Ilk Asist Denememiz. Olmuş Mu? Önerileriniz Neler?

Üçlü çarpma yerine single iğne asist ipsiz halka ile direk jige iliştiriyorum
Hocam merhaba bu bahsettiğiniz üçlü iğneler yerine kullanılabilecek tekli "inline" iğne modellerini paylaşabilir misiniz? Sadece jiglerdekini değil sahtelerdeki üçlüleri de değiştirmek istiyorum ama TR'de hiç bir yerde bu "inline" olarak geçen iğneleri bulamadım. Fudo 7308 buldum ama bunun da sivri ucu halka gibi değil ana gövdesine paralel uzanıyor. O yüzden olmaz sanırım. Siz ne dersiniz?

Merak edip arayanlar olursa (link) ve (link) buldum "inline" tarzda maket balıklardaki üçlüleri değiştirmek için. Fudo 7308 kullanmayacağım J şeklinde olduğu için. BKK ve Owner modeline göre kaçırma yüzdesinin daha yüksek olacağını söylüyorlar.

Hocam merhaba bu bahsettiğiniz üçlü iğneler yerine kullanılabilecek tekli "inline" iğne modellerini paylaşabilir misiniz? Sadece jiglerdekini değil sahtelerdeki üçlüleri de değiştirmek istiyorum ama TR'de hiç bir yerde bu "inline" olarak geçen iğneleri bulamadım. Fudo 7308 buldum ama bunun da sivri ucu halka gibi değil ana gövdesine paralel uzanıyor. O yüzden olmaz sanırım. Siz ne dersiniz?

Kullanacağın yere göre değişir
Pala ucu delikli iğne kullanacaksan
Ve tek split kullanmak istiyorsan chinu model çupra iğneleri işini görür küçük bir işlemden sonra, iki pense kullanarak iğnenin halka kısmının hemen altını ocakta akkor olana kadar ısıtıp iki pense yardımı ile istediğin açıya gelene kadar çevirebilirsin.
Sonra tekrar akkor haline getirip ayçiçeği veya zeytinyağ da ani soğutma ile çeliğe su verme işlemini yapabilirsin
Su ile de olur ama sürekli pas yapar
İşleme maruz kalan kısmı 00 zımpara ile temizleyip üzerine bir damla Japon yapıştırıcısı ile iğneyi çevirerek kaplama yaptıktan ve kuruduktan sonra iğnen kullanıma hazır hale gelir
Lüfer cinsi av yapacaksan çift Split halka ile iğneye işlem yapmadan iğneyi istediğin açıda kullanabilirsin çift Split halka aynı zamanda lüferin iğneyi ağzından atmasını da büyük oranda engeller
Jig avı için arkaya takılacakiğnenin açısı önemli değildir her türlü balığı alırsın
Poperde açı çok önemli
Dalarlı ve suüstü sahtelerde yine çift Split ile işi çözersin
Küçük bir detay daha var çift Split kullanacağın zaman sahtenin üzerindeki orjinal halkanın bir küçük numarasını kullanmalısın üçlü iğnenin ise bir büyük numarasını single iğne olarak takmalısın
Sahtenin orjinal ağırlığı ile ayarları bozmaz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Kullanacağın yere göre değişir
Pala ucu delikli iğne kullanacaksan
Ve tek split kullanmak istiyorsan chinu model çupra iğneleri işini görür küçük bir işlemden sonra, iki pense kullanarak iğnenin halka kısmının hemen altını ocakta akkor olana kadar ısıtıp iki pense yardımı ile istediğin açıya gelene kadar çevirebilirsin.
Sonra tekrar akkor haline getirip ayçiçeği veya zeytinyağ da ani soğutma ile çeliğe su verme işlemini yapabilirsin
Su ile de olur ama sürekli pas yapar
İşleme maruz kalan kısmı 00 zımpara ile temizleyip üzerine bir damla Japon yapıştırıcısı ile iğneyi çevirerek kaplama yaptıktan ve kuruduktan sonra iğnen kullanıma hazır hale gelir
Lüfer cinsi av yapacaksan çift Split halka ile iğneye işlem yapmadan iğneyi istediğin açıda kullanabilirsin çift Split halka aynı zamanda lüferin iğneyi ağzından atmasını da büyük oranda engeller
Jig avı için arkaya takılacakiğnenin açısı önemli değildir her türlü balığı alırsın
Poperde açı çok önemli
Dalarlı ve suüstü sahtelerde yine çift Split ile işi çözersin
Küçük bir detay daha var çift Split kullanacağın zaman sahtenin üzerindeki orjinal halkanın bir küçük numarasını kullanmalısın üçlü iğnenin ise bir büyük numarasını single iğne olarak takmalısın
Sahtenin orjinal ağırlığı ile ayarları bozmaz

Teşekkür ederim ısıtıp eğip bükmek benim gibi acemi birisi için şimdilik fazla 😀 Onun yerine Owner S-75M iğneler buldum onları kullandım.

110mm maketteki 6 numara 3lü iğneler yerine owner single 1/0 iğneler boyut olarak iyi durdu sanırım.(Hassas terazim olmadığı için göz kararı seçtim)

ama 20 gr jig için 1/0 yerine 1 numara mı kullanmalıydım emin olamadım. Onun üstünde de 6 numara üçlü vardı.

1726051982029.jpeg

Son düzenleme:
Teşekkür ederim ısıtıp eğip bükmek benim gibi acemi birisi için şimdilik fazla 😀 Onun yerine Owner S-75M iğneler buldum onları kullandım.

110mm maketteki 4 numara 3lü iğneler yerine owner single 1/0 iğneler boyut olarak iyi durdu sanırım.(Hassas terazim olmadığı için göz kararı seçtim)

ama 20 gr jig için 1/0 yerine 1 numara mı kullanmalıydım emin olamadım. Onun üstünde de 4 numara üçlü vardı.

124962 dosyayı görüntüle

Makete taktığın iğnelerde arka iğneyi
Yukarı dönükşekilde takmışsın maket ile yapılan avlarda hedef her zaman çenedir damak değil bu nedenle arka iğne de aşağı dönük olmalıdır
Jiglerin arkasına takılan iğnelerde ise büyüklük hedef av ile doğru orantılı olarak seçilmeli istavrit kofana
Çinekop palamut tral melanur büyüklük olarak hepsi birbirinden farklı
İğne ağırlığı erim ve aksiyon açısından abartılmadığı sürece olumsuz bir duruma neden olmaz

Back