi balıklar ne sıklıkla çıkıyor? Bilenlerin cevaplamasını rica ediyorum. Rastgele...

Hiç bilen yok mu ustalar? Hani bazıları avlak ismi vermekten çekiniyor bohçacılar basar diye. Ama ortada öyle bir durumda yok. Ankara da ağcılar tarafından keşfedilmemiş doğru düzgün bir avlak yoktur. Bilgi sahibi olan varsa lütfen paylaşsın. Mutlu edin şu garibanı 🙂

Hirfanlı Barajı nda senede bir iki avlanırım. günü olunca güzel balık olur. gün mevsim hava şartları olta takımı yem denk getirdinmi... olur balık. dediğiniz bölgede hamur la mısırla solcanla sazan yayın küçüğü (kelebek) (iade edilmiştir) yakalamışlığım vardır. ha yer dersen köprü ve köptrüden akar tarafinda bu arada sudak da avlamışlığım var.

kalecik tarafında yayın mevcut. ama ağ atanda çok Hirfanlı Barajından daha fazla bence. ağcılardan önce olta atarsan şansın var tüm balık türlerinde ,,,

rastgele

Estağfurullah ... iş arasında bir şeyler yazdık ama usta olacak kadar değil... 🙂

neydeyim ,

bi tüyo daha deyim. 🙂

eğer sazana yayına dip oltası atacaksan kurşun yerine yay kullan. yay a kokulu yemini doldur iğnelere solucan tak. gece de verim alırsın. barajin bitimi akarın durağan dibin kumluk olduğu yerde gecede iş yapar. sessiz olursan yayın gelir, sese dikkat etmessen kelebek devamlı... birde hatırlatma yapayım av yasağı 15 Mart - 15 Haziran tarihleri arası bilginiz olsun.

rastgele

Back