İlk Spin Takımım İçin Tavsiye

FurkanKaynak

Yeni Üye
Tepki
0
Ödül
1
Herkese selam,

Balık avına yeni başlıyorum ve ilk spin takımımı toplamak istiyorum. Forumdaki tecrübeli abilerimden, kardeşlerimden bu konuda destek rica ediyorum.

Avlanacağım yer göl kıyısı olacak, öncelikli hedefim ise turna.
Aşağıdaki konularda fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim:

• Birbiriyle uyumlu kamış, makine ve ip/misina tavsiyeleriniz nelerdir?
  • Lider mi kullanmalıyım yoksa çelik tel mi? Marka ve model olarak ne önerirsiniz?
  • Turna avında en verimli 5 sahte yem sizce hangileri?

Aşırı profesyonel bir set aramıyorum ama ucuz ve dayanıksız ürünlerden de uzak durmak istiyorum.
Fiyat/performans odaklı, uzun süre işimi görecek ve beni üzmeyecek bir takım arayışındayım.

Selamlar, yeni hobin hayırlı olsun! Spin avcılığı özellikle turna gibi yırtıcı balıklar için çok keyifli ve heyecanlı bir yöntemdir. Göl kıyısından yapılacak turna avı için fiyat/performans odaklı, seni üzmeyecek ama seni de zorlamayacak bir takım önermek isterim.
10-30 ve7-28 turna avı için idealdir ve yanınada 3000 kafa makine akar gider
Benim önerim bütçene göre olacak
Eğer bütçen Az ise
Shimano FX XT 240M 10-30 Gr
NaniwaOsakaShi Multiverse 244 cm 7-42 gr

önerim naniwaosakashi multiverse 244 almandır

Makina olarak

Savage Gear SG4 3000 FD
Okuma Ceymar HD CHD-3000A

önerim savage gear olacak

Çelik tel kullanarak başla bu işe zamanla floracarbona geçersin şimdi düğüm atmak lider düğümü atmak zor gelebilir tel kullanmak daha iyi olur

sahte konusuna gelicek olursak
2 tane dalarlı sahte
1 tane silikon
2 de naps alabilirsin tabi bu 5 ürün yetersiz gelecektir zamanla yelpazeni büyütmeni öneririm

Herkese selam,

Balık avına yeni başlıyorum ve ilk spin takımımı toplamak istiyorum. Forumdaki tecrübeli abilerimden, kardeşlerimden bu konuda destek rica ediyorum.

Avlanacağım yer göl kıyısı olacak, öncelikli hedefim ise turna.
Aşağıdaki konularda fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim:

• Birbiriyle uyumlu kamış, makine ve ip/misina tavsiyeleriniz nelerdir?
  • Lider mi kullanmalıyım yoksa çelik tel mi? Marka ve model olarak ne önerirsiniz?
  • Turna avında en verimli 5 sahte yem sizce hangileri?

Aşırı profesyonel bir set aramıyorum ama ucuz ve dayanıksız ürünlerden de uzak durmak istiyorum.
Fiyat/performans odaklı, uzun süre işimi görecek ve beni üzmeyecek bir takım arayışındayım.
ip olarakta 8x 0.16 örgü ip alabilirsin iyi avlar

Daiwa ninja serileri hem kamış hem makine için harikadır. Bütçenize göre elbette..

Bütçeniz hakkında bir bilgim yok ama ilk başta çok para harcamayıp sonradan zehri alınca harcamak istiyorsan eğer şunlar benim önerilerim ;

(link) (fiyatı uygun geldi başlangıç için makul )

Tel vs lider karşılaştırmasında bence lider daha mantıklı olur balık teli görebilir özellikle göl balıkları daha akıllı gibime geliyor.

Sahte olarak kaşık öneriyorum marka veremiyeceğim ama genellikle sarı turuncu ve yeşil karışımı olan kaşıklar iyi iş yapıyor.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, (link) bu kamışın çokça önerildiğini gördüm ama 15-45 atar aralığına takıldım mesela tatlı suda levrek avında çok kullanılan mepps lerin en ağırı 14gram, kısaca 10-15 gram arasındaki yemleri atamaz mıyım bu kamışla ve bu kamışa 3000 mi yoksa 4000 makinemi daha iyi olur?

Back