Ikisi Arasında Kaldım.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan TektusKOR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
T

TektusKOR

Misafir
Hayırlı günler...
Yakın zamanda ikinci el olarak makine alma. niyetindeyim. Boğazda kullanılacak ve başka takım kurma şansım olmadığından her türlü av için bana arkadaş olacak.
Modellere gelecek olursak...

1. Okuma Salina 2 10000
2. Okuma Raw 2 65
Bu iki makine arasından seçim yapma da yardımcı olursanız çok sevinirim.
Şimdiden teşekkür ederim tekrardan hayırlı günler...

Hayırlı günler...
Yakın zamanda ikinci el olarak makine alma. niyetindeyim. Boğazda kullanılacak ve başka takım kurma şansım olmadığından her türlü av için bana arkadaş olacak.
Modellere gelecek olursak...

1. Okuma Salina 2 10000
2. Okuma Raw 2 65
Bu iki makine arasından seçim yapma da yardımcı olursanız çok sevinirim.
Şimdiden teşekkür ederim tekrardan hayırlı günler...

Tekne ile mi avlanıyorsunuz? bunların ikisi de jig makinesi boğazda tekne ile ava uygun. 200-250gr kurşunla akıntılı sularda çapari yapabilirsiniz. Ancak kıyıdan surf kamış ile kullanmak için biraz ağırlar. Her türlü av için tek makine olmaz. Avın türüne ve yerine göre ekipman kullanmalısınız. Sen şimdi çok pahalı lüks 4x4 bir jeep alayım istiyorsun hem dağa bayıra vurayım hem şehiriçinde az yaksın pratik olsun istiyorsun. Mümkünatı yok. Kıyıdan av yapacaksan 1 set surf, 1 set hafif takımın olsun. Spin yapacaksan 1 set de ayrı ona lazım. Bütçen ne kadar bilmiyorum ama 2. el bu makinelerin fiyatına sıfır başka makine de alabilirsin.

Son düzenleme:
(link)
Boğazda birçok makinenin su kaynattığı yerde, tık bile demez.
Devir 4.1:1 , Ağırlık 556 gram, Rulman 7+1 , Kapasite 0.30 -330 metre , Drag 15 kg
Ülkemizde ilgi göremeyen ama her kuruşunu hak ettiğine inandığım modellerden biri.
Ben Shimano Fliegen den sonra uygun fiyata bunu almıştım. Sanırım arada 3-4 kat fiyat farkı vardı.
Forumdan @Rx7 Yasin de var. Detaylı bilgi alabilirsiniz.

(link)
Devir 4.1:1 , Ağırlık 556 gram, Rulman 7+1 , Kapasite 0.30 -330 metre , Drag 15 kg
Ülkemizde ilgi göremeyen ama her kuruşunu hak ettiğine inandığım modellerden biri.
Ben Shimano Fliegen den sonra uygun fiyata bunu almıştım. Sanırım arada 3-4 kat fiyat farkı vardı.
(link)
Abi dediklerine harfiyen katiliyorum. Parasini sonuna kadar hak ediyor.

Surf olsun, fiyat aralığım düşük olsun istersen bu da seni idare eder bence.

(link)

Tekne ile mi avlanıyorsunuz? bunların ikisi de jig makinesi boğazda tekne ile ava uygun. 200-250gr kurşunla akıntılı sularda çapari yapabilirsiniz. Ancak kıyıdan surf kamış ile kullanmak için biraz ağırlar. Her türlü av için tek makine olmaz. Avın türüne ve yerine göre ekipman kullanmalısınız. Sen şimdi çok pahalı lüks 4x4 bir jeep alayım istiyorsun hem dağa bayıra vurayım hem şehiriçinde az yaksın pratik olsun istiyorsun. Mümkünatı yok. Kıyıdan av yapacaksan 1 set surf, 1 set hafif takımın olsun. Spin yapacaksan 1 set de ayrı ona lazım. Bütçen ne kadar bilmiyorum ama 2. el bu makinelerin fiyatına sıfır başka makine de alabilirsin.
(link)
Abi dediklerine harfiyen katiliyorum. Parasini sonuna kadar hak ediyor.
Surf olsun, fiyat aralığım düşük olsun istersen bu da seni idare eder bence.

(link)
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. İncelemeye devam ediyorum.

Biraz ortalığı karıştırayım 🙂.. Boğaz için iki makinada işinizi görmez çünkü ikiside ağır makinalar okuma raw2 55 inceleyin derim...
Daha önceden trio 55 ile birlikte spider surf kamis kullandım. Piyasada yapılabilecek en hafif ve verimli takımlardandı. Yemli olsun kurşun arkası olsun çapari olsun her ihtiyacımı karşıladı. Profesyonelce mi? Belki değil ancak imkanların el verdiği buydu. Bu takımı elden çıkarttım ki mecbur kaldığın için.
Yeni takımı daha sert aksiyonlu bir kamış (salina ya da trio rex 3 parça) ve daha güçlü bir makine ile kurmak istiyorum. Açıkçası ağırlığının farkındayım belki pişman olacağım ancak 65 lik kafa denemek istiyorum.
Diyelim ki ağırlık olayı benim canımı sıkacak. Rtx 65 mi baksam acaba. Bogazda aradigim güç ihtiyacını karşılar mi.

Eski takım ile şimdi düşündüklerim arasında şöyle bir kıyas yaptım.Ağırlık olarak en makul artış gösteren RTX serisi ile yapılan kombinasyonlar gibi görünüyor.

Peki ağırlık her şey midir? Daha fazla güç ve dayanıklılık için ağırlıktan taviz verilemez mi?

22222.jpg

RTX 65 in torku boğaza yetermi ?
200-250 grama çıkarsanız nefesi yetermi ?
Onun soluğunun azaldığı yerde sizin nefesiniz yetermi?

Back