İLK LRF TAKIMIM VE AVIM REZALET.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Aksan47
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Aksan47

Yeni Üye
Tepki
4
Ödül
5
Ya arkadaşlar ben daha dün lrf takımı ve malzemelerini aldım. Dün kurulumunu yaptım.
Bu videoyu izleyerek yaptım ve neredeyse 3 saatimi aldı. Her neyse hemen konuya geliyorum. Bugün ilk avıma gittim ve adeta felaketti. 3 tane silikon yemim, anlamadığım bir şekilde balıklar tarafından yendi ve çöp oldu ama takılmadı hiç. Sonra silikonlar iş yapmıyor diye düşünüp yerine Hanfish Zıpır 50kg taktım. Ve 2-3 atıştan sonra misinam koptu. Eşyalarımı toplayıp eve geldim. Sormak istediğim şu: Lider falan yapmadan sadece ip ile makineyi doldursam sadece ucuna iki kulaç makara misinadan bağlasam yeterli olur mu? Çünkü lider falan düğüm yapınca koptu ve acayip sinirim bozuldu, belki doğru yapamadım olabilir ama cidden bir daha yapasım kalmadı ilerde belki yaparım. Ve jighead ile fırlattığım zaman da hiç uzağa gitmiyor nerdeyse 25-30mt gidiyorsa anca gidiyor. Acaba jighead ağır mı olmalı? 2gr jighead takmıştım. Silikonda hırsız iğne de mevcuttu ona rağmen parçaladılar...

Kamış: Shimano FX XT 210UL 1-11gr
Makine: Shimano FX 1000 FC
İp Misina: Fujin Hex Braid 4x 150mt 0.08mm Moss Green PE İp Misina
Makara misina: PowerLine Ultra Soft 100mt Makara Misina 0.25mm
Silikon yem: MARUKYU Power İsome ( L ) Silikon
Jighead: jighide Special Ajing Jighead #6 2 gr

Timur Selamlar,

Öncelikle yaşadığın ve ilk denemen olduğu için senin hevesini kıran her şey gayet doğal durumlar. şimdi sırayla değerlendirmeye çalışacağım.

• Bayram tatilinde Fethiye'de 2 saat içinde 1 paket gulp silikonumu yediler. Balık almadım mı aldım 3-5 ama özellikle ispari ve benzerleri silikonu tek atımda ikiye böler gider. 2 kere hırsız iğneyi de alıp gittiler silikonla. Doğru zamanda tasma atmak önemli. Sen vuruşları hissettiysen ve buna rağmen silikonlar gittiyse yolunda olmayan bir durum yok mutlaka yakalamaya başlayacaksın.
  • Liderinin kalınlığı gayet yeterli sen lideri kaç cm yaptın? Atışta lider düğümü kamışın ilk halkasının içinde olmayacak eğer içinde olursa lrf kamışların halkaları çok ince olduğundan atış esnasında takılır kopma yapar. Eğer bu durum dışında ise kopma nedeni atışında hata olabilir.
  • Lider misinası kısa atılır makineye 2-3 kulaç lider sarmak yine düğüm içeride kalacağı için mantıklı değil.
  • 25-30 metre bir lrf avı için gayet yeterli bir mesafe. Yeni başlayan biri için olması beklenenden çok uzağa bile atmışsın. Zaten lrf ile balık alacağın mesafeler ilk 30 metre içinde o yüzden erimde sorunun yok gibi görünmekte.

ispari keser isomeyi ,meranda ispari var .isparinin kesemiyeceği silikonlar var hem isome çöpünden daha ucuz ,onlardan kullan yummy falan var ,pandoranın falan da var.25-30 metrede lrf için iyi mesafe .zıpırın kopması kötü olmuş attıgın lider düğümü üzerine biraz daha çalışmanı tavsiye ederim .Rastgele

Balıkçılığa belki de en pahalı disiplininden başlamışsın Timur 🙂
Silikon kayıpları usta acemi gözetmez, herkesin başına gelir. Aradaki fark vuruşlara zamanında tepki vererek kayıplar azaltılır, arada balık yakalanır.
LRF için bedava yemler var. Bunlardan biri midye.
Nispeten ucuz yemler var. Mesela Sülünez.
Jigleri denize bırakmamak için dibi tanımak, ona göre hareket etmek gerekir ki buna rağmen kayıpları sıfırlamak mümkün olmaz.
Lider kopması ya da düğüm açılması da herkesin başına gelen bir olay. Balıkçılığa küsmek için bahane edilecek bir durum değil.
Basit düğümlerden başlayıp zora doğru bolca antrenman yapmalısın. Bir süre sonra el melekelerin gelişecek, kendi stilini bulacak ve çok sağlam düğümler atacaksın.
Rast gelsin.

İlk mağlubiyet de futbolu bırakmak...
Balıklar önünde gezecek yemi takip edecek sonra kıçını dönüp gidecek 🙂 dibe takılacak kalama sıkıp jighead kurtaracak arkasından ayar yapmayı unutup yaptığın atışta balığı kaçıracak her atıştan sonra bir ipi yoklamak adetin olacak 🙂 önce markalı kaliteli jighead ler alıp sonra yeni gittiğin merada merayı taramak için ucuz jighead arayışına gireceksin.
Bir atış yapacaksın kamışın üst parçası yok dikkatle sudan çıkaracaksın 5 10 atıştan sonra kontrol etmek adetin olacak 🙂
Rüzgarlı havada dikkatsiz bir atıştan sonra çıt diye bir ses duyacaksın hayatında gördüğün en güzel bulmacayı göreceksin kuş gözü 🙂
Kısacası derdi sıkıntısı uğraşı bitmeyecek ama sen hiçbir zaman bu sorunları değil avladığın balıkları hatırlayacaksın 🙂
Genel hatlarıyla arkadaşlar görüşlerini belirtmiş o yüzden o konulara girmedim daha genel bir çerçeveden bakmak istedim..
Rastgele..

Timur Selamlar,

Öncelikle yaşadığın ve ilk denemen olduğu için senin hevesini kıran her şey gayet doğal durumlar. şimdi sırayla değerlendirmeye çalışacağım.

• Bayram tatilinde Fethiye'de 2 saat içinde 1 paket gulp silikonumu yediler. Balık almadım mı aldım 3-5 ama özellikle ispari ve benzerleri silikonu tek atımda ikiye böler gider. 2 kere hırsız iğneyi de alıp gittiler silikonla. Doğru zamanda tasma atmak önemli. Sen vuruşları hissettiysen ve buna rağmen silikonlar gittiyse yolunda olmayan bir durum yok mutlaka yakalamaya başlayacaksın.
  • Liderinin kalınlığı gayet yeterli sen lideri kaç cm yaptın? Atışta lider düğümü kamışın ilk halkasının içinde olmayacak eğer içinde olursa lrf kamışların halkaları çok ince olduğundan atış esnasında takılır kopma yapar. Eğer bu durum dışında ise kopma nedeni atışında hata olabilir.
  • Lider misinası kısa atılır makineye 2-3 kulaç lider sarmak yine düğüm içeride kalacağı için mantıklı değil.
  • 25-30 metre bir lrf avı için gayet yeterli bir mesafe. Yeni başlayan biri için olması beklenenden çok uzağa bile atmışsın. Zaten lrf ile balık alacağın mesafeler ilk 30 metre içinde o yüzden erimde sorunun yok gibi görünmekte.
Hep ispari var bizim burda demek ki dediğiniz gibi ondan dolayı yemlerim gitti... Liderimin uzunluğu da dediğinize göre uzun sanırım. İki kulaç yapmıştım. İzlediğim videoda öyle dediğinden dolayı...

ispari keser isomeyi ,meranda ispari var .isparinin kesemiyeceği silikonlar var hem isome çöpünden daha ucuz ,onlardan kullan yummy falan var ,pandoranın falan da var.25-30 metrede lrf için iyi mesafe .zıpırın kopması kötü olmuş attıgın lider düğümü üzerine biraz daha çalışmanı tavsiye ederim .Rastgele
Evet full ispari var şu son 1.5 ay falan. Dediğiniz gibi demek ki balığa göre yem takmaliyim sanırım

Hep ispari var bizim burda demek ki dediğiniz gibi ondan dolayı yemlerim gitti... Liderimin uzunluğu da dediğinize göre uzun sanırım. İki kulaç yapmıştım. İzlediğim videoda öyle dediğinden dolayı...
Ayrıca gördüğüm kadarıyla kullandığın jighead silion tutma özelliği olan bir jighead değil. istavrit ( küçük marmara istavriti) avında sorun olmaz ama biraz irice balık geldiği zaman balık iğneye takılmadan silikonu ısırır sende tasmalarsan silikon iğneden çıkar gider. Tırtık özelliği olan silikon kullanmanı öneririm.

Back